Food & Travel

22 February 2012

WW


NOTHING is FREE in this WORLD

30 comments:

  1. Pasti la..nak masuk toilet pun kena bayar sis :)

    ReplyDelete
  2. DA : Toilet for sure la. Sbb nk htr bahan kumbahan kite kt tmpt org. LOL.
    Ini plug kat kedai mamak yg kte makan n minum kt stu. BUT betol la cara dia.. If not ramai bdk2 minum ais kosong, pakai wifi FREE smpi berjam2..

    ReplyDelete
  3. hehe...ni kat mamak mne? nasib baik kat area rumah saya ni belum ada lagi..

    ReplyDelete
  4. he3.....
    nothing is free.....
    mcm nie pun ade.......

    ReplyDelete
  5. semua kena pakai duit...duit duit..

    ReplyDelete
  6. mana ada free sekarang ni.. isshh..

    ReplyDelete
  7. Uols : Kaaaaaaaan?

    Liza : Dekat2 dgn rumah sy. Tapi terokkkk jgk la kan? Walaupon x pnh 'menebeng' kt mamak dgn laptop tp benda ni baru pd sy. Hihihihihi

    ReplyDelete
  8. Betul2..semuanye nak kena bayar..tiada yg free..^^

    ReplyDelete
  9. sorry abg lbt singgah ..bz skit..blog pon x update lagi

    ReplyDelete
  10. Hehehe... seb baik RM2! Kalau RM10 amacam??? Hahaha...
    Meh Jemput Singgah Ye :)
    Resepi Kek Ceklat Deeb punye style!

    ReplyDelete
  11. cyber cafe ke nih??

    * den somban kek Taman Rasah Jaya...:)

    ReplyDelete
  12. Hahaha..the good way indeed for their business. Just imagine this...the mamak have 30 tables, and all of them is full with customers..and half of them is only drink ais kosong and using the wifi for free for the past 3 hours. The turnover for every tables is drop then..since he can collect only rm0.50 cents for the past 3 hours, but if the customer is ordering foods and drinks and spent an hour eating and talking..he might get 3 customers which already spent at least Rm20.00 on that table only. So its fair for them to put some charges on the electricity use as well. And yeah...nothing is free in this world, sometimes u have to pay for a smile. Just my 2 cents.

    ReplyDelete
  13. kat new zealand ni byk yang free. istilah 'nothing is free in the world' xde kat sini. contoh, library internet free, nk guna bape lame guna lah, free food slalu gak kat sini, diorang letak je dlm kotak kat tepi jalan, sesapa nak ambil boleh, public toilet tak ada yang berbayar, i think i should update about this free thing here sometimes. something new for me. malaysia rakyat dah ramai, kalau byk benda free, ada kot kak nab bwk iron guna plug kat kedai mamak gosok baju skolah anak

    ReplyDelete
  14. P.Mifz : Kat mamak S2.

    KA : Totally agree!

    Babe : THX sgt2 share info. Aku temenung sejenak.. Semua free!!! Cite byk2 sket.. Hehehehe.. Msia ssh nk totally tukar tradisi free2 ni babe, nnti jdi kejutan budaya cam ko ckp tuh. Hangkut iron kt mamak HAHAHAHAHHAHA

    ReplyDelete
  15. Salam Fabulous,

    Tinggai udara yang kita dok sedut ni ja yang free lagi kan ....

    ReplyDelete
  16. salam FM

    ngeh,ngeh,ngeh

    air kosong pun bebayar sekarang,

    dulu masa bapak meniaga ayer, air kosong FOC je , kira amal jariah, pengabis datang segerombolan bangla turun dari bas rombongan pakat2 semua ais kosong hahaha

    ada yang siap mintak air batu je dgn gelas , oren dalam botol bawak sendiri hahaha

    ReplyDelete
  17. * ekau monang FM yer...:)

    http://www.papamifz.com/2012/02/pemenang-fridge-magnet-pulau-tioman.html

    ReplyDelete
  18. buang air pun kena 20sen...

    salam kenal =)

    ReplyDelete
  19. k. ros - itu lah.. itu je yg free. alhamdulillah.. masih percuma

    k.yan - itu le

    tie - hitu le pasai nye

    bapak - hahahahhahaa dasyat. bungkos jugak klu mcm tuh. buatnye plug free maunye die bwk kipas tido kedai kte ;p tp betol jgk, air kosong pon skrg masak.. masak air pon pakai modal. klu tak masak pon skrg ni RO water. bkn nye free smua tuh. bermodal. dosa plak kite ni asik nak free je. pd hal org lain yg byr kn. takbole2..

    papa mifz - wahh monang apo ni

    Cikgu ma - buang air mmg kene la byr sbb kite buang sisa buangan kite kt tmpt org. logik kne byr. sape plak nk tanggung 'beban' tuh smua hahahaha..

    ReplyDelete
  20. salam ain..sori ek..baru lawat ain..melangkah je keluar rumah terus perlukan duit..he2x..mahal kan bayaran tu..

    ReplyDelete
  21. abg mtk maaf sbb lama x singgah .. busy skit sejak 2 menjak ni

    ReplyDelete
  22. hi salam singgah...

    huhuhuhu kat mana la tu kan...memang skang kena bawa charger kemana sahaja ;)

    ReplyDelete
  23. kt sh alam..ade kedai dah mula charge..RM1 je la baru..idok le sampai rm2..hukhukkkk

    aihh..suma kos just now...

    ReplyDelete
  24. erkk pink diary..kat mane free tu? smm m,mber yg ader ke te anau tu kate internet NZ10 per hours..xtahu lah if dia guna kat mana kan...huhuu

    ReplyDelete
  25. chique : kaaaaaaaaaan? all is moneh moneh monehhhh!!1

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D