Food & Travel

20 July 2012

Eastin KL


Assalam.. Agak slow lately ni nak ber entry(tp merayau x brenti). Cerita Eastin ni pon agak lama dah, bulan lepas. Ke sana pon selepas kesedihan kerana perlu melepaskan beberapa 'percutian' ke luar negara akibat keadaan yang tak mengizin kan. Sobs.. Tapi tak pa lah. InsyaAllah next time.

Menginap selama 5hari 4malam cukop untuk kami mengubat rindu kat bandar yang pernah kami duduki dulu. Memang sebelum ni merancang dgn hubby untuk 'bercuti' di tengah2 PJ tuh and merayau, makan mcm dedolu di KJ. So alhamdulillah. Kami masih diberi peluang untuk itu semua. 5hari sudah cukop utk kami lunch, tea and dinner di gerai2 kegemaran kami. Syiok weh. Sekali sekala mengimbau kembali kenangan lama.. Thanks hubby.

Eastin Hotel Kuala Lumpur
13, Jalan 16/11, Pusat Dagang Seksyen 16, Petaling Jaya, Selangor, 46350 Malaysia





Masa masuk2 je ade 1 mug tertangkup tapi rupa2nya tak basuh! Trus label hotel ni x best ;p

Kepenatan

Tapau dari rumah.
Hotel 3 bintang yang selesa ni memang pilihan tepat bagi sesiapa yang ada hal in between kl dan pj. Memang senang sangat nak merayau sana sini sbb di kategori kan lokasinya di tengah2 bandor kl/pj. Berhampiran dengan mall2 yang syiok spt Tropicana City Mall(sebelah jer), 1utama, Ikea, The Curve dan lain2. Eh midvalley, segala dekat lah. Selesa dan tak mahal. Itu yang ku carik. Ahaks.

      
      
    
Toilet best. Sebab ade tempat khas shower and bathtub. Selalunya if nak shower mesti la comes sekali dalam bath tub kan? Eastin tidak! Dia asing2. Cool gak la. Tak la pergerakan nak shower tuh terhad.


Hotel Lobby


Shops L1

Pool - Tak memberansangkan.


Swez Brasserie
Dinner buffet  RM75/pax








Walaupon bilik dia biasa2 jer. And service bilik serta housekeeping dia yang hadoo..! Tapi part makan2 ni agak terurus service nya. Besides, memang ramai orang lua datang for hi tea and dinner, bukan in house guest. So no wonder kat bawah ni busy semacam and happening berbanding dengan keadaan facilities2 yang lain. 












Kalau ditanya adakah aku akan repeat duduk di hotel ini? Kalau ada promo(murah dr trip ni) mungkin jugak. Tapi kalau harga sama or naik lagi, mungkin TIDAK. Tapi kalau bab makan??? YES insyaAllah akan ku ulangi. Since kami in house guest, kami diberi 50% untuk buffet ini. So makanya RM75+ untuk berdua. Berbaloi kan? Selain serving nya agak menarik, pilihan pon banyak. Bayangkan la berbaloi ke tidak, dari masak lomak cili api sampai la ke sushi hotel ni serve. Dari wasabi sampai la ke ulam petai pon ada. Gile acara. Eh serius ni. Please percaya. Nasi putih, nasi beriani, nasi minyak pon ada. Siap tenggek periuk nasik ask kita ceduk sendiri. Memang best.

Tapi gambar tak banyak yang kami snap untuk masak lemak dan masakan melayu. So untuk dinner buffet di Eastin kami rekemen habis-habisan!

Oh lupe! Siap ade char kuew tiau yang digoreng depan2 kita lagik tau. Fresh! Sekali dengan laksam pon. Menarik. Sangat menarik. Tapi rasa kureng la menu 2 ni. Lain ok. Susah kot nk carik hotel best bab2 goreng2 and masak kampung2 ni. Ye dak?




Alhamdulillah. Dinner di hotel hanya 1 malam. Lain2 malam kami merayau di gerai2 berdekatan. Seperti di murni pj, ss2 food court, uptown dmsr dan breakfast2 di gerai2 favorite kami dedolu.


Ada salah 1 malam kami supper di hotel. Sodap gils mee kari and tomyam kung dia. Portion besar, harga berpatutan. And rekemen jugek! Sila coba ya? Syiok.

SELAMAT BERPUASA. 
Tunggu entri melaka dan pd ku.. 


Eastin Hotel Kuala Lumpur
13, Jalan 16/11, 
Pusat Dagang Seksyen 16, 
Petaling Jaya, Selangor, 46350 Malaysia

03-7665-1111


View Eastin Hotel Petaling Jaya in a larger map

16 comments:

  1. Bestnye..sekali sekala mengimbau kenangan lama.. :)

    Mee kari tu nampak sedap...yummeh..^^


    --slamat menyambut Ramadhan Al-mubarak..moga ramadhan kali ini lebih baik dari sebelumnye..~

    ReplyDelete
  2. Wow....menarik nyer tgk food dia!

    Er..babe,kamu dah sihat ke?
    Btw...salam ramadhan n take care ya! :)

    ReplyDelete
  3. Wahhh syioknye berjalan ye.. amat jeles! Hehe... anyway selamat berpose u both!
    My latest Entry :)
    JJCM: Chengal D' Garden Cafe

    ReplyDelete
  4. 3 bintang, tapi nampak cam 5 star pun ada.....
    deco pun boleh tahan......
    anyway....rajin depa susun toge dlm mee kari tu.....he3

    ReplyDelete
  5. u tak sihat ke kna postpone holiday?
    n'way..meriah gila makanan kat atas tu..tak boleh tengok kalau bulan puasa ni..naya nak cari kat Kuching
    & Selamat Berpuasa juga

    ReplyDelete
  6. Selamat Berpuasa kepada puan sekeluarga. Semoga mendapat rahmat yang melimpah-ruah di bulan yang mulia ini. Aminnn

    ReplyDelete
  7. tq all :)

    Haha remy si otai deco2 dah mari. Sengih ku membaca tentang tauge itu. Ye x ye kn? gigih die susun centu. Btw xsure nape bkn 5 star. rse nye cam ade yg tak ckop kot sbb tu x dinobatkan as 5 star :)

    Tq Nora Afamosa.

    ReplyDelete
  8. biaso tgk hotel tuh dari jauh jer...huhu

    selamat berpuaso beb...:)

    ReplyDelete
  9. wahh hotel mahal tuu...seafood tu sgt fresh!

    Beb! selamat berpuasa to u as well... mesti u g buka posa buffet hotel nanti, jgn lupa story d mory

    ReplyDelete
  10. awak..!!!!! makan tak hajak kita ekk..!!!

    serious sedap tengok seafood segar tu..

    ReplyDelete
  11. wuuu....eastin nieh....kite baru ja lalu...sebab last week kite ada training kat phileo damansara 1....:)

    ReplyDelete
  12. bab makanan tu mcm tertarik je. nk try tp tunggu ada duit lebih sikit hehe. lgpun jenis i dgn hubby ni perut kecik mkn byk2 pun tak brp nk mampu hihi

    ReplyDelete
  13. makanan makanannya sungguh memberangsangkannnn
    sedappp nyaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  14. uols : and slmt berpose too..

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D