Food & Travel

17 December 2011

El Cactus


Korang nampak apokobondo eh atas ni? Ye NACHOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sebelum cuci mate, jom dgr bebelan ku dulu.

Cemane aku bleh jejak El Cactus yg aku tak pnah dengar b4 ni?
 Weekend kami blur di hometown. Nak makan Kensington penat plak dah. Asik makan western yg tak berapa nak hadoo tuh kan? So kami laki bini termenung sejenak,fikir. 
Makan luar selalu doesnt means aku tak masak. X PENAH X MASAK .Sampaikan kadang2 pukul 3am pon laki aku bangun nak makan, mane bole x msknye. Die mesti nak nasikku. STOP cite sal aku. Kang ade muntah ijo plak kome nengornye. 
DANGGG!
Laki aku ade idea. Bila ditanya dia jawab "adelaaa.." 
Aih surprise2 plak.. So kami heading to Port Dickson, bole? Dari seremban ke PD. Food Hunter yang dasyat! Oh i love this. Dating2 PD terus. Xla jauh mane pon.

So kami jumpe kedai yg tersorok, hot dan ala2 romantika.

It is El Cactus(click here)
Mexican Fusion Bistro
HARAP SODAP!

Bile ditanya mane tau restaurant ni?
Hubby cakap "hari tu kan masa we went to Avillion Port Dickson kite penah nak pegi kedai ni, tapi mase tuh dah kenyang sgt" Boleh kan dah kenyang pon cite sal kedai makan? FITRAH :p

So ni laa kedainya.
Sorri kelam, tiada DSLR.





Boleh tahan style kedai ni untuk PD yang lengang. 

Meh tengok makanan yang kami order plak.

Sedap ke idok. Mane la tau kedai je comel, tapi rase haprak..

SEBELUM TU
Kedai dia sangat gelap. Aku rimas. Nak tengok menu pon kne ltak lilin dkat2. SPOIL


JOM MAKAN!

Nachos II | SANGAT SEDAP utk kedai ni (Dunt expect much ;)

Nachos II | SANGAT SEDAP utk kedai ni (Dunt expect much ;)

Five herbs lamb shanks
Served with mash potatoes sour cream and salad


With salad | SEDAP

Cabonara | Musti rase n mesti nak rasa | SEDAP

Grilled leg of lamb | xsdap sbb ade mint sauce tu Served with chimmicurri sauce and baked potato, sour cream and grilled vegetables

Kalau nak tengok other MENU, jom klik http://www.elcactus.me/menu.html


Since kami duduk kat luar2, settle makan kami masuk dalam nak tengok2. Restaurant ni aku rase rumah banglo lama di renovate jadi Restaurant. 

JOM TENGOK DALAM

Owh mcm bar di dalam. Ade foreigner disitu 

Cantik dalam die.

Ade table pool


We are situated along Jalan Pantai about 3 kilometers out side of Port Dickson heading south. Opposite the Corus Hotel Annex.
EL CACTUS
+6 017 393 6124 
"Open from Tuesdays to Saturday from 4pm till 1:30am, there’s always a good crowd who enjoys Mexican fusion food as well as a challenge on the pool table."


Lepas ni kalau kat seremban teringin nak NACHOS, memang ke sini je le!



Lain2 review Port Dickson yg mungkin membantu:

17 comments:

  1. sedapnyer nachos......
    lama tak makan....

    ReplyDelete
  2. terliur !!. mama selalu lalu kat el cactus ni, tapi tak try lagi..hu2x..

    ReplyDelete
  3. those nachos looks sooo good right now! your blog makes me hungry everytime LOL! :D

    ReplyDelete
  4. best..best..jalan jalan plus makan makan..

    nway, byk menu.. saper yg habiskan.. =P

    ReplyDelete
  5. kami la yang habis kan. tu pon tgh kenyang tuh.. huhuhu btw gmbr tuh mcm nachos 1 tapi i letak 3 gmbr yg same. so sbb tu nmpk byk hihiih tp klu tak ltk gmbr yg same pon mmg kuat mkn :p hihihi

    ReplyDelete
  6. siyes tak penah makan nachos...huk

    ReplyDelete
  7. kampung den kan! hhahaha mmg kelassssss hahahhaha

    ReplyDelete
  8. Cantik restoran ni..makanan pun nmpk menyelerakan tu.. ;)

    ReplyDelete
  9. wow.....very nice place la Ain...n your husband so sweet..:)...

    ReplyDelete
  10. Dah lama x makan nachos. Huih lapar tengok... yum yum

    ReplyDelete
  11. FM,

    selalunya kalau nak makan Nachos, akka buat sendiri.. heee..

    ReplyDelete
  12. tak sangka kat sana pun ada tempat2 makan best cenggini.. :)

    ReplyDelete
  13. selalu lalu je, tak pernah lak nak try...

    sedapnya nachos tu..

    ReplyDelete
  14. halamak~ gua mmg teringin gila nak makan masakan ala2 prancis,spanyol, japan, mexican cam ni.. janji halal..

    ReplyDelete
  15. nampak best tempat ni...nanti boleh cuba

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D