Food & Travel

24 September 2011

Emas 916 naik mendadak!


RM205 per gram! 
MAHALNYA! 
Sila beli jika mampu kerana emas takkan turun! Phew~ 


.
.
.
.
.
.
.
.
December 2010 or Januari 2011 tak silap masa beli it was about RM165-168. Few month ago jerh! PHEW~ Now tak sampai setahun dah naik up to RM205. 
For those yg main saham utk menyimpan, rentikan lah! Go for 999 gold plate. X kan turun! 


Tapi i feel so lucky bila ade jumpe kedai2 ceruk kampung(tak la ceruk mane) masih menjual murah dr market. So sape2 nak beli sila la ke kampung2. Kenape dia murah? 
Sbb tuh kedai sendiri and emas yang di buat baru tuh semua jongkong emas yang die dah beli berape puluh tahun yg lalu.. Kaye tak kaye toke2 tuh. Emas se gram rm24 kot mase die beli. Hurmm no wonder die murah and toke tuh kaye ;p but tak le nak ckp ape, dorang bisness hebat. And thanks to them, sbb dorang i masih bole beli emas dgn harga RM170 se gram! 
Jyeahhh!

No comments:

Post a Comment

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D