Food & Travel

20 October 2011

Seoul Garden - Steamboat


Zalim ke tak entry kali ni aku UP kan gambar sijelita ni awal2?
Si comel merah2 oren dgn siklepet lebam ni adalah cerita entry ku kali ini.

jom MENGHAYUN DAGU.

Mintak mangap la ye, aku ni penggemar steamboat, makanya aku sll la cite ape yg aku suke. 
.
.
.
.
.
.
.
Seoul Garden nih memang dah dikenali kat KL, diantara kedai2 steamboat yg HALAL and banyak pilihan. Tapi awal2 cakap, die quite expensive utk aku yg selalu makan.. Agak2 nak sbulan 2-3 penat la en?  
Tapi different branch, different price tau? AND lunch buffet and dinner lain harga.
Last aku pegi lunch is about 30+ (xsure sbb x penah amik lunch)
And dinner yang start at 4pm dalam RM40.
Beza harga sbb beza serving nye. Malam die core sket, lunch biase2 jerh. 
Memule tak plak aku tau ade beza, tapi dah selalu pegi. Kol 4 jer, die upload lagi pelbagai makanan.
FYI, ade yang harga RM16lunch and RM30+ dinner. Sila google or call dlu before pegi yek?
Tapi kan pada aku, walaupon sedikit mahal, ia sangat berbaloi
Errr sorang ok lagi, 2 laki bini?? Dekat RM90 jugak + tax.
.
.
.
.
.
.




Die serve soup n grill skali.. So bole lah goreng2..


Pelbagai aneka pihan. Kambing marinate pon ade.. Eurghhh



Seafood


Segale bebola2 ikan,hayam,udang pong ade





Segale daging2 ni dia marinate tau? Besh.. And ade 2,3 jenis marinate each daging. Ade blackpepper,
tomyam, and mcm2 la die marinate. So klu tak suke soup, bole grill n cecah sos..
Sodap!



 Cik Ketam memalu je an? 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Selain kat atas, die ade gak sediakan makan2 dah siap goreng kat situ. Mcm karipap kecik2 tuh, popia, nasi goreng, sausage, meehun goreng etc. So sape2 yang nasi is MUST, jgn khuatirrr(ayat xle blah)

Semua nih including tau! 
Bapak banyak kaaan? Mcm air free pon bkn air2 xde pilihan, kalau pegi 1U, 
soft drinks die kite leh tekan la sendri ape mau, ice lemon tea ponn ade.
Ko tekan la selagi mampu!!

Oh yea. Penah pegi yang kat tepi Federal Highway tuh(ape ke nme?mls nk google) 
Tapi air die sirap je yang HADOO.. Tuh aku ckp, lain branch lain harga and lain yg dihidangkan..
So jgn plak bace entry ni cite yang best2 skali ko pegi NAN HADOO..
Ampun awal2.

ABC n CENDOL pon ade, ko gesek ice sendiri.. Ko mix sendiri. Nak tuntung longan smpi hbis pon
ikot korang le.. Errr ice die ade machine moden ye? Jgn takot.


Sape2 yang jelitawan dan menjaga badan, ko mkn je la sayur ni je ye..



Sodap plak cendawan tuh




Yee Mee pong ade




Segala sos.. Mix la sendiri

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
So tuh je la kot nak cerita utk kali ni..
Harap sgt2 bole memvantu
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
OOPs
Sebelum tuh, tuan tanah nak gak enterprem!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Plaza Pantai



(Gambar di 1utama)
.
.
.
Alasan gambar mengecil? 

saye pemalu 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sekian??
Selamat menghayun dagu rakan2..
.
.
.
.
.
.
Seoul Garden Branch
(click utk direct ke websitenye)

Plaza Gurney, Penang
Mahkota Parade, Malacca
City Square, Johor Bahru
KSL city, Johor Bahru
IOI Mall, Selangor
1 Utama Shopping Centre, Selangor
Plaza Pantai, Kuala Lumpur
KL Festival City
Auto City, Perai




21 comments:

  1. mama tak berapa suka steamboat ni & tak pernah try mkn kat sana..he2x..si gegurl mama je yg suka berantu mkn kat seoul garden (plaza pantai KL) siap nak celebrated bezday mama kat sana,mama takmo..ha2x..lps tgk entry ain ni mama ingat nak trylah..

    ReplyDelete
  2. Hahaha ye ke ma? Hehehe so dah bole berkate YES kt gegurl Mama la ni? Yeayyy.. Sure die suke.. :)

    ReplyDelete
  3. biasa steambot wa buat sendiri jek nok... duk lembah bukan lembah klang ni apa ada.. mamaks ada la.. kehkehkeh!!!

    ReplyDelete
  4. pergggggggggggghhhhhh nak kena p nih

    ReplyDelete
  5. wawwww... terliur ehhh tengok gambar nie.... klu boleh malam nie pon nak cuba laaaa... hehhehehheee

    ReplyDelete
  6. wuu sedapnyaaaaa

    sem depan wajib pergi nih ..:)

    ReplyDelete
  7. tk pernah try pun steamboat..pasni nk try pulak..sedap ker?

    ReplyDelete
  8. arghhhhhhhhhh.....tergugat iman.....best la ain ni....slalu g makan kat tmpat best

    ReplyDelete
  9. ader diskaun seoul garden kat KL. try check link ni http://www.groupsmore.com/cities/kuala-lumpur/deals/seoul-garden--2

    sayangnyaa di KL jer valid. kalau kat penang, sure i dah rembat jugak. =)

    ReplyDelete
  10. wah, best nye! bile la dapat makan cenggini.. huhu

    ReplyDelete
  11. kat city square jb tak best langsung.. aku g masa buka puasa
    xde pon cendawan besar gabak, ketam, udang etc..
    mcm makan yong tau fu aka steamboat kat gerai org melayu

    morale; jgn g cs jb
    hahaha

    ReplyDelete
  12. shah_izan : Ko pegi siang ke mlm? Tpi mmg lain store lain die serve. Tp mengong la. Buat la semua sama. Sronok sket. Ek? Lgpon dinner n lunch pon die makanan lain2. Yg aku pnh tahu le, ble ptg dlm kol 4 tuh die keluar kan lgi segale mak nenek makanan. So byk gle..

    ReplyDelete
  13. beb..
    aku g masa buka puasa, so mlm ler
    air pon air bodo
    seafood xde
    yee mee lg ler haram xde
    air2 yg ko tunjuk tu pon mcm xde
    geram betoi ler masa tu
    dah ler aku byr dekat rm50 sorang

    hahha...
    tp aku kena g gak tmpt ko makan nie
    meriah giler

    ReplyDelete
  14. ni yg nak try nih...nampak sedap..

    ReplyDelete
  15. nyahhh..nak fengsan aku nengok makannnye...

    xworth utk aku yg makan xberpa nk makan nih...

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum...
    nk tnye leh x????
    halal kerh?????

    ReplyDelete
  17. Waalaikumsalam,

    HALAL. InsyaAllah..

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum...
    nak tnye....
    seoul garden yg meriah nie kat mane ???
    1 utama ker?

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D