Food & Travel

14 November 2011

Equatorial Bangi

Bile sebut je Bangi terus terfikir Bangi salah 1 bandar yang sgt pesat dgn pembangunan, perumahan.. mcm cendawan tumbuh.. Sgt suke tgk kawasan2 rmh yg cantik2. Bukan tu je, shop lot die baaaaaaaaaaaaaaaanyak makanan yg maha lazat. Fast food, steamboat, nasi dagang, nasi kerabu, cakes, nasi kawah and semua lah yang ade di Bangi nih. 
Mase check in di Bangi rase seronok and rase tak nak balik. Oh tipu sgt! Kat Bangi kami memilih utk stay di 



Location hotel agak berdekatan dengan toll Bangi, so jgn risau.. Uols takkan lost. Tepi2 jalan pon ade hotel's signboard. Good job EB, tak la menyusahkan guest. 




.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
This is our room.

Bed frame tu ala2 bamboo. Motive? Unknown!



Spacious. Suke 




 Sampai toilet pon nak tnjok kan? Kate nak share info. Hope membantu ;p





.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Bab makan senang, tak perlu risau.. Beberapa junction kat luar sane dh ade shop lot yg membentangkan pelbagai makanan utk dilapah. Sodap! Kalau nak makan kat hotel pon ok. Banyak type of restaurant and cuisine di sediakan.. Sushi.. RM89++ per pax.. Japanese food on weekend sahaja. Kalau terase mahu sile ke Kampachi

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tapi kalau teringin nak mkn pelbagai kat luar tuh dipersila kan. Kami laki bini mula lah google ape yang terase mahu.. Semua ade kot! 1st kami try steamboat yang hardcore punya. Ooops x pandang steamboat2 beginner ye! X syahdu! 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
So kami ke Red Wok Bangi 
1st sampai rase agak tergamam. Tempat die sangat besar. Dah mcm mekdi drive thru. Serious weh! Handal.
Kalau berkenan sila check it out website dorang. Steamboat ade 2 jenis. Sup sahaja or siap ade goreng2. Up 2 u guys but lain2 harga ye? Careful and byk kan bertanya.. Mane lah tau nak blanje cucu cicit 5 meja nnti, senang bajet. And for malays memang sesuai if nak bawak family yg ramai. Kawasan yg besar dan bersih memang memuaskan uols lah! 



 ALL U CAN EAT!



 Gambar:google



Sekali pandang mcm Seoul Garden plak kan? ALL U CAN EAT! Happy makan semua..~

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Selain daripada tuh kami ade jugak makan2 kat gerai2 tepi jalan yang ade nasi campur. Ala2 benteng tepi jalan. Berhampiran dgn hotel. Jgn risau, semua ada! 
.
.
.
.
.
.
.
Bila dah ikot my taste chinese , Mr.Hubby nak makan makanan die plak. So google for nasi kerabu and ayam percik pantai timur
.
.
.
.
.
.
.
.
.

We choose Yati Ayam Percik 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Mase kat parking lagi nampak restaurant ni mcm ctk and bersih. And bile masuk dlm pon staff friendly and byk bagi suggestion. Sempat jugak Mr.Hubby menunaikan solat disiini. 

Food die delicious. Especially kuah ayam tuh pure ayam percik punya kuah. Lame dah rse nak mkn ayam percik berkuah kan kuah coklat nih.. Selalu kat pasar mlm yg merah n manis tuh LAIN! Mr.Hubby ckp sedap and tersenyum lebar. Aku mane reti sgt nasi2 kerabu ni deh.  
Nasi ni cost RM8.90. 


Ini cucur udang.. Sedap jugak! Udang die agak besar. Overall puas hati.

Drinks and dessert kami order mata kucing and cendol. :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
5 hari kami disana memang tak lepas dr merebut peluang ke Kajang utk melempias kan nafsu makan kami di 

TARA!!!!!!!!!!!!!!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Siapa tak kenal or tak tahu Pakcik ini..




Haji Samuri satay kajang... Besar gila main branch die.. Takazut!


....................................................................................................................................................................




So back to cerita hotel. Jom swimming. As for me mane2 pool yg mengancam, kami tak kan lepas kan peluang utk bermandi manda! NEVER!~ 

Pool die dalam, SUKE! Tapi lupe berapa M. Tapi memang syiok! 

Sekitar pool bole order food and drinks. Atau jalan sket ke lobby hotel... ade cafe, bar and restaurants. 

 Cannot stand | akhirnya kami order jugak salmon sandwich. 




Leparking




Licin tu khau!



Aku yg suke membace. Xla jahil bena aku nih :p




Pictures above ni drp lain2 cafe and bar.. Pilih sajo mane anda berkenan.. Variety. 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 Entrance menghadap pool! Eh ade garden wedding petang tuh. Santek la jgk..





 Ni plak bfast serve! Diantara hotel2 yg byk gils serve variety of food! S.U.K.E









Sehingga kita bersua kembali...
Tata Bangi.

26 comments:

  1. makanan tu lah yg terbaik!!!!!

    ReplyDelete
  2. banyaknya makanan..yg membuatkan mama terliur bila menatap pic.nya..he2x..sate hj samuri dulu ada kat bkt tinggi klg tapi dah ditutup..hu2x..mama kalau nak makan kena ke s/alam..1/2 jam je dr rumah..he2x..

    ReplyDelete
  3. aku sampai sekarang tak leh telan sate hj samuri tu....


    kuah kacang dia pun nan hado...

    pada tekak aku la...

    ReplyDelete
  4. bestnye kalo saye boleh merasa semua tu, huhuuu

    ReplyDelete
  5. suke tgk mknn2 tu sume..sedapnye...

    ReplyDelete
  6. setiap kali tgk entri ain...mesti akan jeles jeles jeles....tahap gaban...sebab hanya mampu tgk gambor makanan yang semuanya mengiurkan....huhu

    ReplyDelete
  7. perghhh..tak menahan tengok semua makanan yang sedap2 ni..terus lapar.. :)

    ReplyDelete
  8. dh lama x mamam kt seoul garden...suka bakar daging...cedapp..:)

    ReplyDelete
  9. wuu bestnya makan angin

    dah lama tak makan sate hj samuri :)

    ReplyDelete
  10. banyak nyee tempat .. banyaknye pic .. banyak nyee yg sedap2 utk dimakan .. x tahu nak komen yg mana ..

    yg pasti akak x pernah sampai layie .. insyaallah kalau ada rejeki nak juga menginap disini :)

    ReplyDelete
  11. perghhh nasi kerabu dia nampak sedap.. harga oke la...

    ReplyDelete
  12. tgk blog sis nie terus rasa lapar.. arghhh lapo2..

    ReplyDelete
  13. i like...blog yg sgt membantu utk info2 holiaday n travelling...share lagi yg lain2 k...:)

    ReplyDelete
  14. amek hadiah awk kat sini http://lifeofusea.blogspot.com/2011/11/aktsoalan-untuk-follower-new-current-n.html

    ReplyDelete
  15. salam ziarah... :)

    Bestlah blog ni...byk jalan2..makan2.. :)

    walaupun duk dekat dgn bangi..tp selalu merasakan takde yg best kat bangi....tp ruper2nyaa bangi ni syurga makanan...mcm2 adoo....best gak ek...
    nntilah ajak suami pusing2 bangi puas2....

    ReplyDelete
  16. Terliuq dah yang oi..tambah2 tgk cucur udang tu..bilik EB mmg spacious..I pnh duk sana skali..

    ReplyDelete
  17. kdng org igt kita jahil tp ..bak kata ilmuan.."dont judge a book by its cover" kan....

    food tu mmg wat craving..haih...

    ReplyDelete
  18. Bangi jgn cakap beb. restoran, gerai makanan memang belambak. Bandar makanan kat sini~~~

    ReplyDelete
  19. bangi mmg xleh blah. kalau sampai sane, tak tau nak g mkn mane. byk sgt choice.

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D