Food & Travel

17 November 2011

Cendol Hj. Sariff

hamacam? terrrrkesima tak? tlg la katekan ye~
Serembanese!!! Sape yang tak kenal dgn cendol Hj.Sarip nih? Boleh dikatekan smua kenal kan? Cendol ni agak pemes since die ade kat depan a&w seremban mase aku kecik2 dulu. Sape yang batch 80's sure tau kot cendol and rojak stall yg depan a&w mase tuh. Di kaki 5 je. Chill tak chill la mase tuh. Bile seremban dah sedikit maju die beralih pulak depan Seremban Hilton(wah! iyye sban penah ade hotel hilton!-aku tak phm y seremban!) Di celah2 ceruk food stall die berpindah. Now only die betol2 ade kedai sendiri. TAHNIAH Hj.Sariff :P

Itu le panjang lebar sejarah Cendol Hj.Sariff dimate ku. 

Jom cuci mato

Meleleh poik tgk gula die.. Huwawawawa
Sedap cendol ni kalau korang haus le jadi sedap gile.. Tapi agak2 klu pegi sekadar nak teman kawan2 lpak and tengah x haus belasah cendol ni, xla sedap mne pon.. Bole ke teori centu?lol.. Sebab nye sedap lagi laaa cendol PILAH tu! Huhuhuhu cendol pilah terbaek! Dgn persekitaran yang kotor2 sket an? Hohohoho! Xyah la nak yeww~ sgt :p 

Selain cendol biase cendol2 lain cam cendul jagung, cendul kacang, pulot n campur pon hadoo..
Aku selalu pilih biase je. Xreti nak pelbagai2 nih. Setia dgn pilihan ku yg satu. Aww!

Harga cendol plak sekitar RM1.30.

Pict:google



Rojak
Selain dari segala cendol, Hj Sariff ni pon ade rojak. Mane ngam klu cendol xde rojak. HUhuhu..
Mee2 goreng pon hadoo.. Kire dah ala2 kedai mamak la kedai Hj. Sariff ni.

Kan aku dah kate,dh jadi kedai besar aka mamak. Dlu stall serba kurang je. TAHNIAH Ji.





Malu2 plak ane tuh nak sonyum!
Ok dah puas coci mato? Meh nak cite lokasi kedai ni..
Korang tau Dominos Pizza seremban? Ha klu tau die berada berhampiran(opposite) Dominos Pizza seremban. 

Nak lagi senang, trademark kedai ni dia segala nya HIJAU. Senang carik, senang jumpe!


TheBuilding



Di tgh2 town lame Seremban
Waktu perniagaan dr 1030am-6pm je tau

Address: No. 44 Jalan Yam Tuan, 70000 Seremban, Negeri Sembilan. Contact: 016-6128505 

24 comments:

  1. sedapnyer cendol... my peberet...

    ReplyDelete
  2. perghh...mantapnye tengok cendol & rojak tu..lapar suda ni.. ;)

    ReplyDelete
  3. ain..kalau singgah seremban..mama pasti singgah kesana !!!..thanks share info ni ya..he2x..rojak pun nampak sedap..hu2x..terliur !!..

    ReplyDelete
  4. lama tak makan cendol....terliurnyerrr..

    ReplyDelete
  5. sis..terliur..waaa.a....mantap ow..cantik dh kedai die..

    ReplyDelete
  6. terliur usah dikata la..tp kt sini ada cendol & rojak karim...sebaik le..hikhikk

    wa suka old building !! suka suka..terbaiklah hj sharif

    ReplyDelete
  7. dear, ko duk seremban ke?

    bila2 boleh la kita jumpa...my MIL kat senawang...

    ReplyDelete
  8. sy tak suka cendol..tp klu wife saya .......mau bermangkuk habih !

    ReplyDelete
  9. asyik makan berjalan jer kan sampai lupa kat aku kat sini :(

    ReplyDelete
  10. wow...dh ada kedai sendiri...hebat

    suka mamam cendol time hari panas...yummy..:)

    ReplyDelete
  11. gila mengiurkn..+_+ x pnh rasa lg tp da byk kli dgr.

    ReplyDelete
  12. heavennyaaaa tgk gambar2 cendol nihhh...huhuh

    ReplyDelete
  13. My feveret tu cendol dan rojak huhuhuhu nakkkkkkkk

    ReplyDelete
  14. femes cendol ni, aku ingat lagi, masa komuter start g seremban, ayah aku bwk aku naik komuter g seremban and makan cendol hj sarip.

    ReplyDelete
  15. bestnyer cendol.. lame dh x makan...

    ReplyDelete
  16. cendol my pebret..terliur petang karang nak beli cendol ar kat pasar malam..hehe

    ReplyDelete
  17. wah menarik nie....amat best bila mkn cendol pekena rojak or pasembor...wuuuuuuuuuuuu...nikmat dunia

    ReplyDelete
  18. tengok gayanya mmg sedap cendol haji sharif ni

    ReplyDelete
  19. memang sedap la...tp penah g sekali je...walupon tempat tu belakang umah...hehe

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D