Food & Travel

11 December 2011

The Room Hotel



Assalammualaikum Uols. 

Nak habaq mai sket, hari tuh kan my dad yang sedia sakit ada buat op tukar tempurung lutut? (Alhamdulillah semua kembali ok) Buat op di HUKM yang ditaja keseluruhan oleh kerajaan. Terima Kasih Malaysia :p. Disebabkan abah memang ade sakit parkinson, doc nasihatkan dia admitted seminggu lebih awal dr date op. Selepas op dijalankan dengan lancar(alhamdulillah) dia kena duduk HUKM lagi utk beberapa hari bagi memudahkan rawatan selanjut oleh pihak hospital. 

So, kami pon decide la utk mencarik hotel bajet di sekitar HUKM utk bergilir2 jaga abah. Yang terdekat la semestinya. Seperti biase encik google yang membantu. Memang hidup aku 80% dibantu oleh internet. Sales, shopping, hotels, maps, semua lah bergantung dgn Google. Thanks Google.

Carik punya carik kami jumpe shop lot yg sangat dekat dgn HUKM, which is Bdr Sri Permaisuri. Shop lot kat sane sangat heaven dan berbaloi2 bagi aku yg tekak suke mkn nih. 

Jom nengok.

View dari luar hotel


Jom masuk


Newspaper Coner


Ramai jugak check in


Wallpaper die cute


<3


Dan juga ada disediakan makanan ringan utk kudap2an!

The room hotel ni hotel yang baru. Baru sangat2 lagi bukak. Dalam sebulan yang lalu(receptionist kate le)
So, walaupon bajet ia comel and cantik. Macam kami yg nak duduk lebih kurang 1 minggu ni ase2 nye sangat sesuai dengan hotel yang berdekatan dgn pelbagai kemudahan ni. 


Jom naik ke hotel 3 tingkat nis utk ke bilik.

Semestinya ade lift


Menyediakan air panas dan sejuk setiap floor. Pastinya percuma


Design yg comel dan colorful painting byk main peranan.


Bilik 311 adalah bilik kami

Hotel bajet yg cool ni ade cctv di mane2 ok. InsyaAllah selamat. 
Masa kami check in tu pon ramai keluarga yang ada. So tak la gerun sangat. Risau jugak if ade mat2 rempit yg bukan2 or nigga ke. Nauzubillah. RISAU. Tapi alhamdulillah semua ok.

The room | Tilam n quilt die SANGAT sedap. Waduh! Sebijik mcm HRH!


Twin Bed sbb nak cepat. Queen bed room belom siap dikemas


Flet TV Screen. | Suke tgk pintu toilet. Mirror


Toilet n shower yg ctk n comel


Ayaq panaih



Menggodek TV

Amacam? Somel kan? And alhamdulillah sepanjang kami disana semua nya ok.

WiFi percuma(p/w 0391711336abc)
TV astro
Tilam yang seriously Hempuk.

Harga bilik kami ni hanya RM75 utk weekdays 
dan
tambah rm10 utk weekend.
Lain2 bilik ada rm85, rm95.
If famly besar, Suite pon ade. Dlm 200-300 semalam.
dan yang paling penting? berdekatan dgn HUKM.
xsampai 2minit drive.

Diantara kedai yg menarik di keliling The Room Hotel
Kedai2 mamak yg stylo Q-Bistro
Ayam Penyet AP
Old Town White coffee
Ayamas
Tutti Fruitti
Ikan Bakar Bellamy
Paparich
Sup Ani Utara
Kayu Nasi Kandar
Gurdian
Speedmart
Yati Ayam Percik
Kedai2 Service Kereta(byk!)
Klinik
Pet Shop
etc

The Room Hotel
No 80 Jln Dwitasik 1, Dataran Dwi Tasik, Bandar Sri Permaisuri,
0391711336
(bersebelahan ikan bakar bellamy/blakang old town white coffee)

11 comments:

  1. Agak murah dan berbaloi-baloi la hotel kat sane...

    ReplyDelete
  2. memang murah..tapi sgt cantik..mama ada ke HUKM..tapi tak perasan pun hotel ni..he2x..ehem yg penting ada banyak pilihan restoren utk menjamu selera..semuga ur dad dah bertambah pulih..

    ReplyDelete
  3. Comel sgt hotel ni..design pun moden..paling best tempat makan dekat and banyak plak tu.

    ReplyDelete
  4. wah !!!!!
    best nyer hotel.....
    design cantik.....

    ReplyDelete
  5. kira murah la harga dia...

    moga ayah cepat sembuh yer..:)

    ReplyDelete
  6. bagus info, dpt menolong org2 yg mencari tmpat tinggal ketika menemani keluarga dan saudara di hospital

    ReplyDelete
  7. tqs for sharing d info... cantik hotel tu..

    ReplyDelete
  8. hotel ni pun boleh try jugak. save & budget :)

    ReplyDelete
  9. Hotel ni dekat tak dengan Sek Men Teknik Kuala Lumpur?

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D