Food & Travel

30 November 2011

Kensington Seremban

Asik la makan Chinese cuisine and steamboat, moh kita try western plak. Sekali sekala nak gak ubah-ubah rasa. 

Restoran ni dah lama bukak 1st branch. Masa zaman sekolah lagi. Diantara restoran2 western yang cantik and bole celebrate event2 kecil. Paham2 la ye seremban ni baru sangat2 laa nak membangun nye. And sangat lembab! Ahaks. But I love u la Seremban. :)

Dulu jarang singgah. Tapi lately ni selalu sebab baru tau kedai ni bukak until 1-2am. Memang besh if malam2 terasa lapar. So xmau tunggu2 lagi.. Lets YUMMEH~


Oops tgk apa yang ada dulu naah..

Intro


The Menu



View dalam restoran



Jom Order



Dah cuci mata dalam Restaurant? 
So lets YUMMEH~



Cabonara with chicken ham | Sedap la jgak sbgi peganti Italiannies yg tiada di Sban


Spaghetti Seafood | Same je rase mcm cabonara nye


Spaghetti Cheese Chicken Crispy 



Potato Skin | Xla sedap sgt. Ahh mahu Majestic Mlk punya!



Chicken Roll | Boneless chicken yang dalam ade cheese & chicken ham



Steak & Lambchop | X amik gambar dekat. Dah lapo



Ice Lemon Tea | Masam n khau gils. I loike



Tea o Panas

Over all 'bole lah...' Saje2 gatal nak makan best la. Kalau nak bagi star 1.5 drp 5 kot. Sebab rase die semua dekat nak sama. Idea ade, tapi spices yang dipakai semua ade dimane2 food yang di order. Food, sauce, ingredients, marinate daging and etc all dekat nak same rase. Boring plak aku rase. Huhuhuhu. Tapi tempat die yang ala2 romantic and privacy and no choice in Seremban, boleh kan aja utk aku laki bini dating2. 

Gambar2 x shows semua apa yang kami makan. Lain2 food tak sempat di snap. And terlupa. Nasi2 goreng pon pernah try. Same jugak la dgn western. Spice die dekat nak sama dgn food2 yang lain.




Oakland Branch
619, Jalan Haruan 4/9
Oakland Park
70300 Seremban
06-632-4851

Era Square (Terminal 2)
No. 34 , Jalan Era Square 3
70200 Seremban
06-7687288

p/s : sorry lame sgt2 x bw. winduwdinduw :) my dad ade op di kaki and need penjagaan rapi frm us famly members. itu yg bz. see u guys soon. tc

17 comments:

  1. standart la harga dia cenggitu...hihi

    ReplyDelete
  2. aku tak ehhhhh, ada pengomen lom tidur lg ghopenye....

    ReplyDelete
  3. mungkin cheese or sauce cream yg diorang guna dlm cabonara dgn spaghetti seafood tu sama kot... psssttt, smalam baru masak spaghetti cheese massala, reka resepi sendiri

    ReplyDelete
  4. ni dah kira macam program jalan-jalan cari makan ni. semua dia pakat rasa. hahahaha

    ReplyDelete
  5. bila nk blanja sy mkn spaghetti tu

    ReplyDelete
  6. wah ain..bila mama dtg sini ada sahaja makanan yg sedap2 !!!..he2x..

    ReplyDelete
  7. ehem...buat ur dad..semuga cepat sembuh..amin..

    ReplyDelete
  8. blog ni mengundang kelaparan pada saya selalu...hehehe...tapi saya suka...:)thanks for sharing ya!!

    ReplyDelete
  9. entri sudah ada kata....tidak hanya rupa......tambah lagi tambah lagiii nok heheh

    ReplyDelete
  10. Bro Afzan : Hahaaha ini gmbr bkn skali pegi.. Ini campur2.. Choi nk p skali cube sume.. **PENGSAN.. Lol

    ReplyDelete
  11. sukenyaa kosi rotan tu...rs nk pikul bawak balik :)

    ReplyDelete
  12. malas da la folo blog sis,,jeles !!! :)

    ReplyDelete
  13. salam kenal.. jemput singgah blog hamba (Aku Sebutir Pasir) kalau nak baca pengalaman hamba kembara ke 46 buah negara.. :)

    ReplyDelete
  14. You are making me so hungry with showing all the pics of the food.

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D