Food & Travel

25 October 2011

Phuket

Jom ke Phuket plak yok


PATONG BEACH!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
This is my 2nd time to Phuket. Haaaa rindu lain MACAM! As usual kami naik AA utk 5 hari 4mlm. Sampai je Phuket airport kami terus naik supir yg ade diluar tuh. Pantai yg terkenal di Phuket adalah Patong. Patong ni tarikan pelancong yg ramai and banyak tarikan lain lagi selain pantai yg naisssss.. So kalau nak ke Phuket utk 1st time jgn silap beach. Sila ke Patong. If dah otai n selalu pergi and nak cube beach lain dipersilakan kongsi dgn ku ;p
Patong beach yg kecik x kecik and tak la besar sgt. So no need to sewa keta utk harian. Kat beach tuh nanti ada motor utk disewa. RM15 daily. Dari airport nak ke Patong amik taxi. Perjalanan mengambil masa dalam 45min and cost dalam RM70 1jln. Kawteam dgn driver balik nanti jepot kami di hotel and die charge terus pegi balik dlm RM120. Oops dont worry bout taxi.. Kat luar airport bersepah and bargain se bargain2 yg boleh. Dorang tak marah ;) 

Ni diantara gambar yg sempat kami tangkap mase dlm perjalan dr airport to patong.


Our ride to Patong from Phuket Airport. Driver siap bwk bini keje.. ;p





See how they can survive! Gilos..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
We arrived after 45minutes
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Palmyra Resort Patong, Phuket


The Entrance


The Room (pool excess)




 Honeymoon! Roses!














 The pool


 He smile ke telinga menunjukkan kepuasan hati dgn hotel kami ;p


Night view.


....................................................................................................................................................................

URUT

Sampai je kami jalan2 and sesi urut mengurut.. Demn nice.. Di Malaysia kami rajin ke Zouk spa ss2 utk menikmati keindahakan massage kat sane.. Tapi mcm biasa la kat sane dlm RM38-RM45 sejam.. Body  And  foot. Kami laki bini memang gile massage kaki! Badan tak berani.. Kaki sajo. Tapi ade gak kadang2 pgi.. Saje mlm2 minggu di KL..


Di Phuket ni luar hotel kami yg beberapa langkah je ade kedai2 massage bersepah. Mak oi! Terbaheeeeekkkk.. And also berhampiran dgn Bangla Road. Jalan kaki dlm 15min. Makan, minum, money changer is everywhere! OK back to massage, guess how much they charge per hour??? Siapa kaki massage!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hah??? RM30? RM25? SALAHHHH!!!!!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Taraaaaaa!!!!!!!! RM20 je!~
Mau la kami laki bini tak ade keje lain kan???
~ehhe~

This is my favourite massager! Die picit sodap gilo! And stiap hari ke sini aku mahu dia!
Jade namenye ;p



....................................................................................................................................................................




Patong Phuket sesuai utk couples.. If ade baby bole jugak tapi tak la sesuai. Tapi for me and Mr.Hubby if ade rezeki lepas ni berbaby i will bring them along.. Walaupon masih kecik ;p aku tgk mat saleh gigih bwk. Menangis ke melalak ke rileks je dia.. Huhuhuhu but betol kan? If nak tunggu anak besar or alasan penat bwk anak kck, bile plakkkkkk la nak bejalan? No way! Saye ibu yg kuat ;) InsyaAllah.

Tarikan yang ade di Patong ni is night life.. Mat saleh memang heaven dorang.. Plus with beer and other alcohol drink ni murah kat sini.. Ayams jugek merayau di sekitar Bangla Road. Ade yg tulen and ade ayam jelmaan ;p

BANGLA ROAD

 Nude club...




 Nightlife. Dimane2 ade mat saleh!




Bar




 Ni bar biase pon dh panjat2 tiang ;p




For us yg tak pernah p Las Vegas ni bole la byg kan Phuket ni ala2 gitu kan..? Ahaks ;p Tak brenti... Berdentam dentum sokmo sampai pagi.. We went on Thursday-Monday. Malam2 yg happening is Kamis mlm. I thought saturday night. Orang sgt ramai...

Tapi tempat2 yg daring mcm ni ade 1 lorong road ni je yg sakan mcm nie.. Lorong2 and road2 lain is okkey.. Jgn takot plak nk pegi phuket bwk anak2... Sape yg nak cube tgk dr jauh, bole la enter road ni.. Bagi yg tak nak pandang n tak nak lalu lansung pon xde masalah... Road2 yg lain semua ade baaaaanyak restaurant western and thai food. Makanan halal pon baaanyak.. As long ade lambang halal! InsyaAllah
.
.
.
.

Other road yg sepanjang2 ade jual2 mcm uptown ;)
.
.
.
.
.

SEE!~ All u can get from here! Please bargain khauuuuu pnya.

See tudung2 tu kebanyakannye org Msia tapi super sombong! Berangannn~




 This is our hotel junction and start utk shops and food.




Awww~ Shuweeeeet..




Oh Jimmy Choo!!



Burberry.. Cost beratus2 jugak tak silap ku..



And jugek ade Hard Rock Cafe.. Seronok dapat bawak Mr.Hubby.. Dlu sorang je p ngn kawan2. Sekarang dah kahwin die ikot.. Alhamdulillah..

 SMILE~




Tara!




Shop shop and shop!


Yang menyedihkan kat sini, staff die English pon kantoi gile! Tersembur2 die nak ckp.. Agak memalukan bila makan kat gerai2 tepi jalan tu lagi handal dr staff Hard Rock! Apa daaa..~
Shop not so much! Sbb last time pegi smpi skrg baju still same.. 2010 kot. Byk beli glass n fridge magnet :)



....................................................................................................................................................................




Makanan HALAL plak.. Jom cerita~






Ok makanan halal plak if u enter the Patong Road je u will see the only Mosque yang ade dlm town comel tuh.. Kedai ni kedai buruk je.. Tapi sodap and bersih.. Betol2 opposite pintu masjid..



 Oh lega, org2 dalam kedai ni pandai ckp melayu.. Ala2 kelantanese la.. Sbb die org Patani. So they know our language sket sebnyak. Logo raso eh! And food die ala2 padang gitu.. Masak lemak colour kari tuh.. Masak kicap.. Nasi campur siang die MARVELLOUS! Malam plak please order Tom Yam Putih.. Mak oi!!!! Speechless!



Menunye bahasa melayu! Memang tarikan die org melayu kita.. Oops kedai je agak uzur.. Tapi harga dia ala2 Vicchuda BU jugak okkeh! Just nais la..

***Ramai keluar masuk masjid.. Alhamdulillah. Termenung seketika bila melihat mereka tenang setenang2nya mengharungi dugaan depan mata.. Perkampungan ni agak uzur tapi betol2 selangkah due dgn syurga dunia yg tak terhingga kat sbelah tuh.. Mcmane laaa yek dorang kawal diri? Ya Allah, ko kuatkan laah semangat mereka.. 
.


.
Ni pancake yg besh! Stall melayu yg buat! Kakak pakai tudung and ber logo kan HALAL, insyaAllah.


Sini pon stall je. Tapi die bukak table kecik konit kat kawasan berdekatan. Pls rase Tea Ice yg mcm atas meja tuh... OHMY! Kotongah mato den! Shodap~


 Yummmmmeh!



.....................................................................................................................................................................



Other Acitvities

Ok ni plak beach nyeh
Ok actually kalau nak lagi cantik and maha cantik pls pls pls pls go for Phi Phi Tour. Kat patong byk kaunter yg jual for this tour. Tapi kalau tak silap from Phuket ni mahal.. and jauh utk ke Phi Phi. Kalau nak speed boat dlm RM300 per pax. And journey yg sgt jauh dlm berjam2. Kalau nak murah go for boat yg besar tuh.. Yg can ngam for beratus2 org.. That 1 dlm RM100. Tapi mmg ramai laa.. And lama. Aku went Phi Phi Island last time from Krabi. Nearer and cheaper.. Speedboat dlm RM80 sekepala.. Journey takes dlm 45min jerh..
TOur ni akan jepot pagi2 dlm kol 8am kat hotel. And bwk kite ke beberapa island yg ctk2.. Monkey bay, james bond island, phi phi island and byk lagi.. Pls pegi.. Sgt ctk. KAGUM dgn kuasa Allah swt. And please bring along ur bag yg boleh kne air and for girls pls jgn nak melawa sgt.. Wasting ur time!!!!!! No heels pls!
Mkn also including buffet tghri. And food dlm boat  also die provide. Tp depends.. 1st time aku pg ade food ptg.. 2nd time aku pg xde.. die bg lunch buffet je kt Phi Phi! And including snorkelling kat beach2 yg ctk. Ohhh how i miss my 1st experince ke Phi Phi.. Ctk2 tempat die bwk. Yg 2nd time sucks! Coral n ikan buruk2 ;p So depends on comp  mane yg u amik. X silap mine Barracuda from Krabi.


Kamera i4 je pon




This is Shopping Complex yg satu2 nye ade kat dlm tuh.. Boleh tahann brg2 nye... Yang ku jeling is crocs and Paul Frank




Awww~ This is our ride. RM15 daily. Eh jgn lupe minyak sane mahal okey?! RM6 se liter!



'Gonna miss Phuket lagi dan lagi, PASTI'

16 comments:

  1. owh my gucci...beb jeles ny aku...rase mcm aku jer yg pegi...le la wat rombongan cik kiah beb...aku teringin nk g Phuket, krabi sume nie...uwaaaa...nk jugak..nk jugak...

    ReplyDelete
  2. aduhh bestnye.. bile agaknye dpt pegi..

    ReplyDelete
  3. ain dulu mama honeymoon kat Thailand tapi naik kereta je..hu2x..dr perlis (padang besar)..lama tak kesana..nampak pic. ain ni tetiba rasa nak ke phuketlah pulak..ha2x..

    ReplyDelete
  4. aduyai phuket pulak dah

    seronoknya..
    wuu minyak mahal tu..
    merempit pun tak best sangat haha
    psst siapa yg tipu dalam shoutm tu ?

    ReplyDelete
  5. jeles nokkkk! nnti aku letak pic aku masa kat amsterdam ngan norway plak hehehehe nak jugaaaaa :p

    ReplyDelete
  6. Masa I gi dulu hard rock takder lg..skali pegi mst teringat nak pegi lagi..phuket ni berhantu btol

    ReplyDelete
  7. Benar2 Tempat Yang Indah,.




    saya Udah klik your ads :)

    ReplyDelete
  8. untung gle sis..dh jln2 byk tmpt!ifa dh baca semua..cuma komen je xsemua nie..hehe

    comel gle beg2 cm kartun tue!

    ReplyDelete
  9. nasik gorang...eheh!

    punyer la romentik bilik dia...huhu

    ReplyDelete
  10. syiok layan massage...

    aku pernah sampai hadyai & songkhla je.. :P
    phuket.. tunggu tabung penuh balik wakaakkaka!!!

    ReplyDelete
  11. gilew r phuket..tepi2 jalan pon ader org menari bagai..adOi...


    tapi cntik gak sume tmpat dia....arap2 ader pluang pegi sne..huhu

    rm6 seliter????gilosss apOO..haha

    ReplyDelete
  12. comel je ride sama-sama. hehehe.. so nice phuket!

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D