Food & Travel

21 November 2011

Palm Garden Putrajaya


Jom jalan2 Putrajaya.

Putajaya sebelum ni ade la aku jalan2 or teman member jumpe member2 yang lain. Utk singgah, lepak or tidur jauh sekali. So boleh la dikatekan kali ini adalah yg pertama kali aku lepak Putrajya. Aci kan camtu? Komen pasal putrajaya? 

Memang masuk air. Bandar yang cantik tapi lengang sebenarnya utk aku. Utk org lain xtau la. Lain org lain rase. Tapi PADA AKU 6hari(ade hal/keje sikit) stay memang tak sabar nak blk. Huhuhuhu. Klu ditakdirkan utk tggl di Putrajaya?*PENGSAN!!

Kami banyak menghabiskan masa mengayau ke bangi dan kajang. Semua menggunakan Google Maps dan Foursquare.

Aku and hubby pilih
utk stay.

Simple je bilik dia.. Ala2 hotel lame.

ENTRANCE



Our room

Walaupon dia ala2 resort lama. Tapi banyak activities tau. And kawasan dia sangat besar.


View dr blk kami ke bwh



Biking, any1?



RM20, ok kan harga dia.. 


Check in je kami mule merayau sekeliling resort. Seriously sangat besar dan tak membosankan. Taman2 yang cantik and pool yg besar yg ade 2 pilihan


Taman utk marayau!



Swimming pool 1 dan 2 belah kiri ujung tuh



Swimming pool 1



Swimming pool 2 | Adults n Kids



Swimming pool 1. Utk adult shj.



Acitvity merepek kami





Other activity yg kami tak sempat nak cube. Xminat n xreti main pon :p



Palm Spa














Haaaaaaaa activity ni kami suke. Yamcha2. Best bila ade cafe diluar lobi hotel. Ala2 bar jugak la. Bar ni ade between the buildings. So seronok la cuci mata kat tgh2 tu tgk org lalu lalang, sambil2 bunyi pancuran air di sekitar kawasan tuh. Nice


Drinks with price


See! Cantik n nais. Sunyi and dengar bunyik air je. Siap ade congkak n chess kalau2 nak main.

Oooops hubby dgn stock kudap2an kami

Tgh2 atas tuh blk kami :)


Fountain yang sedap di dengar. Masa nak balik bilik baru lah ade org start main pinano kat ujung tuh. Ceh!


Somel



Tahdaaaaaa!

Utk breakfast plak aku klu dah ade DimSum memang kalah la yang lain

Bfast buffet serve | Kabur sbb tgkp pakai BB mse ni. Haih


Love Dimsum sgts

Selain tu ade la kami ke Putrajaya carik Mbb and ke Alamanda cuci2 mate. And again, alhamdulillah hotel ni tengah2. Berdekatan dgn kajang dan bangi. So memang seronok merendek ke sane ke sini. 


Itu jer utk kali ni

semoga membantu yawls

20 comments:

  1. apakahhh...namhari bertapa sana...lama gak korg outststion tpt yg terdekat..hohoo..mmg xde ape sgt kt ptrajaya tuh..



    tp
    port "menembak" mmg byk...me loiike !!

    ReplyDelete
  2. *yang gmbo itu bukan BALi..tp di longsheng...dragon backbone rice terrace,spring masa tuh

    ReplyDelete
  3. Hahahahahha itu la pasal. Ade koje sket. Mmg betapa kat sne.. Adeh. Tu yg ase cukop2 la kt ptrjya tuh ;P

    Wah untong laaa org pandai mnembak :p

    ReplyDelete
  4. eh.. akak nak p jalan sana lah.. berapa rege satu bilik tu..nak ajak anak2 merayap..

    ReplyDelete
  5. beznye bersantai sambil men buai tu..:)

    ReplyDelete
  6. amik aku keje kat blog ni....aku nak keje jenjalan ajer pasni...hehehe

    ReplyDelete
  7. kat hotel kalau takde kudap-kudap memang tak sah!

    ReplyDelete
  8. ain..bestnya kalau selalu jenjalan..sambil perabis duit dpt makan angin & memcuci mata..he2x..suke..suke !!!

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. boleh plak lily tersilap post komen tadi.. :)

    Cantik juga resort ni.. mendamaikan..^^

    ReplyDelete
  11. pergh..ranggi la u all.asyik berjalan je kn.bgs2..gud info.thanks yup.

    ReplyDelete
  12. harga air tu kira oke la... x de mahal sgt kot

    ReplyDelete
  13. seronok jugak kalau dapat main congkak kat situ tenang jerk..

    ReplyDelete
  14. lama gak kat sana, aku kat sini pun lama tau tak leh tenet huhuhuhu

    ReplyDelete
  15. Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhh bestnya .. pandorama yang indah ..best2

    ReplyDelete
  16. best giler view die... hehehe.. terbaeeeeeekkk ler...

    ReplyDelete
  17. best nya!:) holidays memang menyeronokkan!

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D