Food & Travel

07 May 2012

Capital Cafe KL



Slurpy tak rupa satay ni? Apa yang lainnya satay ni kalau nak dibezakan dgn satay2 yang lain? 

Capital Cafe ni kedai lama yang agak top la sekitar Sogo KL. Kalau tak kena gaya memang berdiri tunggu untuk dapatkan tempat duduk. Special nya sajian di Capital Cafe ni, satay yang dihidangkan selain rasanya sedap, satay ni jugak menyelitkan lemak kat tengah2 nuh pada setiap cucuk. Bagi penggemar lemak.. Sila senyum sampai ke telinga. But aku tau ramai jugak yang tak suka. Siap makan kalau ada lemak sesat dia buang letak bwh pinggan. Ye dak? So terrrrrpulang. Aku shekali shekale jalan je.

Pic : google
Itu sajian waktu malam. Kalau siang pula, memang ramai orang makan kat sini masa lunch hour. Hadoi. Memang susah nak dpt tempat. Tapi hidangan siang nya bukan la satay. Tapi Nasi Padang. Memang sodap. Sebab dolu2 aku penah keje di sekitar Semua House. Dolu2 le. Memang terbaek. Padahal kedai dia sangap and buruk jerh!


Walaupon buruk tapi sodap. Aku suke makan tempat2 gerai and buruk2 ni as long dia bersih! Memang feeling habis lah. Perlu diingatkan, tarikan yang membuatkan ramai benor orang makan kan sini selain satay dan nasi padangnya depa jugak ada serve food chinese style. Memang sodap gilos!
Ha chinese style ni siang malam ada, sama mcm nasi padang. Satay je yang xda siang.




So sape yang selalu shop kat Jln Tar tuh aku rasa tahu kot kedai ni. Manjang la penuh. Larat je aku tunggu untuk dapatkan tempat duduk. Lagi2 kalau tengahari ke Sogo.

Kedai ni betol2 opposite entrance Sogo yang ada Secret Recipes tuh. So uols melintas depan SR tuh dah jumpe kedai ni diseberang jalan. Tapi too bad la kalau masa uols pegi fenuh!

Erk rindu kota kl walaupon lebih gemarkan PJ. Now rasa nak pujok hubby check in budget hotel kat sana and lets deting mcm dolu2..

Selamat ber nomnomnomnomnom..


31 comments:

  1. woaaahhhh... meleleh ni.. nanti pi sogo nak rasa lah...

    ReplyDelete
  2. adoi tergugat iman selera ku

    ReplyDelete
  3. aduh..terliurnya...kna masuk list jjcm ni,klo blik mesia...hihihi..salam ukhuwah....dari dil...:-)

    ReplyDelete
  4. wah best2!!!!!
    selalu pi sogo remy pi mkn kat food court jer... sebab nasi claypot kat situ boleh tahan sedap.... lepas nie kene try kat sini la pulak.... thanks for sharing!

    ReplyDelete
  5. He..he...saya slalu makan kat sini waktu kecik2..memang sedap lauk-pauk die..saya paling suka sotong yg mcm nk kata sambal pon tidak, kari pon tidak tu..memang sedap..anyway, thanxs for the direction to kedai murtabak spore tu.. Oh ya, kat post BKK tu, saya da kasik tips sket pasal kalu nak sewa jet ski.. lupa nak kasik tau u hari tu.. memang bahaya sket..be careful...

    ReplyDelete
  6. biase keluar office awal skit kalo terasa nak mkn kat sini :)

    ppsstt..ai jadikan blog u sbgai rujukan nk berjln-jln :) nice blog!!

    ReplyDelete
  7. terliur la plak baca entry ni pagi2..hehe..mcm i ni kan tringin sgt nak makan kt kedai buruk2 kt kl,tp sayangnya tak tau mana yg best..kalo pi kl asik mkn tempat yg sama ja..jadi bosan..pasni kalo ke sogo blh la singgah sini

    ReplyDelete
  8. alaaaaa bestnya :) rindu seh nak melantak nasi padang! :P

    ReplyDelete
  9. ewahhh terliuh... salu gak sopping sogo tapi tak penah tau plak kedai nie... nanti nak carik laaa kalo mai sogo ag...

    ReplyDelete
  10. Adehhh sungguh menyiksa batin hantu sate macam saye! Auchhh!!! Seyy.. header baru tu terancam wess hahaha.. ade plak blur2 gituh, tekanannnn hahahaa... Dulu mase keje kat KL slalu gak lalu kedai ni tapi lalu jelah haha... mase tu pemalu tak makan kat kedai2 nih (pakwe pun xde haha) La ni kalau laki tak hajak pun tak malu nak gi akaka...
    My latest Entry :)
    Surprise la sangatt!!!

    ReplyDelete
  11. ALL : Tq and sila2 lah cube..

    Farikica : Sis, xtahu kedai ni mmg dr dlu ye? Mak ai.. Urban gile le kedai ni gamaknye. Ok now lapar!

    Deeb : Header tuh blur2 bkn sbb malu kaki ku besar. Just be myself gituh! Tapi segan plak rasenye nampak gaung2 segale sbb mse tuh nk terjun pool tp dipanggil priya photo sane utk bergambar. Itu yg cenggitu ropenye tuh. Ahaks. Ampun kan kami penunggu gueee.... ;p

    ReplyDelete
  12. beb...menu hok mee tu mmg rare sggh...meroyan beb aku tgk...haiiii rs nak laju2 je turun kl lo ni hahaha

    ReplyDelete
  13. huhu,.mengancam...besonyer sate tu... biasa mkn y kecik2 je

    ReplyDelete
  14. Nasi Padang situ katanya sedap banget kan..

    ReplyDelete
  15. saya adalah sangat suka lemak lemak kat satay tu.bagi lemak semua pun suka! hehehe

    ReplyDelete
  16. wah..adui la..sedap2 semuanya!

    ReplyDelete
  17. Hi to both of you 'fabulous duo' hehe....i singgah balas your visit nih. TQ la jenguk dan follow kat blog i www.blogmakanbest.blogspot.com
    Amboi nampak hepi sakan la laki bini nih jalan2 sana sini macam2 photo sceneries kat blog ni...jeles pulak rase hehe.
    saya suka blog2 jalan dan makan camni macam format blog i jugak...

    ReplyDelete
  18. dulu biaso gak pergi Sogo...tapi tak pasan lak restoran nih...huhu

    ReplyDelete
  19. Salam Yong,
    Salam kenal jugak dan balas ziarah. Waah hobi akan2 sama dgn akak, jalan2 dan makan cuma akak pun suka masak. Peerrgghh sodap tu mee Chinese style tuh. Hmmm jauh pulak nak gi KL. Tak pa buleh reka masak sendiri. Love the way you write. I follow!

    ReplyDelete
  20. Salam,
    ehh adik pun suka masak...samalah kita!

    ReplyDelete
  21. Salam,
    ehh adik pun suka masak...samalah kita!

    ReplyDelete
  22. selalu jgak g sogo tapi tak perasan lak

    ReplyDelete
  23. oh No...kaya dgn lemak..hahaha..nanti kena byk sit up..hahaha

    ReplyDelete
  24. adui la..yee mee die nampak sedap gle!

    ReplyDelete
  25. Wah. Menyelerakan lah.He2.

    ReplyDelete
  26. wahhh semua pun yummylicious i like i like....

    ReplyDelete
  27. ain kedai ni kat sebelah pertama komplek ke?..mama ada lalu kat situ?..nampak mcm kedai ni !!!..betul ke kat situ?..hu2x..

    ReplyDelete
  28. I love noodles! They look awesome. Mmmm

    ReplyDelete
  29. tauuuuuu sgt kedai ni. time student dulu kalau turun sogo, sini la we all lunch. mmg femes utk yg slalu ke jln tar dan sogo.

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D