Food & Travel

21 June 2012

Equatorial Bangi - FREE



Stay 3H2M FREE!
Alhamdulillah


Ulang tayang cemana menang, sila ke link ni ya?  Dan banyak lagi gambar2 dan info pengalaman ku tentang Equatorial hotel disini .  Sbbnya kali ni nak cite simple jerh.

Kami diberi 6bln untuk menggunakan voucher yang diberi. Iaitu 3H2M siap dengan breakfast. So hubby dah choose date since last month lagik. Iaitu Fri 8th June. Kita merancang, Allah yang menentukan. Aku admitted plak sebelum tuh 3H2M. Walaupon sakit tak sepenuhnya pulih, aku mula lah buat cita kat doktor. Ada 'hal' kata ku. Huhuhuhu. Padahal esoknya ada date dengan suami. Nak jugak kan walaupon sakit2. Sebenarnya boleh je tukar date. But aku rasa aku dah pening2 lalat duduk kpj tuh. Bawak2 la discharge. Alhamdulillah doc izinkan walaupon ada yang tergendala. Tapi aku janji next week aku akan follow up dengan Datuk Dr Marina semula ya? Love u hubby.

Equatorial Bangi




Complimentary Breakfast
Complimentary Breakfast

Overall Equ Bangi is ohsem pada aku. Walaupon hotel nya sungguh simple. Tapi pada aku dan hubby sangat rileks, santai and mampu diduduki lebih dr 1mlm. Tak la terasa menggigil nyawa nak duduk lame sikit kan? Baru rileks namanya. And most yang best sebenarnya location yang dekat dgn rumah, makanan yang sangat variety di sekitar Bangi and hotel itself. And last! Swimming pool yang besar and dalam memang kesukaan ku!

Oleh kerana percutian 3H2M(with breakfast) ini ditaja oleh hotel, hati suka melonjak rasa tak payah cakap la. Alhamdulillah. Rejki!

Dah duduk FREE tak reti2 nak menghabiskan sedikit wang pada Restaurant2 mewah dalam hotel?


KAMPACHI
Equatorial Bangi - Japanese Restaurant

Every Saturday, Kampachi ni ada serve Japanese Buffet. RM75++ per pax. Dari 630PM-9PM.
Semua ada. Sedap. And sangat puas ati. Kalau berminat, outsider sila call dulu untuk buat reservation. Sebabnya memang ramai and fenuh!



Lepas selamat Maghrib kami pon terus ke Kampachi. Seminit dua je jauh nya dari bilik kami. Ingat kan sampai lepas maghrib dah paling awal la.. Konon tak nak ramai. Skali masuk tengok dah sedia ramai. Ciss..! Tak lepas nak jadi org yang pertama sampai.
Jom serrang..
Sushi
Tempura
Teppanyaki, Terriyaki segala hado!
Ini hasil rembatan kami. Lobster with cheese pong hadoo! 
Ingat kan berpinggan2 la makan. Sekali tengok sekali jalan je kami makan. Tension je aku! Tadi lapa bena memasing. Hubby ku pon memule je laju. Btw semua food dia sedap. Tapi tak semua aku tibai. Ade ketam fresh, ade oyster etc. Tidak la aku gigih meratah tu semua. Ini je yang sempat kami ngap.
So sape2 nak coba, rekemen sgt! 


Asam Pedas Bangi
Seksyen 7 Bdr Baru Bangi


2Malam dating2 dengan hubby sempat jugak kami dinner di Asam Pedas Bangi ni. Sebelum ni ada merayau sekitar shop lot ni tapi tak singgah pon. So kali ni baru nak coba2..






Tengok dari jauh pon dah nampak kedai ni bersih and kemas. Dari dulu pon aku merayau keliling shop lot ni memang nampak customer tak putus. Nak kata ramai tak la penuh. Tapi selalu ada je orang. Itu yang buat kami berhenti and cuba kali ni. Sure sedap. So lets!



Apa yang kami order?

Nasi putih - dalam daun pisang

Telur dadar

Kangkung
Ekor ikan merah satu sorang.
Mula2 hirup rasa so so la.. Tak mcm melaka punya bila hirup sikit je dah ternaekkkk ekor kan sbb sedap dan pedas. Tapi bangi punya lite2 sajo. Tapi bila makan dengan telur dadar, nasi etc sedap la. Laju gak la aku makan walapon masih bernapas! Ahaks. Pada sape2 yang rasa nak ke Melaka tapi tak berbaloi, rekemenn ke sini sajo. Harga juga berpatutan. Service pon baekkkk!

Sekian sudah cerita BANGI.

So sape2 nak merilekskan minda dan sekaligus menternak lemak memang disarankan Equatorial Bangi adalah tempatnya. Anda pasti puas ati, insyaAllah.

Nak gak bergambo

Tata titi tutu..

17 comments:

  1. assalam ain..ehem semuga kesihatan ain dah bertambah2 baik skrg ni..bestnya dpt stay 3h2m secara percuma..takde ke sapa2 nak sponsor mama duk kat sana ek?..ahaha..macam2 makanan ada !!!..

    ReplyDelete
  2. haiippp... sodap semuo food2 tu... goram den nengoknya...

    equatroial mmg best.. kat equatorial vietnam pon tempat kami lepak2 dulu & byk event malaysian club kat sana.. kampachi the best..!! tempat hilangkan rindu ke tanah air, lepak kat equatorial saigon..

    ReplyDelete
  3. mesti FM terus sembuh selepas stay kat equatorial bangi tu....he3....
    apa2 pun assam pedas nampak menarik....... he3

    ReplyDelete
  4. Salam Beb,

    Ehhh ngape tak makan banyak? Takde selera ke?

    Best dpt rehat2 dan makan free, tak yah basuh, kemas gitu gini, kan?

    ReplyDelete
  5. Wahhhhhhh seronok gitu!!

    Ehh...kamu dah sihat sepenuh nyer ke??

    ReplyDelete
  6. beb..ko kenapa
    xsihat eh?take care ok

    eh best lah ko dpt free
    kalo rs2 dpt lagi free..baik hati lah bg kat aku kahhhhhhhhhhhhhhhh

    japanese food dia aku tgk mmg ohsem la beb...jenuh aku lap ayaq liur leleh ni hahaha

    ReplyDelete
  7. bro khairul : xde hal bro.. koje penting!

    mama : hahaha nnti tgu next contest!

    sis mulan : nak cuba la nnti kt sane!

    remy : mmg! lupe sakit!

    k.yong : xmkn2 pon skali amik tuh laki bini dah sental 4 pinggan! hahaha..

    mrseady : alhamdulillah ade sengal2 lagik. ni smua sbb gatal2 bejalan mse pantang kot.kan dah kne skt2 urat.tp now dah ok.tobat tak nak langgar pantang dah. JANJI!

    el : urat kaki aku krem! krem yg tak brenti. skt gilos! adan uke! baiklah nnti aku menang, aku bg la ko.. eh jnji melayu ni taw!

    ReplyDelete
  8. akak rasa korang ni jenis luck banyak lahh.. asik dapat duk tpt best2 je.. free lagi.. then kalau dah free kena buang sikit lah bab makan kan.. tak kan nak free gak.. hee

    ReplyDelete
  9. Kyan: insyaAllah. alhamdulillah.. and amin tang luck tuh. itu la pasal. psal mkn, tu yang menyerang tuh.. kekekkekek.. (mcm la time lain x kuat mkn kn sy ni ;p)

    ReplyDelete
  10. Abe pernah gak duk Equatorial Bangi ni 2 kali sebab kursus kat sini. Tempatnya memang cantik dan very the privacy. Rasanya next moth akan ke sana sekali lagi untuk kali ke tiga. Terbaekk

    ReplyDelete
  11. Tahniah yer. Sukalah kalau dapat menang ni. Hehehehe

    ReplyDelete
  12. dari sakit terus jadi sihat yer..hehe

    apa2 pun den doakan ekau dah sihat sepenuhnyer la sekarang nih...amin...;)

    ReplyDelete
  13. Tahniah ye...
    Bestnya dapat stay 3h2m secara percuma..~

    ReplyDelete
  14. rinduuu nak dtg sini...hee

    sakit ker?...sama laa ungu pon ituari masuk wad kene operate kt pewot lg...huhu...terus blog jadi trbengkalai...

    take care taw dear...hepi2 slalu...klau saket lg jgn lupa mamam obat..:)

    ReplyDelete
  15. pergh bestnye dpt stay free.. jeles2!! hahaha

    ReplyDelete
  16. Wahh besh murah rezki u beb tp mmg ptt dpt pun review u mantap dn lngkap useful sgt2

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D