Food & Travel

26 April 2012

Yuen Steamboat - Sunway


TAHDAAAAAAAAAAAAA...!!!!!!!!!!!

Lame sangat dah rasanya tak bebel pasal makan. Eh ye ke? Huhuhhuhuhu.. Dah blog ni untuk makan n travel ajje. Nak p lagu mana lagi dakk?

Lame dah duk biar entry ni berabuk. Jom kongsi cita pada penggemar steamboat.

YUEN STEAMBOAT.

Last year duk pj selalu sangat ke sini. Tapi la ni dah pindah sini selalu gak p tapi tak la sekerap dolu. Ye kami ke sunway semata2 makan dan balik semula ke Seremban. 

Bagi sesiapa yang dah kenal Yuen ni for sure tak yah google dah. Ramai je orang melayu kita yang gila kan Yuen ni. Tarikan paling ketara untuk steamboat ni selain food choices yang banyak, sos yang meletop dan Chicken Wings die yang agak 'to die for' dengan kesedapppppppppppppannya...!

Meh layan..







Kedai milik cina tapi HALAL ni lokasi nya betol2 di Bdr Sunway yang dibanjiri steamboat and rumah urut tuh. Kalau nak senang carik, it is opposite Cash & Converter. 


InsyaAllah HALAL.
Sijil copy ni di gantung di sepanjang tingkap ye. Ade 1 yang ori, lain photostat jerk. Dari tingkat 1 sampai tingkat 3. Tapi pada yang teragak2 tuh JANGAN la masuk. Tak pasal2 aku plak yang menanggung dosa kalian. 


Selain barang2 mentah and frozen, Yuen Steamboat ni ade serve makanan2 yang dah disiap  masak. Bagi sesiapa yang tak boleh tinggal nasi, boleh je makan nasi goreng, mee hun goreng yang di serve dengan lauk pauk. 


Ye sos ni sangat sangat sangat sedap! Arghhhh cemana nak curik recipe ni? Any1? Sos die lagi sedap dr Johnnys. Kalau dapat recepi sos ni confirm aku laki bini tak kan terhegeh2 kesini lagi. Ceh!

Crab yang kecil tapi manisssssssss

Tauhu kosong dgn Seaweed  

Chicken wings yang merembes2! And kalau lembab memang xkan dpt rasa. Kena Q ye.

************MUST WATCH!!!!!*********** 
************MUST WATCH!!!!!***********





Sekian n3 ku kali ni.. :)

HARGA UNTUK 1 KEPALA IALAH RM24
(dolu RM18 jerh tpi takpe sbb worth)


Kedai buka setiap hari jam 5ptg-12mlm.
H/P : 016 2086 678
T : 03 5637 5825


Please click +google if my post membantu. Tq :)


*********************************************************

Btw nape Johnnys dah tak da sign HALAL? Teringinnnnnnnnnn sangat.

*********************************************************

14 comments:

  1. Banyaknye pilihan makanan...
    mabelesnye chicken wings tu.. :)

    ReplyDelete
  2. biaso mkn steamboat kat Johnny jer...huhu

    ReplyDelete
  3. gila ahhh..manyaknya :) jauh pulak nak pegi makan~sobbbss

    ReplyDelete
  4. 2, 3 hari ni hb akk pon asyik duk ajak mkn steamboat... mmng sos nya tu nmpak mabeles lah!

    ReplyDelete
  5. ketam itu sungguh menawaaaan kelebu hahaha

    ReplyDelete
  6. hi there heres its again pm me your details if you get stuck
    bearty

    ReplyDelete
  7. salam ain..mama tak suka steamboat !!..hu2x..entah kenapa?..lain org lain citarasanya kan..ehem jauhnya dr seremban ke sunway..hikk2x..kat sunway memang byk rumah urutkan?...ehem dah tima tak kad dr mama tu?..

    ReplyDelete
  8. Sis!!!!!! nak chicken wing satuuu!!! heheheh :p... kelakar video tu, berebut ayammmm XD

    ReplyDelete
  9. dulu remy selalu pi yuen steamboat nie..... terbaek steamboat yg remy pernah jumpa.....
    ayam BBQ honey dia cukup mengetar jiwa....... sedap sesangat... remy saja 10 ketul.... he3

    ReplyDelete
  10. ahaaa... akhirnyer u dah smpai tempat favourite i. ayam bbq dia mmg buat i dtg lagi dan lagi, mcm kene menderam. tp x kesahlah, mmg feveret sgt tmpat ni. dulu lepas ofis slalu angkut mane2 kwn yg nak join mkn kat sini. tp i x sempat g masa balik KL ritu. nyesal ok!

    ReplyDelete
  11. i paling suka chicken wing dia tp kene berebut haha

    ReplyDelete
  12. Yuen steamboat has moved to kelana jaya, check it out at www.yuenbuffetsteamboat.com.my & https://www.facebook.com/yuenbuffetsteamboat
    The new place is very nice, check out the photos on FB :)

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D