Food & Travel

23 January 2012

Corus Hotel Kuala Lumpur

pic;google.tp terrltk watermark.sorry encik google.

Happy Holiday!!!!
Korang semua kemana je holiday kali ni. Macam biasa la aku.. Orang cuti aku duduk rumah. Tapi orang bekerja/duduk rumah, mase tuh la aku laki bini berjalan sakan. Sebabnye keje kami ni pelik sikit. Huhuhuhuhu.. Selagi rezeki yang halal, alhamdulillah..

Sana sini jem. Sane sini hujan. Hope sangat sape2 yang ke laut, bukit bukau hati2. Cuti2 ni tau2 la semua x  melepaskan peluang utk bawak family berjalan2. Setiap kali cuti mcm ni, setiap kali tuh la aku ngeri. Ya Allah jauhkan laa kami dari bencana yang tidak diingini. Especially pada kanak2 :( 
Hati2 ye kawan. Kemalangan tak berbau. Tapi insyaAllah boleh dielakkan.

Okey enoff bebel pasal cuti. Oh btw kawasan rumah aku dibanjiri tetamu, kereta, music, dan mercun. MERIAH ok uols. Mcm kita plak yang raya.. Huhhuhu..

Meh nk habaq mai

Corus KL. Hotel yang agak lama. Tapi disebabkan dia terletak di tengah2 kota KL memang aku rase port yang best. Especially Pelita KLCC. Yamcha! Selain tu hotel ni murah skit dr hotel2 yang lain. 

(click here)

Lokasi yang sesuai, hotel yang besar, makan yang sgt sedap, pool yang sangat dalam.
Recommended!

Perjalanan kami dari rumah yang seinci jauh tu agak tak ade masalah nak ke hotel ni. Saje gatal.
Terletak di Jalan Ampang, memang berhampiran dgn KLCC. 
Kami kemane2  hanya menaiki Lrt. Memang mudah n syiok.

Sampai agak awal so kene tunggu 3pm untuk check in. Sementara tuh as usual kami dijamu dgn welcome drink 

Hotel lame welcome drink best. Hotel baru n mahal air rase nk xnk je buat.

Tuh dia segala mak nenek aku bwk. 6hari jgk duduk sini. Perlu la titbitz

Bile dah dpt kunci, 

Jom naik bilik :)

Non smoking executive floor.

Not bad, walaupon lame. Tapi diperbaharui.






Bilik yang selesa and simple..

Activity hotel ni.. Mcm hotel2 yang lain.. Ade gym, pool, saloon etc

PERHATIAN !! Corus KL ni jauh lebih cantik and bagus dari Corus PD ye. X sama.


Danai Spa

Gym

Saloon

Saloon

Cafe yang dikelilingi activiti2 spt diatas. Sesiape dah sauna, gym, swiming,boleh terus ke sini. Xperlu ke lobi utk mnum.



Pool yang sgt dalam sampai x cecah kaki.LOL.Suke gile.





SUKE! Harmoni je rasa. Dgn konsep ala2 santai habis, memang sronok utk reading with cup of hot chocolate. Memang tuh je keje kami. Weekdays plak orang tak de sangat. Berendam reading berendam and reading!
Aku memang xtahan tgk swimming pool dalam n tiada orang. Grrrrr

View dari pangkin yang kami lepaks! KLCC yaw!

View dari bilik.

Makan die pon boleh tahan. Memang ade member yang ckp food kat sini memang besh. Brkfast die mee2, meehun2, kuih muih, nasi2 goreng, sambal nsi lemak, semua memang sedap2. 
Susah nak carik nasi lemak best kat otel2 ni. Selalu rase mcm hampeh. 
Tapi corus punya manthop!

Ini diantara yang aku sempat snap utk bfast. 





Selagi makan,bilik,pool dia sedap aku jalannnnnn je. 

Sekian, itu la kisah ku di Corus KL.

Sempat grab nasi ayam bkt bintang! MasyaAllah.. Heaven. Alhamdulillah. Terima kasih Allah. :)


In few days ni kami akan ke Equatorial Bangi utk kali ke2. Oh cant wait nak mengadap swimming pool yang dalam n santai habis and diantara bfast serving yang paling baaaaanyak pilihan if dibandingkan dgn hotel2 yg aku penah stay. Ingat nak try Japanese Buffet di Kampachi Equ Hotel. Hari tu tak sempat. InsyaAllah.

See Ya fellas :) 

24 comments:

  1. waaaa..... best sangat kat corus nie....
    bertuah lah badan selalu dpt check-in....
    lagi satu ....
    nasi ayam bukit bintang !!!!
    sedap wooooooo !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaaaaaaaaaaaaaaaaan? Eh lame sgt da rase nye tak pegi. Tapi mcm dah kureng je kan? Hurmm.. Rindu nasi ayam, bole?

      Delete
  2. assalam ain..bestnya bekerja sambil meluruskan badan kat corus!!! ..jeles mama..ha2x..mama terperap je kat rumah..hu2x..

    ReplyDelete
  3. amboi berjalan je...nak ikot...hehe

    ReplyDelete
  4. kalau kt otel nih...time makan ler paling bestt...hihi

    ReplyDelete
  5. cuti x p mana ...kena standby kt kilang

    ReplyDelete
  6. nampak mmg syiok giler ni...

    ReplyDelete
  7. salam fm

    dedulu a few years agolah , corus antara pilihan bapak kalau menginap di KL, memang breakfastnya semua ada dan menyelerakan, kemudian bapak beralih pula ke Concorde pula dan pilihan makanannya banyak dan menyelerakan

    makan di Pan Pac KLIA pun sedap2 tau hehehe

    ReplyDelete
  8. salam ain wowwowowow...tngok gmbar pun dh tahu syoknya ;D baru 1st time tahu psl htel ni

    ReplyDelete
  9. wow.....penah g kursus kat sini...memang best...:D

    ReplyDelete
  10. woaaahhh... lenkali bawak kita masuk bag tu ekk... nak ikot masuk hotel2.. hahaha...

    nasi ayam bkt bintang mmg mantaps kan.. aiyaaa, bila dapat rasa lagi ni..

    ReplyDelete
  11. papa mifz and wife pun waktu kerja pelik sikit...biaso cuti time weekday compare weekend..lagi best kan x ramai org..hehe

    ReplyDelete
  12. hahah lain den tak nampak tapi kasi invite bbm please hahahah :p

    Naaaah kooooo: 28B4B3C1

    ReplyDelete
  13. tgk gmbr2 ni rasa mcm nk pergi dah ni hehe

    ReplyDelete
  14. waa..best giler hotel ni,,tp kat kl??haha..

    tak mampu saya nak menginap kat sini.

    ReplyDelete
  15. Selalu kena kat Chorus kalau gi kursus.

    ReplyDelete
  16. unik gak reka bentuk hotel dia..:)

    ReplyDelete
  17. Cantiknye hotel ni...Best..

    Cuti2 kita terbaring lesu jer..tak kemana2.. ;(

    ReplyDelete
  18. cuti ni sy x g memana pun. duduk rumah kerja nak melayan homework je. Sis, one day tu kan, my cousin g Corus dekat PD, pastu jumpa lipas dlm bilik. Kotor...

    ReplyDelete
  19. cantik bilik dia..nampak bangunan kat luar je lusuh skit..pasni leh la try stay sini sebab dkt dgn klcc kan..

    ReplyDelete
  20. I've been browsing online more than 2 hours today, yet I never found
    any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me.

    Personally, if all web owners and bloggers made good content as you did,
    the web will be a lot more useful than ever before.


    My web page ... Hotels in Central Jakarta

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D