Food & Travel

20 January 2012

The Garden Hotel Kuala Lumpur



Assalammualaikum uols.. 

Teman ni dah mcm koje majalah plak kn? Majalah hotel :p
Idok le.. teman ngan suami koje2 biase je. Ini pon kami duduk 6 hari sebab ade koje/hal.

N3 ni plak nak cite keje sambil bersantai kami di 
Alhamdulillah.. Selesa sambil bekerja.

Sebenarnya hotel ni lame dah. Di awal perkahwinan kami lagi. Kalau tgk pon watak dlm gambar masing2 agak kurus dari sekarang :p

Meh tengok.


Mula2 kami enter parking The Garden Mall. And masuk hotel pon dari Mall la. Sebab baru 1st time, so tatau lagi parking hotel mana. So this is the entrance kalau uol dr Mall.
Dah check in baru tahu kat mana parking yang lebih dekat dan selesa utk Garden Hotel.
Jgn lupe tanya kat reception nnti :)




Sape tak tahu Midvalley Megamall kan? So tak payah la nak cerita cemane nak carik makanan or shop kat sini. Memang heaven! Dari yang mahal sampai la yang ke murah. Dah tentu la kami suke yang murah2 kan? So kat Midvalley uol tahu ape yang ade. Just name it. The Garden pon ade. Tapi tak la semeriah Midvalley kan kan kan?

The Garden Hotel mmg under 1 roof dgn mall2 ni. TAK PERLU DRIVE KELUAR.
 Sangat2 mudah. 

Sape2 luar Klang Valley tak hafal boutique2 or tak penah pergi atau baru je plan nak ke Midvalley n The Garden Mall,
Meh click sini tengok apa yang ada. 
atau
   Suai benor le ye sape yg jauh tuh nak shop and stay kat sini. 

Mai tengok bilik





Bilik die sangat2 besar utk normal room. Indah dan sangat selesa. If ada budak2 memang boleh berlari2.








Toilet die seksi sket :p terbukak mcm tuh. Tapi bole je tarik and tutup the sliding door. 
Memang fesyen skarang ni pintu or transparent toilet adalah option :p

Didepan muka pintu ada bar comel yg bole letak mknan2.


Internet broadband adalah FREE and SUPER LAJU! No wifi ye?

Sile abaikan kaki yg BESAR itu

Suami bersaiz L mase ni. Ye dlu S,now XL.
View dari bilik kami

View dari bilik kami 2
The Garden Hotel ni housekeeping akan bertugas 2x sehari. Selalu kan hotel sekali je sehari kan? Ha kat sini 2x sehari. Macam The Majestic Melaka. Dah tu pulak kalau tghri n ptg die tengok sign 'dont disturb' tergantung kat pintu bilik, dia akan tinggal kan note bwh pintu utk kita call iff nak kemas bilik. Kalau kita buat dek jugak, dia akan call pulak. Kalau dah 5-6hari duduk mau binget jugak. LOL. Sebabnya aku akan buat 2x sekali. Hari2 leceh le. Huhuhu..

Tu sikit sebanyak cite pasal bilik.

Jom cite pasal makan..(brkfast)
Disebabkan midvalley bawah je so x makan kt hotel la. Murah dah tentu ke Midvalley je. 
So kite cite bfast je eh? Sbb bfast FREE. Ngehngehngehngeh..



DimSum memang feveret. 

Bilik dah, makan dah. Jom tgk pool plak..




Pool die agak comel and biasa2 je. And ada bar disitu utk order ayaq.


Sekian untuk entry kali ini.. 

Shopping jgn sampai PENGSAN. 
:)

10 comments:

  1. beznyee dah merasa bersantai kat byk hotel..:)

    epi holiday jugak...yeepii..:)

    ReplyDelete
  2. biasa lalu jerk kat mid valley tu tak sangka hotel dia tip top..

    ReplyDelete
  3. Best nya kan. keje macam ni leh jalan2 dan stay tpt yg best2.

    ReplyDelete
  4. assalam ain..he2x..mama selalu gak melepak kat mid valley & the garden tu..bila balik dr PPUM..tapi tak pernah stay kat hotel dia..hampir kosong poket mama dibuat di cik n masa shopping kat sana tu..he2x..mama rasa kat the garden mahal sikit harga barang2nya..

    ReplyDelete
  5. tgk suasana bilik.... cam duduk dlm garden.....
    cantik and calm......
    lepas tu leh shopping kat garden or midvalley.....
    oh !!!! akan biler tiba masanya tu.....

    ReplyDelete
  6. Bestlah..keja sambil bersantai..
    Cantik pool tu..^_^

    ReplyDelete
  7. tx for visiting my blog :D

    i tak penah lak nak try2 hotel kat kl ni...bebila patut buat jugak kan? nak2 kat area golden triangle tu...

    ReplyDelete
  8. wahh memang haven tempat nie .. ok lahh bila bersantai2 sambil bekerja kan .. ;)

    ReplyDelete
  9. Dekat betul dgn KLCC,enjoy your holiday.

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D