Food & Travel

12 December 2011

Ikan Bakar Bellamy

Ikan Pari Bakar RM9

Ikan Bakar Bellamy @Bdr Sri Permaisuri, Cheras



Ikan Bakar Bellamy ni betol2 chantekkk je port sbelah The Room Hotel yg ku cerita dalam n3
 Hotel Budget sekitar HUKM

Masa check in tuh aku dah tertarik dgn ke busy an dan keharuman kedai ni. Sekali pandang signboard kedai 'ikan bakar bellamy'. Memang sesuai sgt la dgn kami suami isteri yg kebaboom tentang makan.

Kami choose utk supper disini. Lagipon sbelah je. Ble2 pon boleh.

Sotong Bakar seekor RM12

Antara pilihan2 ikan yang ada is kembung, pari, jaket, terubuk, keli, siakap etc 


Kami order 2 ikan pari. 1 sorang dgn laki aku :)

Kangkung Belacan


Tom Yam Campur


Sirap Limau

Ok, perlu ditekan kan ye disini.
Service utk malam agak slow. Boleh dikatekan sgt slow jugak. Mase aku p 1st tapau for mum time dinner mmg lambat. Nasi goreng cina je kot. Mau siap dlm 30-40min. Tapi mase kami makan berat ni time supper. Orang dah x ada :p

Ape yang aku nampak kakitangan dia terdiri daripada ahli keluarga sendiri. Dan tak ramai. So klu nak bawak family, dtg awal or dtg lambat terus sebab kedai ni close at 11pm. 

The Restaurant


The Restaurant II


The Restaurant II
Ikan Bakar Bellamy ni ada juga menghidangkan lauk pauk utk makan tengahari. Ada jugak tapau for my mum. Sedap. Pedas n lemak utk masak lemak perot + rebung die agak berbaloi2. Sodap. Cukop raso.

Overall rase makan disini memang sodap. Especially SOTONG BAKAR tuh. Acara poik! And besar2. Cuma yang sedih dtg supper ni pilihan plak x banyak. Tak dapat rase kerang bakar. Perghhh, n saw 1 family ni mkn, besaq2 kerang die. Demn! Melepas. Sbb time kami supper kerang dah habis.


So jom tengok harga utk hidangan2 yang kami belasah ni

SENTAP! Sbb murah. Pompuan kire murah. Sampai time lelaki kire, mencekik darah!

Alhamdulillah kenyang. Cuma nasihat dari ku utk mu, service boleh ditingkat kan lagi. Kedai berkualiti, chinese pon ramai datang. Masyukkkk.. So ape la salah nye hire pekerja yang lebih ramai?

AND

PERHATIAN!!!!!!
Ingin tekan kan disini tentang kebersihan. Persekitaran ok. Cuma jijik dan menyampah apabila byk kali nampak brother big size isap rokok sambil buat air cust. Ye anda terror. Tp xperlu tunjok skill 2 in 1 sebegitu ye? 

 Ikan Bakar Bellamy
Jln Dwitasik 1, Dataran Dwi Tasik, Bandar Sri Permaisuri, Cheras
0178811105
(berhampiran old town white coffee dan tutti frutti)

24 comments:

  1. tak pernah lagi makan situ... bellamy belakang istana pernah la makan... nk kena terjah restaurant ni pulak... nampak menarik

    ReplyDelete
  2. terliur tgk pic.tu !!..he2x..kecuali ikan,sbb mama tak makan ikan n mama pun tak suka pekerja restoren yg isap rokok waktu buat kerja !!..boss dier tak tegur pekerja dia ke?..hu2x..

    ReplyDelete
  3. nape suka bagi lapar ni yangggggg...huhu

    ReplyDelete
  4. Wah.,..mcm best jer.. kat pandan perdana ade 1 kedai makan ikan bakar. Tak silap depan dia ade tulis nasi ayam kukus meletop. Kedai tu sebelas kedai keranda cina...huhu

    ReplyDelete
  5. suke suke.... mkn byk tapi kira murah....
    nak pi sanalah one day !

    ReplyDelete
  6. sedapnye..
    pagi2 tgk makanan ni perut terus berbunyik minta diisi.. :)

    ReplyDelete
  7. nampaknya gi HUKM khamis ni dah dapat tempat makan yg best. thanks :)

    ReplyDelete
  8. kecur mulut tengok ikan bakar..pebret saya...

    ReplyDelete
  9. Weekend ni me & family in laws br planning nk gi Bagan wat BBQ. Tgk sotong tu dah ler terkcur skang pulok! Tp rugilah kalau service lambat & tak jaga kebersihan kan. Lambat-laun sure org makin berkurangan nanti.

    ReplyDelete
  10. Mama & Deeb : Itulah, hope kedai ni lebih berhati2. X baik buat mcm tu :)

    ReplyDelete
  11. wow..... sedap nya... drooling here...

    ReplyDelete
  12. sotong tu mmg power lah... murah pulak tu....

    ReplyDelete
  13. beznyeee ikan bakar...memang peberet ungu tuh..:)

    ReplyDelete
  14. AIn....you pandai ambil gambar la....memang terliur dibuatnya kita tgk..huhu

    ReplyDelete
  15. aku tertarik nak pegi ni.lagi satu kat jalan bellamy ada food court ikan bakar.superb kata org,tp aku tak pernah pg lagik.uhuk3

    ReplyDelete
  16. kalau teror bab2 yang tak de faedah tak de gunanya..kan??

    ReplyDelete
  17. sorry tertinggal banyak jejak kat chatbox.sebab memula tekan enter tak keluar..maaf ye..:)

    ReplyDelete
  18. Hai!Lapar pula perut lepas tenguk ikan bakar ni.

    ReplyDelete
  19. wah nmpk sedaplah..emy tak pernah nmpk plak.nnt nak try jugak lah! yummy.harge pon oke..tp tak bestlah nak pegi awal sngt atau lmbt sngt.haha :)

    ReplyDelete
  20. mcm best n sedap giler jer sotong tu....
    pergh,,,, balik aku nak cari sotong ler...
    hehehe

    ReplyDelete
  21. dah nampak kedai ni tapi tak sempat singgah lagi...saya selalu pergi yang original tempat dekat Jln Bellamy tu

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D