Food & Travel

10 January 2012

Golden Palm Tree Gold Coast Sepang


Happy Anniversary !!!!
Alhamdulillah.. Masuk tahun baru perkahwinan kami.
Syukur ke hadrat Ilahi atas segala2nya.

Kemana kami kali ni?

Kami ke 
Bismillahirohmannirohim. 



Yes
(click here)

Untuk menyambut Tahun Baru Perkahwinan kami. Alhamdulillah.. Dekat je di Sepang Gold Coast.
Australia jauh n mahal nau. Sepang jo mampu.. Alhamdulillah..

Memang agak lame aim this resort utk stay. Tapi rasanya tunggu tahun baru perkahwinan kami baru rase FEEL sket. Tapi memang berbaloi la.. Feel tu ade ye :p

Kami sepakat utk stay 3H2M di Premier Traveler Villa. Check in on 31st.

Jom nak habaq mai..
Nak masuk kene bagi booking num dulu then only can ENTER. 
Masuk2 je ade Boutique n Kopitiam di gigi pantai.
What a nice Villas



Lobi je dah menghayat hati ku.

JOMz tengok...


Stay kat sini memang rileks habis. 

Jom jenguk bilik plak..

Most of the Villas 2 tingkat. Tingkat bawah is Twin Travellers. Tingkat atas Premier Travellers.

Kecik je tiang die ye? Huhu

Arrival

Beza Travellers dgn Premier is King Bed. Traveller single x 2.

The Sexy Toilet

Aku la sape lagik? Bajet


Premier ada atap kampung ni. Bile masuk je memang bau kampung. Nice!

Balconi

Meja lua balconi

Shower Gel Lemon Grass memang menusuk. Sedap sgt.






Sofas utk santai.

Sampai2 kami leka bergambar. 

PERHATIAN!!!!

Utk keluarga besar agak leceh utk menginap disini. Sebab nye? Dr car park ke lobby perlu menaiki Van yang disediakan. Dah sampai lobby kene amik Buggy utk ke bilik. So if dpt bilik hujung nak ke club house yg di hujung donia tuh pon memerlukan buggy. But again alhamdulillah kami dpt bilik Premier yang berhampiran dgn club house. Bole jalan kaki je dlm 30saat. Club house ni ade makan2, minum2 and santai2..
So sesiapa yg nak bwk famly besarrr, sedia kan $$$ yang cukop.

Tengok type room utk family mcm best je. Berkumpul dgn keluarga besar.. Siap boleh fishing. InsyaAllah if ade rezeki nnnti :)

Concept die mudah. Semua disediakan disitu. Aku rase die memang suruh makan n minum dlm ni je. Sbab nak keluar leceh yang amat. Brape transport nk kne amik utk smpi ke kereta kite? Bole ke p kedai beli nasi lemak naik Buggy? Kalau! huhuhuhu
Jgn kate family besar, kami berdua ni pon end up dgn makan minum kat dlm ni je.








Lepas kepenatan dgn cuaca panas yang amat. Kami pon berehat jap, mandi and keluar petang utk tgk sunset.
Ini la matlamat kami berdua. Tahun baru perkahwinan nak tgk sunset. InsyaAllah menambah kan perisa romantis disitu, disamping menghayati ciptaanNya.

Port yang dipilih. Order makan. Lapo

Suke die. Love u too







Subhanallah..





Minum petang kami. Hot chocolate

Coffee

Hayam!

Alhamdulillah.. Selesai Maghrib, kami bersiap nak ke ikan bakar yang berdekatan, ( bagan lalang. ) 

Xjauh dr hotel, memang syiok. But 1 kesilapan besar bila kami decide naik kereta. Sebab malam New Year. Ingat kan bagan lalang ni idak la happening nye. Ok kami silap! Gile happening. Jem khaaaauuuuuuu punya! Tapi tak pe lah. Kami sabar je le spanjang perjalanan tuh. Nasib baik kawasan die pusing2 situ jugak.
 Actually kami tak menyambut lansung tahun baru 2012. Budaya tuh. Tak la berlakon baik. Tapi pada aku
 'sudah2 la dgn apa yg dah tak terbuat ni, nk tmbh lagi?' enoff said!

Alhamdulillah kami sampai jugak la kedai yg paling hampir, mudah n the only parking yg ade utk krete kecil ku. 








Overall? Jauh lebih lazat Umbai Melaka

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Alhamdulillah lepas selesai menghayun dagu, kami pulang hotel dgn kesyukuran.
Sampai bilik kami rehat sebentar, dan kami dijeput ke smile beach utk tgk firework. Since dorang tau kedataangan kami utk menyambut ulang tahun perkahwinan disini.. So ade invitation la sket. Actually mmg dr check in siang tadi dorang ask us to join the fun. RM150 including dinner, party. X la kot. Hanya sekadar tgk fireworks utk meraikan ulang tahun kami. Dan menunggu jam tiktoktiktoktiktok clock to 00:00 1jan. 
Jom tgk ape hotel organize.. 

Trance music sampai pagi..

Countdown!

Fireworks. Manusia ramai gila. 
00:00 1jan-Muke nangis

Alhamdulillah.. Cukop tahun anniversary.. Azam sbgi isteri? Biarlah rahsia kami berdua.. InsyaAllah. Azam utk diri ni? Ingin memperbetulkan AQIDAH dan PERGAULAN. Rezeki? Hanya di tangan Dia, InsyaAllah sukar atau senang kami terima dgn hati/tgn terbuka. Yg penting, eratkan lah jodoh dan kasih sayang kami berdua.. Kalau bole, sehingga ke SyurgaNya.. Semoga tahun baru perkahwinan kami ini, lebih dirahmati. Suami, terima kasih x terhingga diatas segala pengorbanan mu. Xkan ku lupe(InsyaAllah)jasa dan setiap titik peluh mu demi mencarik rezeki.. Yang penting, jom bersiap menempuh dugaan baru di tahun baru. Semoga kami berdua tabah dah tenang menghadapi dugaan Mu..Bila nk ttp aurat ni???! **mode:nangis dlm lagu trance.bole?

Alhamdulillah.. Syukur..

Habis fireworks.. Kami pon pulang meninggalkan tapak party yg berdentam dentum itu.. Dan masuk ZzZzZzzz
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Day 2
PAGI!

Jom bfast

Lepas bfast kami terus bersantai di bilik.
Sebenarnya GPT ni ade baaaaaaaaaaaanyak activity FREE yang best. 


So for those yg suke mengamalkan amalan sihat, sila lah..its FREE.

(hotel ni mmg worth it! sbb most of the activities r FREE.bkn mcm resort lain.kne byr)
.................................................................

Kalau x pon jom ke spa





Kami tak p pon ;p mahey ler.. 

Kami hanya duduk bersenangan di dalam bilik dgn hubby.. Santai..

Petang lapo kami keluar.. 
Ke club house..

Restaurant Bila Bila


INFOs : Over all kat sini ade 5 restaurant x silap(google pls)
Memang byk pilihan.. Cuma kami jenguk2 kat dlm. Ade 2 kat luar. Yerps luar entrance nun. Xdpt jenguk. Klu nak ke sane, GPT van akan htr kan. Perahu x silap restaurant tuh. Mesti ctk jgk. 
Silapnye mse we went there ramai sgt umat. So xleh nk merayau sgt. Rimas.

Ape yg kami makan ptg ni?

Char kuew tiau

Pasta

Nasi goreng
FOOD kat sini memang delicious! Memang kena dgn tekak ku. Satay die pon mengancam. Iskkkk.. 
linguine tuh aku tatau cmane bole taste die sampai ke dlm. mse mkn tersentap jap la.. xla rase loya ketebalan ituw with the soya sauce.

DONE WTH THE FOOD~

.
.
.
.
.
.
.
.
Malam kami merayau2 sebelum pulang esok hari.. Merayau dlm kawasan jerh..




and sempat chit chat dgn hubby dlm blk sampai 3am :)


With my fave super ring
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Day 3

CHECK OUT




And sempat menternak lemak di gerai2 kampung berdekatan. SUKE


Ayam fenyet

Nasi goreng kg

Otw balik sempat singgah lagi tuh.. Sebab mase nak mai hari tuh ternampak buah2 tapi xkan nak kendong bwk masuk hotel??? Huhuhuhu.. Tapi ramai je cha ya nun alip bwk berplastik2. X reti bahase betui.

Selonggok rm10

Sekilo RM5

Alhamdulillah.. Perjalanan kami yang serba indah buat diri ku. Terima kasih ALLAH.


puhpye


Hope dapat membantu kepada sesiapa yg merancang nak pegi.. 
:)

Sorry entry panjang. For me skali cite dlm 1 entry lebih selesa and mudah. X perlu carik n buka other entry. Leceh.  SONANG KOJO..



Lagi visit Golden Palm Tree dan Bagan Lalang:-

34 comments:

  1. Happy Annivesary!Cantiknya kat dalam,saya biasa jln2 kat luar je.

    ReplyDelete
  2. I can see from the pictures that this place is simply amazing and thats lovely pics you have posted. I am planning a trip soon here and hopefully I can do that.

    ReplyDelete
  3. `HEPI ANNIVERSARY` ain..semuga berkekalan hingga akhrinya hayat..amin..mama pernah kehotel seri malaysia je..gold coast ni tak pernah sampai lagi..hu2x..ehem sgt sesuai utk`honeymoon`..memang cantik pemandangan kat sana..

    ReplyDelete
  4. hepy anniversary... beruntungnya smbut kt hotel mewah...best!! semoga perkahwinan berkekalan hingga hujung nyawa.... tahniah!!

    ReplyDelete
  5. Best kan...saya pun pernah menginap di unit seperti anda selama 2 malam.

    Ada juga review dan gamabr di blog saya

    ReplyDelete
  6. happy anniversary.....
    moga bertambah tambah kasih sayang...amin....
    sepang gold coast !!
    first class beb !

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah and terima kasih :))

    ReplyDelete
  8. Happy Anniversary..
    Moga kekal Bahagia hingga ke akhir hayat..
    Cantiknye tempat ni..makanan semua mmg tip top.. ^^

    ReplyDelete
  9. selamat ulang tahun ain......semoga setiap doa korang dimakbulkan oleh Nya...aku pn turut sama doakn kebahagiaan korang....gembira sngt dgn percutian korang yg sngt men"terujakan"aku....

    ReplyDelete
  10. Hi!

    I've been wanting to go here. Now that I've seen your pictures, I'm more keen to go! My anniversary is coming soon, too! Yeay!

    Anyway, hope you've had a wonderful time there (I'm sure you did!!) Hee.. hee..

    ReplyDelete
  11. Happy anniversarry ya...

    semoga sentiasa berbahagiaaa, loving moving cam skrg ni k...

    so sweet both of you...

    selalu masuk sini tp slalu tak sempat nk komen2... :)

    ReplyDelete
  12. Happy anniversary my dear friend.....wish u all the best in ur life....:)

    ReplyDelete
  13. cantiknya golden plam tree ni..sesuai sgt utk yg nak berhoneymoon..happy anniversary to ain and hubby

    ReplyDelete
  14. Trance music sampai pagi aku LIKE heheheheeh :D xoxo

    ReplyDelete
  15. selamat ulang tahun... cantik tempat nie...

    ReplyDelete
  16. Happy anniversary...moga hepi2 selalu..:)

    beznyee dapat pegi honeymoon tmpat yg cenggini..:)

    ReplyDelete
  17. waahhhhh...shiookkk....tapi kalau ktrg pg, kena la bwk piyuk nasik kot...nnt Akeef nak makan apa..hahaha...btw, shower gel tu leh bwk balik tak? kwang2x.....

    ReplyDelete
  18. Thx for the warm wishes... Appreciate it!

    ReplyDelete
  19. sempoi la tempat ni ! BTW , hepy anniv !

    ReplyDelete
  20. best gak kan tempat dia..selamat ulangtahun perkahwinan yer..

    ReplyDelete
  21. wah ulang tahun perkahwinan sambut kat tempat romantik bestnya...cuti2 malaysia like...

    ReplyDelete
  22. happy anniversary.. wah gambar 1st tu infinty pool ke?

    ReplyDelete
  23. happy anniversary...!!! happy & healthy always..

    yup betol.. senang 1 entri. boleh baca semua..

    maaakkk, cantik nya resort tu.. tqs fos sharing semua info..!!!

    ReplyDelete
  24. salam fm

    alhamdulillah

    happy anivesary
    doa bapak agar berbahagia hingga ke akhir hayat dan tabah dalam melayari kehidupan berumahtangga kerana perjalanan masih jauh buat FM ,
    alhamdulillah, kami pula dah hampir 23 tahun

    moga apa yang diimpikan dan diazamkan menjadi realiti dan kenyataan dan sentiasa dipermudahkan Allah

    insyallah

    ReplyDelete
  25. Aminnnnnnnnnnnnnn(pjg amin FM ni hihi)

    Terima kasih Bapak... Terima kasih sgt. Betol tuh. Baru nak mula. Harap kuat menempuhi segala dugaan dan rintangan. 23thn lame tuuuuuuuuu.. Mcm2 garam bapak dah rase. Hehehehe..
    Semoga bapak juga sukses sampai bila..insyaAllah.

    ReplyDelete
  26. selamat ulang tahun...wow tempat nye sgt class yer...sure harga pun mahal kan...huhu

    ReplyDelete
  27. happy anniversary
    moga dipermudahkan di dunia n akhirat

    cantik giler view kat golden palm tu kan...
    n sedap giler ler makanan kat situ...
    nak kena g nie....

    ReplyDelete
  28. TQ nice info... memang terasa nak pegi. Pernah tengok dari Kejauhan waktu I stay at Seri Malaysia Bagan Lalang... cam best jer... TQ sangat membantu. So kena tapau banyak2 food before chek in ni.... :)

    ReplyDelete
  29. Anyway Happy Anni... (walaupun dah terlewat.... ) nak gak wish... May u all bahgia2 n happy happy selalu k. :)

    ReplyDelete
  30. Cantiknyaaaaa..

    sukaaaa..

    happy aniberseri dearrrr..

    ReplyDelete
  31. TQ bg info. :) Nana tengah survey golden palm nie. Tgh kumpul duit. hehehe.. :)

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D