Food & Travel

14 June 2012

Nasi Arab Damsyik



Cantikkan gambar?! Lapo!! 

Meh hari ni nak cuci mata sajje.. Tapi sebelum tuh meh nak cite sikit sebanyak sal Nasi Arab Damsyik ni. OVERALL? Sedap gila.. Selalu je makan kat sini. So sape2 yang jenjalan sila la stop by di Jalan Paroi, Senawang untuk menyentap sepinggan dua.. 

pic;google





pic;google
pic;google

Habatusaudah






pic;google
**pict yang berwatermark adalah pict aku sendiri, mnakala dapat dr Google mana2 yang aku tulis 'Google'

Most of the gambar sama ja ayam tuh. Memang ayam 1 jenis tapi lain2 serving jer.. Sebagaimana yang ada dalam gmbr terakhir ni kalau nak makan ramai boleh lah amik hidangan yang dalam dulang segabak nih.. Selain ayam, kambing pon ada. Penah cuba tapi tasteless. Memang gitu rasanya barangkali. But untuk ayam, aku rekemennnnnn! 

Kalau yang jauh tuh sila la call dulu buat appointment. Kalau hari biasa mungkin anda bernasib baik. Tapi kalau public holiday ataupon bulan puasa, memang masak nak menunggu turn. Beratur oke!

Nasi Ayam Damsyik
NO 1 JLN BOURGAINVILLA 1 
TMN BOURGAINVILLA 
SENAWANG 70400, 
SEREMBAN
0142657313(lama dah tak call,kalu tak dpt ampun ya ampun)
Landmark : Pusat Dakwah Islam atau pon Kastam Senawang. Kedai tepi jalan jerh!

Buka setiap hari kecuali Selasa.
Dari jam 11am-11pm
Jumaat 4pm-11pm

Dulu awal2 penah makan. Tapi tekak takle terima. Sebab kuah dia bukan kuah kite. Sbb dia tak ada kuah kari lansung. Tapi ayam die rase cheese yang sangat terbawa2 dlm mimpi. So 1st try tak ngam. Tah cemana sebab bau ayam die best, pegi la 2nd time. Then only boleh suai dengan tekak kami. Kuah muah dia sauce cili yg masam2 tuh campur skali dgn kuah putih tuh. Baru best. Tapi kalau ada kari lagi best. 

**kalau entry ni membantu sila klik g+1 kat bawah ni.. Thank you :)

View Nasi Arab Damsyik in a larger map

28 comments:

  1. Ya Allah Ya Allah....sedapppp nyer!!hahaahaha...terliuuur beb!!!

    ReplyDelete
  2. pagi2 tengok nasik arab..terus lapaer perut ni..hihi

    ReplyDelete
  3. aku rs tmpt ni lu nah msok JJCM kan hehehehe..sedap ku tgk nasi arab ni
    tapi la ni xleh mkn byk..aii diet...diet la sgt kan hahahaha

    ReplyDelete
  4. Salam Yong Beb,
    wuiiihhhhh....sodap tuh!
    Ngape boh banyak gambor makan2 pd hari khamis? Orang posalah!
    Apa kuah diorang, kari sama tak cam kari kita? Nasi dia nampak best, panjang2 dan mesti wangi! Daging kambing tu deme rebus jer kot!
    And the restoren tu, comey bangat!

    ReplyDelete
  5. wah..tak menahan tgk makanan ni..
    terus lapar suda.. :)

    ReplyDelete
  6. very the delicious one ni... bila la nak sampai senawang ni..??

    ReplyDelete
  7. ain mama pernah makan kat nasi arab damsyik ni..sedap !!..ehem dekat dgn rumah adik mama.. he2x..

    ReplyDelete
  8. Kak yong! Assalam.. Hahaha posa ka? Aiyok! Ampunn! Kuah dorang yang sauce2 masam n kuah putih tuh.. xde kari kak yong. Memang wangi2 and sedap. Cume kambing tu mmg die rebus jah..

    uols kene cuba!

    mama aini : best kn??!

    ReplyDelete
  9. terliur dah ni...pos ke perlis satu plissss.....hehe

    ReplyDelete
  10. hmmmm...saya penah lalu kat sini on the way nak ke kenduri kat rumah makcik kat paroi jaya... ramai gak org waktu tu...sedap ya..? leh gak la try one day kale ke area2 sana...;)

    ReplyDelete
  11. Adehhhh!!! Nape la Senawang? Nape tak Gombak ke, Setapak ke hahaha... tapi takper. Satu hari nanti bile gi sopin kat Nilai, wajib ku pakse encik somi turn masuk sini kannn...!
    My latest Entry :)
    Finally- Baiti Jannati siap sudah!

    ReplyDelete
  12. den tak pernah mkn nasi arab lagi...kesian kan...huhu

    ReplyDelete
  13. fm.....
    awat tak habaq kat paroi ada nasi ayam damsyik......
    asap jugak remy nak pi try..... nampak cam best sangat !!!!

    ReplyDelete
  14. gambar berwaterwark nombor 1 buat aku rasa nak pitam!!!!mujo senawang-KL beberapa menet je...okay,nak pg sambung masak sebelum pitam tgk gambo nasik nih....

    ReplyDelete
  15. Ayammm berbau cheeseee??? Ewahhhh i pntang dengar cheeseee2 ni.. Seremban ye.. Ok nnt boleh p terjah ni

    ReplyDelete
  16. adui la..sedapnya sis..lapo terus nie..huu

    ReplyDelete
  17. wahhh...rasa nak nangis tengok nasi arab tu !!

    ReplyDelete
  18. Uols : klu ade kesempatan sila cuba.

    Ibu siti : jgn kte ko! aku ni pon merembes lapa da nih haa

    Lidia : mule2 mkn x lalu sbb xde kuah kari. tp sbb kan ayam die wangi n sedap tu la weols pg buat kali ke2 and dah boleh terima kuah2 arab tuh without kari buat kali ke seterusnya. Ahaks

    Remy : sila singgah.. mmg pemes. kalau mlm2 kdg2 smpi xde prking dkt2 stu.kalau puasa lagi le

    ReplyDelete
  19. Salam Kenalan.. hmm sedapnye!... nice blog, i follow u n nanti follow i jugak ye:) tq

    ReplyDelete
  20. tmpt ni sebelah umah je...knp xajak sekali...sedapnye nasi arab kambing+ayam tu...puas makan...hehe

    ReplyDelete
  21. warna nasi tu pon dah mengancam, tak mcm nasi arab biasa, should try one day!

    ReplyDelete
  22. Alamak, bukak page nih memang tengah lapau lak tu...

    ReplyDelete
  23. lepas tgk entry ekau den terus pergi bungkus bilo balik somban hari tuh..haha

    ReplyDelete
  24. yeaay aku pernah makan sini jgak
    mmg best..bila malam ramai jugak orang kat sini
    aku pernah dok kat dalam tu & yg best jugak air dia..tp sikit dlm jug yg kecik tu
    memang tak cukup

    ReplyDelete
  25. Memang sedap dan berbaloi.. servisnya baik...boleh dikatakan restoran nasi arab yang paling enak di Seremban ketika ini.. Hampir menyamai rasa Restoran Saba, Jelatek, Keramat, K.L.dan Restoran AlRawsyah diPandan KL.

    ReplyDelete
  26. Nasi arab damsyik mmg terbaek! tapi kalau abang2 adik2 kakak2 nak rasa nasi arab yang terbaek skit dri damsyik nih saya bagi tahu kat abang2 adik2 kakak2 semua.. Nasi Arab AlMunawwarah . ni memang terbaek lahh.kat smenanjung malaysia bagi saya :)

    https://www.facebook.com/NasiArabAlMunawwarah?fref=ts .

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D