Food & Travel

30 December 2011

Johor Premium Outlets & Hard Rock Cafe shop Melaka




Selamat siang...

Lame tak ber n3. Bz dgn family gathering di rumah mak n cuti yang panjang :)

Cuti2 pon sempat jugak kami berdua berrrrrr plan utk ke JPO.
Sape tak tau lagi ape tuh JPO? Meh tgk sini :
(click here)

1st in Malaysia. But dunt expect much. Name pon Premium Outlet.
Tapi kami tetap sokong MALAYSIA.

.
.
.
.
.
.
Kami start perjalanan dr hometown Seremban pada pukol 830pm(exit tol Senawang)

AND singgah sbentar



di PAGOH pada pukol 930pm utk makan malam. lapo.

Makan, lepak and borak, ade kot dekat sejam kami brenti. (bkn nak rush pon) saje dating2.
after semua nye selesa, kami pon sambung perjalanan kami dlm pukol 1030pm.

Alhamdulillah perjalanan kami seperti yang dirancang. 

FYI, JPO ni betol2 letaknya di exit Senai(u). Jangan risau, ade signboard. 
Thanks to Abong(school mate) sebab rajin layan aku ber whatsapp mlm2 bute. 
And dah pasti Google yang byk membantu. 
Before p ade le google hotel2 bajet. So utk kali ni kami memilih
 Nouvelle Hotel, Kulaijaya utk bermalam.

Nouvelle Hotel location di Kulaijaya exit dr Plus Highway. Manakala JPO plak di exit Senai. Kalau dari Utara, akan jumpa Kulaijaya exit dulu. Then only Senai. Jauh diantara 2 exit ni lebih kurang 13km. Kenapa aku pilih Kulaijaya utk bermalam? Sbb Nouvelle Hotel diantara hotel yang paling dekat dgn exit plus highway utk ke Senai(JPO). 
And dah tentu la pilih jauh2 sebab nye Senai ni dikelilingi kelapa sawit. Tempat baru nak naik. So takde bdr sangat. Nouvelle Hotel adalah pilihan yang sangat tepat. 

Nak usha? Mai click Nouvelle Hotel Johor (click here)

.
.
.
.
.
Entrance

Lobbi

Bley tahan

The Room

Soilet

Ala2 reading corner gituw

Walaupon kami hanya menetap utk 9jam(tido), kami berpuas hati la dgn hotel Bajet ni. Rate including breakfast for 2pax. So ok sangat la kan? Tapi kalau nak best check in la mcm biase, seawal tghari. 
Kami sebab tak plan.. So mane dan je le. Layanzzz..

Simple. Tapi bole laaaaaaaaaaa..
Bangun seawal 830am, semangat berkoba2 utk menjadi orang pertama sampai di pintu JPO. 
JPO bukak 10am-10pm ye!

Paham2 la coti2 nih. Lepas tuh barang plak murah2. Sape le tak suke. So tido cukop, makan cukop, pakai je yang belum cukop.. JOMz

Kurang dr 5min dr Hotel ke toll Kulaijaya, menghala ke JB dan cari le Senai Exit. (13km)

Masuk je Senai, uols akan nampak signboard 


JPOs
Alhamdulillah, senang je carik rupo eh.

Moh masuk.

Ye kami diantara orang yang Ketama sampai. Yeayyyyy!~

RM3 Per entry.

Clear gile blakang. Lengang! Tunggu tengahari berulat org!!
Jom tengok ape yang ade?

PEDRO | Murah and cantik2

Jgn tekejot pagi2 semua lengang. Bernasib baik!

Gile masuk Evita Peroni. All 30% less. Sepit, hairband semua below RM50. Brg yg bertahun xkan rosak. Klu rsok mmg sakai.LOL

LaSenza my Fav. Tapi suck kt sini. Panty tggl yg striking color. Bras smua sz D and DD. FTW?

Nice kan? 50% + 10% beg yg tak besar jgk ni dlm RM500. Harga blog.


Walaupon 'old' stock. Tapi xla old mane. Season lepas je kot. Ctk2 smua! 

LIKE. 2tingkat lagik

Mase baru sampai mmg lengang. Best! Baju baby gewam!



Girl sandal ni RM200. Memang ase gile! Ase nak beli. Motif?(mne nk dpt 200 burberry!)


Gap Outlet cam bengong! Baju2 ala2 reject shop je yang tinggal. Stock x sampei lagik.

MK ok la. Tapi ttp mcmane pon xsuke design die. NO!

Lacoste baju lelaki ctk2! Yg 450 smua turun ke 300.. Cantiks! Women pong

Nike. Kasot mcm same je harga. Thirt ok. RM40 start. Ctk2 also




A|X laki ku menggilekan Jeans. Borong all.


CUTE gils. RM100. Ladies shoe. And utk 100 mmg xkan dpt Timberland shoe poik!

Timberland | Cth tshirt RM59. Old stock? I dont care.



Kami sampai ngam kol 10am. And pukol 230pm belom sikit pon berganjak dari situ. Lapa pon sampai tak terase. Tgk perot aku mengempis sket tuh. Betol2 therapy la kan SHOPPING ni.

Mase pagi all lengang. Sunyi je. SELESE. Sampai kan cashier tuh chat dgn aku ckp aku lucky. Selalu pagi pon dah ramai. Alhamdulillah.. Walaupon sbenarnye lagi jahanam $$$ klu ade kesempatan selesa2 sgt nih. Hancoq! Cisss...

JPO ni 2 tingkat. Selamat je kami merayau semua outlet, kami turun balik tengok orang ramai gile. HAMBEK! Nasib baik ngam2 kami baru je setle. Tapi baru 1st round. Ye kami mmg sasau buat 2 round tgk ape yg patot lagi skali. LOL.
Tapi tdk la sampai beratoq.

Bratoq | NO THX! Nsb baik dtg awai

Beratoq

Burberry pon kne beratoq
Beza kan lah pagi and tengahari. Lengang paagi.

And perlu di ingatkan kat sini banyak LALAT! Ye lalat! Kelakar kan? Tapi make sense la sbb kiri kanan die kelapa sawit khauuuuuuu punya! As long kedai tuh bukak aircond full blast mmg lalat xde. LOL.

Selesai 1st round jom isik minyak. HAUS!

Pure double chocolate L Coffee Bean. Starbuck pon ade disini.
Selesai jalan 2nd round baru la kami trase penat n lapo.

So lets
HALAL FOODCOURT



KEMUDAHAN2 yang hadoo

Tab ayaq.Kemudahan ke?Mudahan la jgk. FREE!

Children Playground.Tgkp dr jauh.Mls.Sbb bz gle sbnrnye!Blom la jdi blogger tegar lagi.Byk tlupe2

Duit xcukop?ALASAN!Maybank ade.

Settle beli ape yang patot. Kami pon bergerak balik dalam pukol 330PM

Singgah plak sebentar ke Melaka.

Ke mana Melaka?

Ke
23, Lorong Hang Jebat.

Ada ape?
Ade syiok!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Yes. Hard Rock Cafe Shop

Ye! Hard Rock Cafe shop Melaka. Takazut? Takazut jugak la.. Yeap baru and sgt teruja. Xla baru mana. Operation lame dah on Oct2011. 2bln lepas.. 
Nak tahu lebih lanjut? 
Mai click sini





Nnti 2012 akan beralih kt sni. Lawa gile. SUKE! Eh biggest in Asia ke ape tah. Google ye?
Sape2 nak p, HRC shop ni betol2 di dalam Jonker Street. 




Tak reti penatkan? Xpe laa... Reward ourself. Penat bekerja kan? Lepas tuh dah perabih kite smua puasa and duduk ontok2(diam2) and jangan p mano2 lagik. Walaupon tak la byk mane. Tapi itu la takat kami. Alhamdulillah sangat2 dah tuh.

So jom tengok HASIL kami untuk hari ni..

Xbyk mane. Paperbag je lebih.Ahaks | Club21 tu adalah A|X
So itu lah yang nak dikongsikan utk n3 kali nih.. Utk membantu drp x nampak jdi nampak. Bole? Blasah la ayat. Janji fhm. Kalau nak tanya ape2 tnya jek ek?


p/s:
Sesiapa yg selalu sgt kerja kerja kerja tuh sila amik coti n bawak keluarga berjalan ye? Mahal bukan la alasan. Nouvelle Hotel ade 75 je semalam. Flight tix nak ke negara jiran pon ade RM80 return. Hotel xyah ckp lah. Hargailah keluarga. Berjimat cermat adalah wajib, tapi utk ape kerja kerja kerja and berkira? Squeeze2 masa sikit.. Jgn block ur mind ckp MAHAL. Sekadar cuci mate je pon dah boleh mengeratkan siratulrahim. Makan kat foodcourt nasi ayam 2 and soft drinks baru RM16. Tapi lain org lain pandangannye. PEACE yaw!~

30 comments:

  1. menariknya JPO...nak pegi la nanti...tp kena himpun duit dlu, baru bleh pegi..hehe

    ReplyDelete
  2. lily yang duk Johor tak sampai2 lagi kat JPO..Hubby kata tak tahu tempat ni kat mana..haishh..

    ReplyDelete
  3. Lily, die kat exit senai. Tepi hway jerh.. :)

    ReplyDelete
  4. Wahhh memang betul la ada Hard Rock.. masa tu lalu ingat ciplak punya.. terlepas nak beli tshirt!

    ReplyDelete
  5. heavennya tgk u ols berdua shopping..i kalo nak ke selatan lambat lg rasanya sebab jauh..huhu

    ReplyDelete
  6. kene sedia duit berkoyan...baru syok..:)

    ReplyDelete
  7. best nyer shopping......
    nice place ler kat johore tu... nak try pi satu hari nanti.....

    ReplyDelete
  8. ain..en.hb mama org johor..hu2x..tak pernah lagi sampai JPO tu...wah shopping sakan ek?..tak payah kebandung lagi utk shopping kat johor dah ada..ha2x..
    p/s:sori ain mama lambat jenguk ain mama down sgt2 ari tu..hu2x..`selata tahun baru 2012` buat ain & family..

    ReplyDelete
  9. sori silap taip`SELAMAT TAHUN BARU 2012`buat ain & family !!!..

    ReplyDelete
  10. selamat tahun baru 2012 moga lepas ni dapat share ke destinasi yang menarik..blog ni best sangat bagi totie..

    ReplyDelete
  11. Waah bestnya shopping, hehe dah lama x shopping sakan cam sis ni. BTW, slamat tahun baru 2012!

    ReplyDelete
  12. http://www.lidiasuraya.blogspot.com/2011/12/johor-premium-outlet-jpo.html

    I cuci2 mata jer... ;) buat hibur2 ht. Ehhh ada hard rock kt mlk.. Harusss la terjahhhhh. ;)

    ReplyDelete
  13. nengok gamba-gamba rasa cam ikut sekali daaa

    ReplyDelete
  14. salam FM

    selalu nyinggah kat rumah FM, tapi tak tinggal jejak hehe

    sebelum JPO dirasmikan , bapak dah rasmi dulu dalam sejam juga kerana merakamkan foto sekitaran JPO , tapi masih terperap dalam HDD kerana tuntutan kerja terlalu banyak sgt kala ini hehe

    krn dekat dgn tempat bapak, jadi mungkin suatu hari yang indah kala tak ramai org , baru bapak akan ke JPO meninjau pula aktiviti perniagaannya di sana

    oo kat melaka dah ada Hard Rock shop, nanti pasti dibina pula Hard Rock Hotel suatu masa nanti

    anyway, thanks kerana selalu merayap kat rumah bapak hehehe

    selamat tahun baru buat FM dan suami
    moga membawa keceriaan sepanjang masa

    ReplyDelete
  15. menggeletar tengok ni.. ajak hubby pi johor, dia amik route lain pulak... huwaaaa....

    happy new year sis...

    happy, healthy & dirahmati always..!!

    ReplyDelete
  16. TQ All :)

    Btw Bapak, mcm klaka laa if pakai baju 'Hard Rock Melaka'
    Rase janggal. LOL

    ReplyDelete
  17. mcm menarik je premium outlet ni.. klu pegi mau blik bangkrup ni.. hehe..

    hard rock shop je ke kt mlaka tu? cafe die xde yek.?

    ReplyDelete
  18. that looks great! i want to go there! :) thanks for sharing!

    ReplyDelete
  19. babe
    dah smpai ko kat jpo
    aku yg duduk kat jb pon x sampai lg
    hehe

    ReplyDelete
  20. bukan bloger tegar?...hahah..tegar jugak la tgk gmbo belambak2 tu..

    mau pgi jugak ini jpo..tggu la wa mau serang..eceehh...



    *hayohhh...pesanan dibawah tu adalah sgt xmenahan yer....sebaik i tidak tegolong dlm golongn itu..cuma just these 2 month je kaki patah skit..bln 2 start ronggeng balik... :)

    ReplyDelete
  21. HHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA.. cis..

    ReplyDelete
  22. byk tul tmpat shopping kat malaysia ek, kat sini kat auckland je lah kalau nk cari brg2 branded. kalau kat town mcm christchurch ni smua local brand. baguih gak.

    ReplyDelete
  23. herm.....kena kumpui duit dari awal tahun ni kalau nak p sana....huhu

    ReplyDelete
  24. Hi I have a limited collection of t HRC for sale .. if interested can visit the www.pcrockersbundle.blogspot.com, fb (hrcbundle, n pcrockersbundle) @ contact 019-9363969 (Akram) =) tq

    ReplyDelete
  25. salam,saya ada koleksi t hrc limited untuk dijual..jikalau berminat bolehlah kunjungi di www.pcrockersbundle.blogspot.com, fb (hrcbundle,n pcrockersbundle)@ hubungi 019-9363969 (akram) =) tq

    ReplyDelete
  26. hi....nak tanya hark rock cafe melaka dekat melaka atau johor?

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  28. Anon : Hi, hrcm kat mlk la u. Dalam jonker street/walk. Masuk2 je jonker tuh dah nampak dah belah kiri jln :)

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D