Food & Travel

26 October 2011

Avillion

Port Dickson Yawww~

This time nak cerita about Avillion yang kami kunjungi utk merehat2kan badan pada hari jadiku. Alhamdulillah masih diberi nafas dan sehat walafiat serta diberi rezeki. 
Post kali ni tak banyak nak cerita bout town Port Dickson. Banyak nak cerita about hotel. Avillion sgt syahdu dan baaaaaaanyak activity. Tak kan boring. Believe me! 

This is the room.

dh naik kopam baru la ado joki nak mai sini :p




 Our twin bed nih + dgn bench kat tepi tuh.. Size queen bed punyaaa. Sangat seronok. Kejap kesana kejap kesini le kami. Kalau ade anak2 pon best. But careful, tepi tuh ade classic window yg terus terjun ke laut kalau terrrrrrrbukak ;p  




 Our bed plak attach dgn our toilet's window.. So if u wide open window tuh u bole skodeng sape mandi. SEXXAY!


This is the toilet. 


 Bathtub cover by blind sebab sbelah tuh shower open space. Nampak langittt woooo! But careful jgn ade kain putih melayang sudeh! Suspen jgk. Make sure nak shi2 kejut kan ur hubby. (Dah tontu!)


Tuh view luar.. Sape2 yg smoking bole lepak mlm2 kt stu.. Chill bai!


View dr balconi bilik(balconi kerh?bantai lah)

 Yuuunik!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tell u what? Avillion memang byk activity.. Sedap mata memandang. 
Ada beach pada siapa yg nak mandi beach, siap ade bench utk berteduh tepi pantai.
Swiming pool sangat cantik and ada 2. 1 utk adult(kids not allow). 1 utk adult and kids. Tpi dua pool ni bukan sbelah2 okkey? The adult pool more romantic and sunyi jerh.. All guest yg masuk kwsn tuh duduk drinks and reading.  And near to taman yg ade burung, merak, ayam serama, rabbit etc. So the kicauan tu memang rileks gils! Lagi 1 pool tuh plak near cafe/restaurant so while children mandi manda u boleh lepak2 mkn. And tempat dia sedikit bising. Kids 1 hal la.. 1 hal lagi adults terpekik telolong girang. 


Aku memang gile kan pooool yang cantik and suke mandi pool yg dalam. Ni pool yg for adult shj. Sunyi and privacy. Abaikan model JUMBO tp cute itu. Ehem.


Pool ni utk adult and children. Right side ni open cafe/restaurant. Grrrr swonok nye tgk! Suke AIR!


 The Beach.


I miss this place dah :(




Oh akhirnya kami tewas and takkk tahhhannnn!!! Gedebushhhhhhhhhhh!



This is Avi Spa
Kami ke sini tapi bukan utk spa lah(mahal kot) tapi just naik n tgk... Tingkat atas tuh ade cafe jugak. Kalau tak silap, Avi Spa ni baru lagi ada. X naik sekali dgn Avillion. So mcm nak tahu ape ade kat sane. Moh naik. Bile naik jerh..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Eurghhhhhh! Canteks and sexay kan? OHMY! U can order any drinks and sandwich from this cafe. So lets yamcha!




Org ni aku tatau lepak2.. Tgedik2.. Mkn tak, minum x. Aku mai je die bla. 
Hoyyeah, itu yg kusuka!!~


 Model sukarela :)



The view from the Avi Spa building.







Kalau malam tak tahu cemane cantiknye.. :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
NOW JOM MENTERNAK LEMAK
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

For food plak breakfast best jugak. Aku terjatuh cinta dgn roti canai die pagi2. Funny! Byk2 mende, roti canai yang aku gile kan. Jarang lah hotel serve roti canai. And Avillion sgt byk variety of foood walaupon hanya complimentary breakfast. Worth fr moneh!

Selain cerita breakfast and malas nak kua kemane2 we had a buffet dinner. Sangatt byk fooood. RM89++ per pax.

Sape nak kongsi dgn aku mne tempat mkn best selain seaview kt PD? Puhlease~

Jom mangan..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Danggg!!!!!!!!







r

















































So selamat mencuba Avillion yang tak membosankan.. Compare dgn Legend International Water Homes sangat laaaa jauh sronoknye Avillion lagik. Nak tgk enrty chalet yg ade swimming pool dlm bilik,pls click here. Tapi tak tau la mayb kami tak pandai carik where is the Spa, the beach and other swimming pool yang mengancam. Why dont u give a try plak ;p

Hope entry ni membantu. Bleh compare. N for me, tgk experience org lain dgn mmbace blog org tuh dlu sgt sgt sgt membantu b4 aku p seswatu tempat. Tpi serious, Avillion ni ade ape kejadah yg tempat lepak maha ctk tgh laut tuh aku pon tatau ade sbenarnye. :P Nasib baik laki bini jenis yg suke try itu ini. 

Sila usha booking.com atau agoda.com.my utk mendapatkan rate yg maha meletop! Kalau direct ke website NAN HADOOo.


***Kalau teringin nak wat garden or beach wedding concept sila kan.. 2010 price dalam RM15k++ untuk 100pax. 
....................................................................................................................................................................

36 comments:

  1. Best banyak gambar :) Pernah ke sini dulu ada meeeting

    ReplyDelete
  2. Saya da banyak kali g Avillion taw. Syok sangat. Ade seorang pakcik tu sampai da kenal kiteorg dah. hehe #muka yg sama setiap tahun

    ReplyDelete
  3. AMIR!!!!!!! Bestnye sll pegi.. Waduh! Ade lg x port yg sis x pi dlm entry sis ni? Mne la tau ade lgi tmpt2 best yg x jmpe dlm tuh :P Nnti amir wat entry Avillion plak k :)

    EU-Best kan Avillion? :)

    ReplyDelete
  4. beb jealous kuase 2 okies...xsangke kat PD ade tmpt indah mcm nie....uwaaa beb wat rombongan cik kiah g sini jer la...hahaha

    ReplyDelete
  5. Hello dear..seronok tgk u makan angin..so much fun!;-)

    ReplyDelete
  6. perghhh besh giler.... shantek wooooooooooooooo

    ReplyDelete
  7. EEH, saya pon slalu gak g sini. suka sngt2. best kan. seronk sngt. kalau amik bilik garden lg besar . bilik air dia tertutup but besar gedabak, sampai boley tido dlm tu.

    ReplyDelete
  8. ain cantik pic.yg ain & en.hb snap tu..mama selalu ke PD...he2x..

    ReplyDelete
  9. bile lah dapat pergi ni...hurmmm...

    btw, i tak leh nak shout..u lock ke cbox?

    ReplyDelete
  10. pehhh gila syiookkkk
    siap ada tradisional punya basuh kaki tu
    yg cafe kat tepi spa tu mmg awesome la design dia
    wuu nk gi jugak :)

    ReplyDelete
  11. omg!!sis!!!best gle!!wah..nak gak..kena kumpul duit byk2 la nie..hehe

    ReplyDelete
  12. huwaaa syiok derrrrrr..
    hrtu g avillion cove. hak yg lg 1 tu..
    nk menabung banyak2 ah. nk g yg kat sini lak.. ahaks!

    ReplyDelete
  13. Mcm best je..nak gi..nak gi...:)

    ReplyDelete
  14. salam...

    huwaaaaaa!! rindu Avillion..sis buat n3 ni buat saya nak kembali bekerja kat sana...
    dua tahun jugak la saya menghambakan diri bekerja kat hotel tu...Avillion mmg terbaikk!!!


    salam kenal..terus follow sini...

    ReplyDelete
  15. wah bezzznyerrr.. cantik gler kot hotel ni.. moga suatu hari nanti dapat bercuti kat cni gak..

    http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. wowwww...bez ar yg duk lepak kat tempat bulat tepi laut tuh....

    xpenah gi pun...tengok gambar pun jadi ar...hikhik

    ReplyDelete
  17. lepas baca entry sis ni..terus rase nk pegi sane :)

    ReplyDelete
  18. wahhhh....sini pon best jgk!!! nk pegi jgk!!!!

    ReplyDelete
  19. exclusive!!,..cntik sgt!,.hehe,.thanks for this blog,.sangat membantu,.kalo nak cari tempat2 best untuk relaxing,.hehe,.

    ReplyDelete
  20. weee..Cantik giler tempat ni..
    spt berada di OverSea.. ;)

    ReplyDelete
  21. tak sangka malaysia pun ada tempat yg btul2 cantik mcm kat maldives...

    gmbr2 pun smua cantik2...suka sgt tgok.bila agaknya sy smpai kt sini pula????

    ReplyDelete
  22. fuhyoooooooooooooooooooooooooo! gilew besssssssssssssss!

    bab makanan xtahan tuuuuuuuuuuuuuuu....waaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  23. Lovely place with wonderful food, ok now I have to start writing in bahasa and practice it - cantik dan bersih suasana dalam bilik, makanan pun memang nampak sangat sedap dan membuat saya lapar sekarang.

    ReplyDelete
  24. cantiknyaaaaaaaaaa tempat tuh. nak pergi jugak. nak!!!!!

    ReplyDelete
  25. knp xpnh tau psl avi spa tu?? tmpt lpk die mmg cntik la.. ni yg buat nk g sna ni. erm..

    ReplyDelete
  26. smartnya avi spa ni..best giler..

    ReplyDelete
  27. aviliion mmg dlm list gk tp tktau bila nk jejak..hehehe...cantik ala2 overseas nmpk bila dok kt kerusi bulat biru ngadap laut tu

    ReplyDelete
  28. Greetings! Very hеlpful adѵice in this particular aгticlе!

    Іt іs the little changеs that ωill maκe the largest changes.
    Тhаnks for sharing!

    Review my web ѕіte ... http://pikavippii.net
    Feel free to surf my web site :

    ReplyDelete
  29. Ιt is ρerfеct time to maκе some plаnѕ
    fοг the futurе anԁ іt's time to be happy. I've read this poѕt and іf Ι
    сοuld I desire tο suggest you some interestіng thingѕ
    or tips. Maybе you cοuld write next аrticles refеrring to this article.
    I wаnt tο read mοre things
    about іt!

    Feel free to ѕurf to my hοmеpage;
    My website ::

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D