Food & Travel

19 October 2011

Legend Int Water Home aka GrandLexis Port Dickson


Malaysian siapa yang tak tahu Port Dickson? Satu2 nya beach yang ade di Negeri Sembilan and banyak tarikan di sekitar bandar Port Dickson. Kami decid untuk merileks kan diri selepas Mr.Hubby pulang dari kerja yang panjang.  

Drp Seremban PD journey dalam 30min. Tapi pada sesiapa yang dari Seremban, lebih mudah kalau ikot jalan lama.. Hotel kali ni is Legend International Water Homes and sekarang known as GrandLexis.

JOMz

(Ade 2 building actually. 1 international. N 1 lagi water chalet biase. 
Kalau nk yg swming pool dalam blk go for int 1.)


As usual kami kene tunggu 30min to 3pm. Hurmmm permulaan yang menarik di lobby.. Smells good~

Tips : Search for promotion. Mine 3H2M with complimentary bfast for 2 and Dinner sekali for 2. Berbaloi2 aite? 
.
.
.
.
.
.
.
.
Buggy SVC


Room jauh ke dlm.. Jln bole.. Tpi ponek le

Buggy service to our room! Wooops mari bergambar. Bilik sedikit jauh dr lobby and restaurant/cafe. Staff dia nice. But tooo bad next day hujan sepanjang hari.. So buggy service hagak slow and guest yang merepek bole berebut nak balik bilik after bfast without Q.  Tersangat F! Ouchhh car park pon jauh so everytime nak keluar bilik, we have to call and to wait for this service. But nasib la dorang ni polite n OK!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
OUR ROOM!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 The Bed

 Glasses yang gelap bawah to bole see through utk tgk laut kat bawah.. Golap and den takot!~

Ade sink and microwave 




Blind sebelah kiri can be open and terjun to pool (LOL)


The toilet and shower separately


The pool yang paling best. It can be excess from two doors. Mcm penthouse loh! From the window and door yg gmbr taken, and also pintu yg opposite tuh(dlm gmbr)


Siang view. Swonok nampak kan? Air sape tak suke. Best berendam.
Yang lagi bestnye kolam tuh ada dlm blk kta. Lantak la kite nak buat ape kan?
NO SHARING and tak de malu2 :)
Fot this type of room utk 2pax.. With baby pon boleh. Ingat nak plan 1 hari
bawak mak and abah. InsyaAllah. If bawak keluarga this pool akan dpt yg lebih besar
ikot size bilik.. Sure syiok! Room type sila jengah ke website yg di link di atas ek?
Ade byk type of room with atas laut ke, dlm garden ke, or kat building tower. U choose bebeh! :)
My 1 hanya utk 2org atas ayir.. Ala2 ptg2 or senja bunyi la air surut ke gigi pantai tuh kan? Feeling2 artis jerh!

So lets talk about MAKAN
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TAHDAA!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 Dinner Buffet-complimentary. Variety of food die sgt menarik. And tak menang dagu aku nak
merase all.. Sbb name pon dinner kan? Juadahnye banyak. Xmcm bfast. And
dah semestinya utk kami adalah BERBALOI2



Oh sorry! Kali ni tak feeling2 western! Ikan jenahak masak lomak ese sental!
Tapi lain2 tuh sental jgk :)




Comey je dessert n salads ney




pon x cuba.. aku tak suke chocolate n benda2 manis.
TAKTIPULE!




 The Bar not bad.. Geram jer dengar. Ramai jugak malam tuh BUT Mr.Hubby ingat kan utk tidak masuk. Nanti baby dgr. LOL




Pool.




 Air surut petang hari










Overall utk 3H2M kami BOSAN! LOL. Bilik mmg besh for pengantin baru like US. But activity lain takde. Pool inside the room is totally bkn utk adults mcm kami :( cetekkk je poik. Kalau berdiri ade la paras peha. Hohohohoho. Utk couple yang dah berbaby wud be naissss and sgt sesuai. Activity luar ada lah swimming pool, cycling, and taman permainan. But very boringggg! Surrounding pon numb joh. Mase bfast ramai manusia tapi semua sepi bila time lain. Guess where did they went? Main pandang2 dlm bilik i guess.. If u ask me compare dgn Avillion Port Dickson jaaaaaaaaaaaaaaaaauh beza Avillion beshhh! Dalam bilik best. Outdoor pon seronok and byk activities. Pool utk public sgt cantik and byk cafe2 yang guest bole chill. So depan mate nampak fresh and menarik. X suram lansung.
Bole bace entry Avillion ku disini :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
If u ask me utk extend NO! For 2nd time? InsyaAllah kalau dah ade baby nanti. Just two of us??? For sure NO!



Tips : Dekat dgn town and Seaview Seafood yg meletop!

Lain2 review Port Dickson yg mungkin membantu:

..................................................................................................................................................................

9 comments:

  1. chantekk lahh . da lama ta g PD :)

    ReplyDelete
  2. kali terakhir g PD bln 3 hrtu stay at avillion. memang bes especially pool dia sebab redup nok.. takde la mak jemah ko ni terbakor kehkehkeh!!

    ada jugak ronder2 kat lagend water tu.. may b next time punyer trip la. tunggu lepas beranak hihihi!!!

    ReplyDelete
  3. bilik nampak ok kan !!..he2x..pool dia yg cetek sgt, tu yg buat boring tu..mama pernah stay kat glory sebelah dia..he2x..tak best !!!

    ReplyDelete
  4. K.Ngah : Hahhahahahahah terbakor ye dak Mak Jemah nye.. Tp mmg lah kan? Swonok Avillion lagik.. Tpi kt sini klu ade baby mmg sronok la.. Dorang suko air :)

    Mama : Ha ah pool cetek sgt ape la kte yg dewase ni nak buat. Mcm kami belom ade baby lagi la.. Tp klu ade ank2 best.. Ma, glory tuh yg mane? Byk sgt otel pd tuh kn.

    ReplyDelete
  5. wow...cntik nye tmpt nie...honeymoon ker??hehehe...best2...

    ReplyDelete
  6. mak aii..memang sempoi nih moh aku ajak diri aku p pd..moh2

    ReplyDelete
  7. Hi! I've been blogging for a little over a year now, and that's too bad coz i missed the opportunity to write about the places I've traveled to before last year. I'm happy that you get to share your experiences with ur readers. Can really help them decide where to stay when visiting places that you write about in your blog.

    Cool update!

    Myke
    Show Me Your Look Today
    The Pinoy Wanderer

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D