Food & Travel

10 July 2012

Madam Kwan


Ni bukan kali pertama kami kesini. Tah berapa kali tah, sebabnya menu dia ala2 kemelayuan sikit. So kami memang penggemar masakan melayu dan cina.

MK ni pada aku memang memenuhi citarasa aku tatkala lapar tengahri or dinner. Memang tak sabau benau kalau masuk2 restaurant ni lagi2 kalau FULL and kena 'waiting list'.

So pada penggemar Nasi and mee boleh la bwk whole family mangan kat sini. Harga berpatutan, insyaAllah.


Dumpling pon sedap bila dicecah dengan sauce nya.


Kuew tiau beef. Biasa2 je. Sedap jugak la. Tapi utk ku, ada banyak lagi benda yang aku suka drp menu ni. So jarang order


Nasi Boujari ni memang 'to die for' gak la pada aku. Mase duk pj dulu mana nak carik nasi minyak kenduri dengan rendang daging n sambal udang segala kan? So kalau tekak ni teringin memang ke sini aja aku. Dalam gambar bawah ayam tu ada telor rebus. So complete. Nasi Boujari : Nasi minyak, rendang daging tok, sambal udang yang tembam2, telur rebus, dan whole leg ayam goreng. Memang perfecto tengahriku. Harganya tak silap dalam RM23 kot. Portion besar!

KANGKUNG BELACAN dia juga ohsem. 

CHAR KUEW TIAU/KUEW TIAU GORENG dia BORING.

NASI LEMAK not bad (yang hubby ku order di dalam gambar)


Wantan me ala2 mee ladna ni tah apa nama aku lupa,tapi dlm menu ada gambar. Udang dia punya la besaq gila. Di belah tengah. Sebelah lagi dia letak dalam mee tuh. Harga RM35 tak silap ku. Tapi memang berbaloi. Udang lagi besaq dr tapak tangan aku. 

Sebagai pencuci molot,


CENDOL boleh tahan jugak la. Tapi tak la sedap gila. Not bad, masih ada bau2 santan segar tuh. And diberi secawan gula merah kalau2 nak refill sendiri. 


BANANA FLITTERS ini pencuci mulot yang pada aku sangat sedap!!!! 1 kemestian jugak untuk kami mengorder lepas settle melahap sekian makanan kan? Pisang nangka goreng digoreng panas dan sedikit garing di serve dengan 2 scoop ice cream vanilla. And die tuang madu sikit kat atas pisang tuh. Memang ohsem kalau makan panas2. Heh bole sakit gigi ni, panas combine dgn sejuk! 

So pada penggemar masakan melayu dan cina di kota kl tuh, kalau2 merayau di klcc, pavi etc.. Kalau la belom coba,boleh la dicoba ya? 


Bangsar Telawi - 0322842297. Bansar Shopping Center-0322832295. Suria KLCC - 0320262297. Mid Valley - 0322872297. Pavilion - 0321432297. Empire Subang -0350222297. Alamanda Putrajaya - 0388892291


Ini la dia Madam Kwan. Sangat cute(mcm uwan den) and friendly. Die hug2 and pegang je jaari jemari ku sampai gambar settle snap. KIUT!


https://www.facebook.com/pages/Madam-Kwans 

15 comments:

  1. dumpling kalau kena ngan kuahnya memang menjilat jari

    ReplyDelete
  2. Salam Beb,
    pe kabor kite?
    Ohhh ada lagi tuan punya Restoren tu yaa. Kecik molek orangnya.

    Yaa looks good menu dia. Tapi boh ler rega sikit Yong, boleh kita nilai ngam tak ropa dgn rega dan quantity he he he!

    ReplyDelete
  3. enak bangat woii aku tgk menu tu
    halal eh kt situ
    kena cuba ni
    so hang jd pelanggan tetap la kt MK tu sbb dah dpt cium tgn MK kahkahkahh

    ReplyDelete
  4. afzan : mmg sodap!

    k.yong : nuh ade harga dah k.yong.

    L; insyaAllah halal.. ttp x ttp sgt le

    ReplyDelete
  5. selalu pi madam's kwan tapi tak pernah jumpa lagi......
    hari nie baru tahu madam kwan tu camner......he3

    ReplyDelete
  6. wah2..siap promosi percuma buat madam kwan yg cute tu..ehem pasni takmo tepek pic makanan tau..kan nak puasa dah !!..wakaka..

    ReplyDelete
  7. wah siap gambo ngan tuan punya kedai... tadi udang besau tue cam nak test aja.. i memang pengemar udang tegar nie
    akekekeke

    ReplyDelete
  8. noti u.. makan tak ajak kita..!!

    ReplyDelete
  9. Helo Beb!...lazat nampak....salu nampak restoren ni bila saya jalan2 kat midvalley tapi tak terpikir lak nak masuk...lepas ni sure kene terjah nih!

    ReplyDelete
  10. uuu..i have to try this food la!lagi lagi nasi boujori tuh!nmpk sedap sgt tuh!!

    ReplyDelete
  11. tak pernah makan lagi kat MK tuh lagi...amboi siap bergambar dgn owner nyer yer..tebaik la ekau...

    ReplyDelete
  12. Salam

    memang nampak sedap...but don't get to see the Halal Jakim Logo tho

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D