Food & Travel

28 January 2012

Ayam Penyet AP


Last weekend tergerak hati laa nak coba ini menu. Ye kami outdated!
Aku pon tatau ape yang sedap sangat dengan ayam penyet ni sampai ramai yg terngiang2, tercarik2.. 
Makanya aku pon teringin la nak coba..

(click here)

Kalau uols perasan, Ayam Penyet AP ni ade dimane2 kot. So kalau belum coba, boleh kasi coba..
Kami pilih Ayam Penyet Cheras. Kalau nak p other branch, sila ke website utk dapatkan address..




No.55, Jalan Dwitasik 1,
Dataran Dwitasik,
Bandar Sri Permaisuri,
56000 Kuala Lumpur.
Contact : 03-92264662, 016-6186952




Menus

Senarai makanan dia memang banyak. Sampai mcm blur nak pilih. Huhuhuhu. Before ni selalu je tgk kawan2 makan, tengok blog2 cerita. Tak terpanggil nak terai. Until la last week baru cuba. So ape yang aku selalu tgk orang order aku pon order laaah :p

Ayam Penyet ayam

Nasi Daging

Sup Buntot | Sup ekor

Over all rase die okey2 je. Biase je la. Sambal die sedap2 biasa, ayam goreng biasa with nasi putih and ulam. Aku pon tatau ape yang luar biasanya. Ke aku salah order? Ke aku salah kedai? 
b.l.u.r
Lain tekak lain rase kan..

So pada aku, bukan la makanan yang boleh terbawak2 dalam mimpi. Biasa2 je.


Notes : org kater ayam penyet wong solo lagi best eh? nk try lah..

21 comments:

  1. nasi ayam penyek nih...kalau sambal dia sedap..okay laa..

    ReplyDelete
  2. den suko yang ikan keli tu hehehehh :D

    ReplyDelete
  3. assalam ain..memang kat malaysia dah banyak restoren ayam penyet ni..he2x..tak payah ke indon utk menikmatinya !!..kat indon lebih sedap kot rasanya..teringat makan kat bandung aritu..hu2x..

    ReplyDelete
  4. oh lupa pulak..cantik header baru ni !!!.. :)

    ReplyDelete
  5. mkn ayam penyek jugak tadi...tapi ayam penyek lamongan.....

    betul tu...ayam penyek AP nie rasa tak standard. aritu try kat KLCC , tak sedap langsung.....pelik..satu branch tapi rasa lain2....

    ReplyDelete
  6. haiippp.. babap kang.. pesal makan tak ajak kita pon.. huwaaaa, sedih sbb sini takde seketol pon kedai ayam penyet..!!

    ReplyDelete
  7. Uols, maknanye AP ni la x sedap? Ayam penyet lain sedap la eh? Nk kene coba nih..

    Ma, ni header skarang. Ain masih di Bangi Equatorial. So amik kesempatan utk bergambar sakan..

    ReplyDelete
  8. Oooo tiba2 terpaut hati kat jus appokat (avocado) really my fav.. Ayam penyet pun fav gak tp mesti order bahagian tight... Nyummmyyy

    ReplyDelete
  9. ayam penyet memang sedap..salah satu mkanan fev hubby..^^

    ReplyDelete
  10. huhuhu...lapaq trus tgk gambor nieh

    ReplyDelete
  11. i ni lagi la ketinggalan zaman ain..ayam penyet tak wujud di sini..hehe..entah bila blh try pun taktau..tapi i kurang gemar masakan ala indon..tapi bila org asyik bercerita mcm tringin jugak lah nak try..hehe

    ReplyDelete
  12. Kaaaaan? Nak ugak terai. Tp ape yg i try ini la kesudahannye.. Hahahha mcm biase2 je. Tp ade yg komen kt atas SEDAP and jadi PEBERET, so mayb i kne cube lagi la ni ;P

    ReplyDelete
  13. ayam penyet...lamo tak mkn dah...sebab wife takmo cubo...huhu

    ReplyDelete
  14. alamak sedapnye dha la gue tgh lapar

    ReplyDelete
  15. ila mmg suka ayam penyet.. sambal tue yg buat sedap..plus cara ayam digoreng tue

    ReplyDelete
  16. kat sini pon ada nasi ayam penyek tau...siap ada petai lagi..hehe

    ReplyDelete
  17. aku dah berkali-kali makan ayam penyet, biasa-biasa je rasanya. tak pernah dapat yang betul-betul sedap agaknya

    ReplyDelete
  18. ntahla dik, akak ada gak g aym penyet wong solo...rasa biasa2 jugak. ayam kcik je. mmng t. tbw dlm mimmpi lah

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D