Food & Travel

06 February 2012

Fish Manhattan


Aku pecaye ramai diantara korang yang dah penah mkn FM ni. Ye lagi skali aku yang outdated! This is my 1st time. SEDIH! Selalu je lalu lalang kat Subang Parade. Makan nandos segala. Tapi tak tau apsal tak tergamit (betul ke ayt?) utk coba. Kami kan selalu pantang nampak. Smua nak coba asal HALAL.

FINALLY 

Terpanggil ugak aku untuk mencobanya di JJ Seremban 2. 

Seriously sedap. Sebab nye cheesy and segale lemak la. Sape tak suke. So untuk 1st timer, macam2 kami coba. Ye kami berdua order 4 main course. 
(xperlu hairan ye)

Fried Calamari | Sotong ler

Salmon


Ni aku lupe! Tapi pedas n rase megi goreng. Best

Ni pon lupe name. Tapi rase creamy with calamari 

Yang bestnye mase tuh ramai gile orang and dia boleh hantar 1 by 1 food. Eh mcm tau2 plak. So memang 100% kami berdua makan sepinggan demi sepinggan. Seronok plak rase cenggitu. Ye la selalu hubby punya n me punya. If nak rase colek sket2.. Pastu dah. Tapi kali ni semua food kami mkn berdua dlm 1 pinggan..mayb sbb ramai org kot. Memang lame menunggu. Kalau bkn couple mmg sakit hati la. Sbb turn org lain dah sampai. Turn kte belom. And kalau org kurus n tak kuat mkn, mau jenuh nk kena habis kan and sampai lagi 1 dah loya. Tapi kami steady! LOL.

Tapi as usual ALHAMDULILLAH kami telan dgn licin. Memang kami tak pernah tak habis. Huhuhuhu. Kalau tak habis rase makanan tuh nangis. Hahaha sebab tuh la gedempol. Alhamdulillah.. Rejki ye dak?







So sape2 belom cuba and terpanggil utk cuba.. Sile2 lah. 
Harga pon sangat berpatutan. Sepinggan yang food biase dalam belas2 je. Utk sorang mkn. 

And masih teringin nak cuba lobster ke udang yg with cheese? Yang die bakar pakai api depan kite tuh? Erghhhh nk cube! Tapi dah ode byk bru nmpk itu mcm sedap. NEXT TIME will do! 

17 comments:

  1. my fav place...!!! pesal makan sendiri2 tak ajak kita..? noti ni, nak kena babap...

    ReplyDelete
  2. terliur dah nengok..sama lah kita tak penah lg cuba FM ni..hehe

    ReplyDelete
  3. U should try seafood platter.. Mmg kasik bakar depan kita. Jgn terbakar rambut udah leeee.. Prawn die mmg sedap ok.

    ReplyDelete
  4. Sis, muka sis pon sorok2.. camne nak ajak ;p

    Lidia. Ha tu dia. Tq sbb info. SEAFOOD PLATTER! Ahaks

    ReplyDelete
  5. ehem sedapnya..terliur mama tgk walaupun hanya pic.makanan je !!.. :)

    ReplyDelete
  6. cuba try ikan dia.. ila pun ada buat etry ish manhattan ..jap ila carik linknye http://kokoadik.blogspot.com/2011/12/manhattan-fish-market-alamanda.html

    ReplyDelete
  7. memang best makn kat the manhattan fish market nie..

    menu die ohsemm.....

    ReplyDelete
  8. salam FM

    dulu selalu bapak mengadap kat tmpt ni bila hujung minggu di JJ Tebrau sampai pengurus tu dah kenal dan dapat pelekat khas utk 10% disc setiap kali pergi hehehe

    tapi sekarang lama tak pegi pasal dah puas mengadapnya dulu hehe

    ReplyDelete
  9. saya mengaku belum makan sini lagi

    ReplyDelete
  10. percayo atau tidak..papa mifz tak ponah mkn kat FM...sebab tak suko ikan...haha

    * yup papa mifz ado business dlm bidang optical..bisnes kecik2...:)

    ReplyDelete
  11. amboi sedapnye
    gambo2 ko nie betoi buat aku lapar pagi ari nie
    smlm aku g mkn salmon wit terayaki sauce kat cafe kws tmpt aku keja
    hampeh rasanya
    nak kena cari partner g FM nie

    ReplyDelete
  12. sekali ngan aku outdated macam ni. adeh, nasibla kan dok jauh kat selatan tanah air

    ReplyDelete
  13. mmg best makan kt sini..lebih2 lg bila dapat 10% diskaun..

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D