Food & Travel

08 December 2011

Chilli's Grill & Bar Restaurant



Hari tuh masa abah kene OP kami adik beradik ada lah buat gathering sesama kami. Ye lah.. Bukan semua adik beradik stay dekat dgn mak & abah. So bila kami gather di HUKM ramai2 selama beberapa hari. Hampir seminggu berulang hari2 dr rumah mak abah di Seremban ke HUKM, Cheras.

Lepas je dengar good news yang OP lutut abah dah ok kami pon ala2 lega and  baru la boleh rase nak makan2 mcm sedia kala. Whoooaahooo lega.. Sebelum tuh takot2. Iyye la walaupon lutut, bapak kan? Rase lain sgt rumah tu tanpa mak abah. SAKIT woo rase. (ya ALLAH, pjg kan la umur mereka) Aku bkn la anak yang baik, jauh skali yg solehah. Tapi kami sekeluarga sangat attach antara 1 sama lain!

So back to the FOOD

Kami adik beradik sebelum pulang ke Seremban(rumah mak) sempat berjimba ke Empire Subang. Jauh plak kan dr Cheras, naik Subang. Setle turun plak Seremban.. Ape ada hal. Mkn punya pasal. But kami ber 3 famly je. Yang lain terpaksa pulang sbb ade hal. Tolak joki depa nih.

So sampai2 je 
Phew~ Nasib menyebelahi kami. No waiting list. 

Selalunya Chilli's ni mmg sakit jiwa dibuat nye. Tapi waiting list x la lame mane tunggu.. 

So jom mkn. Oops meh kenai famly cek dlu.. 7 of us. Tapi gambar tak semua aku snap. 
Btw cemane blogger lain snap pict kt public ha? Hadoi malu gile. Blog nye pasal. Gigih la kan!


The Us


My sister and My 1st niece.


Bro in law n hubby

Erk kalau mak abah ade turut serta kan besh. 


For us yang memang lapaq n kebuluq memanjang. Dinner ni kami order yang boleh mengenyangkan.. 


Start with

Valcano Brownies Cake & Ice Cream | Diketahui ramai keYUMMEHannya
Brownies yang rich dgn lemak n manis! Sgt sgt sgt sedap. Pls order. Ni diantara menu yg MUST ode oleh kami. Brownies yang dalam nya ada chocolate syrup panas, and atas ade Vanilla Ice Cream. So kalau usik sket nnti LAVA chocolate tuh melimpah keluar. So? Xreti2 nk cube?

FYI, brownies ni kami order utk starter.. Mase sampai je habis mcm Piranha. So nak tak nak order lgi 1.


Now u see. Now u dont. Mcm sakai? We dont care! :p

So next?


Jack Nachos

Kalau ke Chilli's tak sah kot kalau tak order Nachos yang enak. Enak die sampai ke tulang belakang ase. Adeh!


Grilled Chicken | Burger yg besar

Spaghetti Chicken

Flame-Grilled Ribeye | Daging pejal yg lembut. Well done

South Western Grilled Lamb

Fire Grilled Chicken Portobello

New York Strip I

New York Strip II

NEW! Fried Calamari I

Fried Calamari II


Seperti biasa, makanan disini sedap2. Semua org yang penah makan PASTI akan mai dtg mkn lagik.
Untuk Menu yang lain, visit
www.chilis.com.my/?page=menu

Chilli's senang carik sekitar Klang Valley.
www.chilis.com.my/?page=location

Harga pon berpatutan. Mcm Fried Calamari ni sepinggan(big portion) cost only RM16. Besau2 sotong nye.

Grilled plak depends.. Dalam RM30-RM49.
Lagi sedap and besar, lagi mahal ye..


And beverage

All soft drinks + Ice Lemon tea are FREE flow

Bantai la korang nk refill bape kali pon!



Settle semua kami pon pulang ke Hometown, Seremban.

:)




**kalau dlu sebelum kahwin n active bersocial, chilli's ni rumah kedua dgn kawan2. Release tension lepas penat bekerja.. Borak, gelak, borak, gelak! Chilli's was the place.

23 comments:

  1. pergghhh..makanan semua tip top..yummeh.. :)

    ReplyDelete
  2. ain..mama ingat mama je suka makan, family ain pun suka makan2 jugak !!..bestkan makan ramai2 dgn family sambil gelak2..makan punya pasal kat mana pun sanggup pergi !!!..he2x..mama pun camtu..

    ReplyDelete
  3. wallaaaa.... baru lepas brunch & agak kenyang tapi tekak rasa gerak2 telan air liur..

    will link..

    ReplyDelete
  4. aku dtg sini smbil tutuoppp mata! hahahah creammy cheesssssy nihhh bahyaaaa :p

    http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/spontaneous-of-sayings.html

    ReplyDelete
  5. br je makan..serta merta laporr balik pas layan gambar2 ni semua

    ReplyDelete
  6. you... tlg suggest nice place to have special candle light dinner barang setempat dua... :)

    ReplyDelete
  7. mantab bikin lapar korang hiks2

    Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

    ReplyDelete
  8. wah semuanya memikat hati..paling suka valcano brownies tu..nyum...

    ReplyDelete
  9. org kaya je blh makan kat chilis :P

    ReplyDelete
  10. adoi!!!!!!!!!..wa dh lapo blk ni..

    ReplyDelete
  11. wah wah wah..makanan.. hehee

    enjoy the food!
    =}

    ReplyDelete
  12. woah!! terliur der.......... =.=

    ReplyDelete
  13. YA ALLAHHHH..

    brownies tuuuu..

    YA ALLAHHHH..

    nachos tuuuu..

    droolingggg......

    ReplyDelete
  14. lapaarrrrrrrrrrrrr...!!!mencik!

    ReplyDelete
  15. masuk blog ni kenayng selalu hehe

    ReplyDelete
  16. Ngam-ngam aku singgah kat sini tengahari... lapar dohhhh

    ReplyDelete
  17. makanan lain sy x pandang, sy nampak brownies je.. waaaa melelehhhhh

    ReplyDelete
  18. mak ai...xtahan tgk mknn cenggini...huhu

    ReplyDelete
  19. molten choc tu mmg sodap..kitorang kalo tringin sgt layan dessert pn jd...oh korang mkn as starter ek..kitorang slalu lps main course tp kdg2 dh ketat perut..mkn rmi2 sronok cz rebut2 cpt abis..hehehe

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D