Food & Travel

14 December 2011

Matsu Japanese Restaurant


Penggemar Sushi? Yeah me too..! 

Jijik? Jelik? Yewww? Xyah payah nak yew sgt. 

Nahh.. back to Sushi Lover.

Aku dah suami ke sini selepas kua duit di MBB Avenue Seremban 2. Dah la masing2 jongket bahu bila ditanya nak dinner ape, due2 tatau... Terkenang plak ade 1 sushi baru (xla bru sgt) kt shop lot sini. Sbelah MBB jugek la.. Intai punya intai ramai plak bertudung. And ade Halal sign. So insyaAllah. 

Jom masok kedai

Salah 1 HALAL cert kt pintu tuh

Classic

Kedai yang kecil dan comel

Setelah kosong bru lah kami snap.

Pastinye booth seat menjadi pilihan
Dah tengok keadaan kedai?

JOM tengok menu..

Para-para Sakura sgt!

Tgk tuh, yg kecik comel tuh harga die murah kan kan kan? Standard sushi biase.

Ngehngehngeh.. Sampai yg best sket die jdi mahal. Tapi hubby ku suke!
Jom tengok ape yang kami order plak.. 

Perlu di ingatkan.. Harganya murah if order yg biase2.. Tapi kalau nak best jadi mahal la sket, biase la kan? Tapi portionnya BESAR.
 PUAS HATI.
Kalau 1 order makan utk 2-3orang rasanya murah dari sushi biasa. 
Jom tengok

Salmon kegilaan ku. Ade 8 pcs dlm 1 order. 


Ni ayam, BANYAK. And semua part peha n thigh. So mmg kesukaan kami.


Sake Fried Rice | Nasi Goreng Salmon. Manthop!!!!

Ill jugak. Belut menjadi kegemaran kami!

Toka Yaki | Macam pegedil la, tp dlm ade crab/sotong. Layan!

Amacam? Ye kami hanya makan berdua. Dan jangan tanya habis ke tak! Memang la habis! Dengan cemerlang. Kalau tak, tak kan aku bukak blog mkn. :p

Dengan bangga dan berpuas hati dengan percubaan pertama kami disni. YES! Another sushi spot yg besh ku jumpe. Boleh menjadi rumah ke 2 lepas ni. Seremban, faham2 lah. Susah wooo nak carik tempat mkn best2. Sekali sekala blk kg mmg besh layanz...

Matsu Japanese Restaurant
No. 40 Jalan S2/B18, Biz Avenue S2
70300 Seremban.
Negeri Sembilan
06 601 7332

***terletak berdekatan Maybank Seremban 2


Selamat Mencuba



View Restaurant Jepun Matsu in a larger map

28 comments:

  1. whoahhhh shushi !
    best best ! harge pon okay jugak :D

    ReplyDelete
  2. Nampak sedap je semuanya..lama dah tak makan sushi..kat perlis ni lg lah satu pun tarak kedai sushi ni ain..huhu

    ReplyDelete
  3. feveret jugak..!! tadi malam masak beras jepun, siap bahan2 simple & bikin sendiri.. maki sushi ke, te-maki sushi... buat lah sendiri apak & anak2.. tapi of course yg kat kedai lagi sedap..

    ReplyDelete
  4. I LOVE SUSHI!!!! I LOVE IT!!! your pictures makes me hungry LOL!

    thank you for visiting my blog :)

    ReplyDelete
  5. mcm sedap je tgk kan. huhu tetibe mengidam plak -.-'

    ReplyDelete
  6. wah....mkn sushi..... bsk pagi2 teman nk mkn sushi.... tunggu tau ! he3

    ReplyDelete
  7. tak berapa berkenan la ngn makanan jeput ni. shushi tu pun dr dulu x leh nak telan...

    ReplyDelete
  8. tak suka shusi..tak ngam dgn tekak.. :)

    ReplyDelete
  9. perghhh kasi akak terlioo jelah...mmg minat makanan jepun..byk lg yg belum rs..selalu makan yg biasa2 je pun...

    ReplyDelete
  10. wah!! lama tak makan sushi sejak orang kata sushi king tak halal...huhuhuh...

    http://www.zahidahwahid.com/

    ReplyDelete
  11. eh halal ke tak tu?amboi ko bebetul besh kan?jenjalan sana sini..makan bnyak tempat.aku balik2 kedai macik munah depan umah.haha

    ReplyDelete
  12. HALAL. InsyaAllah. Sbb halal aku masuk. Kt pintu die ade sijil HALAL. Kat blkg kaunter die pon.. Aku ingt b4 blk nk p dkt n snap.. Tp dh kenyang aku jdi PELUPE! lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. SILA LIHAT PINTU MASUK ADA SIJIL HALAL -(date entri ini di publish)

      eh afzal ni tanya macam aku ni tak de pegangan plak.

      Delete
  13. boleh tak masuk kategori euuwww itu haha... kite x berjaye lg lah sampai skang unt cube memasukkan sebarang bentuk shushi ke dlm molot. Ntahla nape... sendiri ngeri suke2 kot ahaks. Tpkan laki kite dulu study kt Jepun so dia ske so kalau gi restoren jepun pun kite bleh mkn pun dianye tempura aje huhu...

    ReplyDelete
  14. saya pun nak masuk dalam golongan "yewww'tu..
    ekekekek

    ReplyDelete
  15. hahaha nokkk aku da beli popcorn yang lazat itu hahaha tapi tak snap gambo lagi......nnti aku snap kui3


    http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/cabang-yang-tak-mungkin-tersimpul.html

    ReplyDelete
  16. saya peminat sushi...tp susah nak g kedai sushi sebab sy sorang ja yg suka makan...:(

    ReplyDelete
  17. peberet kiteorg lakibini sushi ni..tp sepatah haram wa xtau nk nyobut namo2 ehh..hikhik

    ReplyDelete
  18. tak biasa makan sushi..

    biasa ler tekak sambal belacan...huhu

    tapi kalo ada org belanja nak gak...hihih

    ReplyDelete
  19. ain percaya tak mama & en.papa tak makan sushi..hu2x..entah kenapa,yg lain bolih makan kecuali sushi..cik n pulak hantu sushi..dia makan mama& en.papa tgk je..ha2x..

    ReplyDelete
  20. sushiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!

    ReplyDelete
  21. macam lagi sedap dari sushi king jerk..nyum...

    ReplyDelete
  22. wah, best tuh sushi.. suka gak sushi.. kalau makan memang tak ingat.. hehe

    ReplyDelete
  23. Uols ni comel la.. Ade yg under YEWW ade yg under BESTTTT.. :)

    ReplyDelete
  24. dekat dengan JJ S2 tu ker...?!!!

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D