Food & Travel

03 November 2011

Empire Hotel Subang


This time we choose Empire Boutique Hotel for lepak2 with my husband. 

Oh cantik and selesa. Empire Hotel is the same building dgn Empire Shopping Mall. Entrance die hujung skali next to Coffee Bean. And jgn tekejut sbb entrance die mcm MOTEL. Space kecik yg ade lift and bell boy je. Dah naik lift baru santek :)


(pict : en.gugel)



Oh sebelum terlambat, nak habaq hotel ni TAK DE SWIMMING POOL tau? Its boutique hotel. Errr gym pon xde, tapi bole excess Fitness First from Empire Mall, cool! So kalau2 mane nak bwk babies utk stay make sure jgn janji yang bukan2 ;p Tapi ade toy r us kat SP ngehngehngeh 

Kalau nak usha, pls clik here yek.. Empire Hotel

And FYI masa duduk di KJ, Empire Mall memang diantara mall kegemaran ku, termasuk Subang Parade yg hanya beberapa feet dihadapan Empire Hotel. Oh syiok! Sedap mate memandang, sedap tekak menelan. Makanan dimane2. Alhamdulillah..


 Lets view the ROOM | In Laf With the carpet | Abaikan lemak tepu itu!

Can u imagine how big is tha room? Wall frame dia pon dah BESAR!

 Bilik yang sangat sangat sangat besar.
Oh hubby yg sangat bz
Net on the Tv Screen. Cool. And dah tentu FREE. With the wireless keyboard.
Bathrobe, shampoos etc, kettle, ipod dock.
Room is soooo big. Mcm ade 2rooms di combine kn. Lets tengok other ruang selain katil.
Workstation dgn bench, wardrobe. Gmbr hujung u can see the partition katil, toilet n workstation.
So bagi sesiapa yang kene bermalam di sekitar Subang, memang aku rekemen hotel ni. Lagi2 yang ada baby kecik. Or more. Boleh la bersepah di workstation ;) 


....................................................................................................................................................................



Selain hotel yg menarik, Empire ni ialah SHOP and EAT places. For me die mengena dgn cita rase aku.

Diantara butik yg ada kt situ ;

Dorothy Perkins
La Senza
Coach
Ed Hardy
Evita Peroni
TANGS
Charles n Keith
Ms.Read
Saloons
Italiannies - Cabonara
Chillis - Grill
La Bodega
The Loaf - Name it?
Whisk - Red Velvet to die for!!!!!!!!
Coffe Bean
Starbucks
Ole2 Bali - Sup buntut yummeh!
Belanga - Where u can get the best nasi dagang!

dan lain2..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Lepas check in rehat, golek2 due laki bini, jom menghayun dagu.

Di Ole Ole bali. Yang dah tentu kedai nya berkonsepkan Bali. Bukan rupa je cantik, rasa pon seriously enak. Portion juga gede(besar)


Cumi goreng tepun | Sotong.





Sup Buntut | Sup Ekor



The Deco.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
and our dessert! WHISK empire
.
.
.
.
.
.
.
RED VELVET. | sgt yummeh ok. Addicted!

.
.
.
.
.
.
AND
the loaf next door ;p

Mase ni aku berbadan due, ko pepaham je la ye!


Dah kenyang perut senang hati :) jom naik hotel for complimentary drinks. ;p And jalan2 tgk ape yg hadoo..
Ini la lobby nye yg betol, tapi bkn di tingkat bawah










SUKE
Alhamdulillah.. Syukurr.. Kenyang!


..................................................................................................................................................................
Bangun je pagi kami apelagi???

MAKANNNNNN~

 Smoking area



Non smoking area | Pagi 2nd day


 Oooops! Omelette is a must


Pagi 3rd day



And last day.
 Lame jugak ddk sini, en.suami ade hal :)









Oh i hate this! | FEDERAL HIGHWAY pagi2


hotel **recommended 


Sorry lame tak BW ade hal BZ! InsyaAllah kan ku lawati sahabat2 sekalian. Rindu yg selalu itu :) Mwah :*

29 comments:

  1. saya penah masuk hotel ni.ade event..entrance mmg kecik gile..tp naik atas mmg class :) paling best sbb boleh shopping kat empire shopping gallery sebelah hotel je..hehe

    ReplyDelete
  2. wow meletops...paling bez tengok makanan dia la...huhu

    ReplyDelete
  3. ain..mama tak pernah lagi ke Empire..he2x..selalu lalu kat sana bila ke PPUM tu..

    ReplyDelete
  4. ya Allah, besarnya portion tu...boleh habis ke?

    ReplyDelete
  5. beb agak2 le...portion tu mak datuk...tp law aku sure abes...sorang2 aku boleh ngap...ngap...hehe...tang FH tu aku mmg x suke...dulu tyme mude2 dari shah alam ke UM aku sgt bercintun...mcm tu gak la jem ny...nway best beb...bile la laki aku nk bawak g cni...haha

    ReplyDelete
  6. Wahida - CONFIRM la habis! Xla bsr mne sgt pon.

    ReplyDelete
  7. Salam pengenalan..umi singgh dn follow ..huuuuuuuuuuu bestnya kalau dapat gi kat cni ..semuanya ada ..butik tu yang best :)

    ReplyDelete
  8. pehh g sini utk lepak2

    mmg kelassss haha terbaiklah bab makanan :)

    ReplyDelete
  9. bestnyaa...

    wahh interior superb laa..
    bestttttt!!

    heee..

    makanan pon best je tgk!

    waaa...nak2..;p

    ReplyDelete
  10. wah bestnya dapat makan2 macam tu..yumy..

    ReplyDelete
  11. cantik jgk tmpt ni.. aritu pln nk g empire mall. tpi meletup plk.. trus xjdi g sna..tkut..

    ReplyDelete
  12. wah..ebsar gle!best tue kan sis..ble ntah le try nie..hee

    ReplyDelete
  13. Aku suka blog bergambar camni, tapi aku dah tak de gamba huhuhu. Memula dulu je :(

    ReplyDelete
  14. peh rasa cam pergi honeymoon lagi je tgk hotel ni!

    ReplyDelete
  15. wahhhh...tgk gmbr rse tergoda da sis...bestnye view dye..

    ReplyDelete
  16. mak aii.. panjangnya review.. good one..nice!!

    btw .. salam kenal..

    jemput singgah blog madam.. ;)

    http://madammondoq.com

    ReplyDelete
  17. Panjang?? Ni yg paling pendek rse nye nih. Lain lagi pjg. Xske la 1 tajuk byk episode. Leceh cam byk lgi benda lain nk cite dlm entry lain.

    ReplyDelete
  18. waaaaa dengki giler ngan sis..jln je die haa...fall in love wif ur blog :)

    ReplyDelete
  19. Sis memang selalu melancong ke? best ar.

    ReplyDelete
  20. syoknyeeeeeee!!! nnti g jgn lupe ajak ye..nk menempel skali :P

    ReplyDelete
  21. arghhh the whisk..craving..cravinggg !!



    *dekat je walhalnye ngn umah...kihkihh,kalu x gigih tu mmg xkan le sampai kan... :p

    ReplyDelete
  22. wah!! serius kalau macam ni tak payah dah pergi oversea.. lepak KL je macam2 tempat best.. :)

    ReplyDelete
  23. bhgia nye tgk pic2 tu.. klo dpat merasa mlncong g2 skali seumo idop pon dh rasa syukur untk org biasa mcm sy nie.. :) cemburu lah... angan2 je lah.. hihih

    ReplyDelete
  24. follow blog ni

    sharulizam.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. suka baca your blog..nice..;) good info sis

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D