Food & Travel

23 September 2011

Jakarta 2008 and 2009

1 thing yang aku suka sgt2 ke Jakarta ialah SHOPPING!
Shopping barang2 sana lebih jauh murah dr Malaysia. 
Sama ada barang x branded, mahupun yg berjenama.

Malls yang besar2 di sekitar Bandar Jakarta boleh dikatakan sgt menarik perhatianku.

Sampai disana kami lepak di Alila Hotel (klik utk ke website hotel)

 pict google

 pict google

pict google

pict google

pict AKU. Kenape aku takde pict? Sbb ni tahun 2008. Aku takde niat nak jdi blogger :p



Activities kami disana

 Planet Hollywood Jakarta

over me


 Hard Rock Cafe Jakarta





 Makan @ Plaza Indonesia | Mall ni menarik gils, sbb dlm tuh ade HRC :p

 Kami sempat ke bandung | Kampung Daun

 View di Kg.Daun




 Tangkuban Perahu

 Smart an drive thru. Perjalanan Bandung-Jakarta amik masa 3jam. Pakai supir


Di kg.daun



 Tanah Abang




 Macet di Jakarta




 Chillis Jakarta



Otw Mangga 2




 Mangga Dua
Oh ya, jgn lupa ke Mangga Dua dan Tanah Abg utk shop barang2 seperti telekong, kain ela, baju2 utk berniaga. Dress2 and maxi di Tanah Abg bole dibeli pukal.. 5helai baju yang sama boleh dpt dlm RM50. Oh sgt murah. So sape nak buat niaga, sila2 usha ye? Tudung, telekong etc. (@.@) Droooool


Senayan City Mall | Mase ni c&k xde kt Msia gi. So gayat!
**This 1 rasanya kami pergi berdua je plak in 2009**

Ralp Lauren bapak murah! Memang borong utk encik Boifren(En.Suami skrg)


 Breakfast di Alila

Bagi chance laaa


 Hard Rock Life Band



JAKARTA RAWK! Nak plan next year utk visit kali ke3. InsyaAllah

***Cewek2 disana cun2.. Hohohohoho




P/S: Gabungan gambar2 yang dah pergi 3x. In 2008-2010. Nak cerita balik, mcm lupe. Sorry. And InsyaAllah akan ke sane lagi in 2012. Bawak suami. Asyik kene tggl je die.. Kali ni nak bwk die..
 Dah la pegi dlu2 duit die :p

2 comments:

  1. weeee sgt SEKCI ea..hahhahaha,well i missed jakarta too ;)

    ReplyDelete
  2. alamak...bestnya klu dpt ke sana. bleh borong tudung dan kain ela...hahaha...

    tq tuan blog sudi kongsi pengalaman dan gmbr2 mnarik di destinasi percutian korang...memang suka blog melancong2 mcm ni...:D

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D