Food & Travel

15 August 2012

Concorde Kuala Lumpur


S A H U R
di
Melting Port 
Concorde Hotel

Punya la laju sakan aku ber entry smenjak dua ni (spatutnya smggu 1 entry)disebabkan nak share info tempat2 makan di bulan Ramadhan dengan uols semua. Ini pon ada dah terlambat sbb ramai yang dah kelik kampung, ye dok? Tapi aku dah habis coba dah ni.

Hari ni dah plan dengan hubby berbuka ala kadar je. Lepas terawikh siap boleh tidor. Kami bangun semula pukol 130am dan bersiap ke KL. Ye dari seremban. Apa ada hal? Malam sebelum tu kami sahur di Melaka plak. Haha. Memang fun drive jauh2. Alhamdulillah. Seronok. Idea suami la nih.

Kurang dari sejam dah sampai Concorde Hotel. Sempat kami ke Hard Rock Cafe cuci mata and membeli belah sikit2. Sampai je Melting Pot tengok manusia punya la ramai. Tekejot beruk weh. Tahun2 sebelum ni punya la sunyi sepi and indah, sekali tengok malam ni ramai. Sangat ramai. FULL. So waiting list jawabnya nama aku. Early malam kami ada call untuk reservation. Di katakan 'just walk in, tak perlu reserve sebab tempat sure ada' Sekali pergi tak ada tempat. Dari seremban plak tuh. Nasib baik tunggu dalam 10-15min jer sebab kami berdua, maybe ada tempat for 2 kan? Kalau tak ada tempat or lama gila mau aku mengamok sebab bukan kita tak call kan? Marah nih! Tapi alhamdulillah, ada rejki kami sahur disini.






Dengan harga yang ditawarkan, RM48++ memang berbaloi untuk kami melantak. Perlu diingatkan, untuk penggemar steamboat sahur, hanya on weekends sahaja. Weekdays tak ada tau. Weekday hanya buffet biasa shj. So charge dia cheaper la if no steamboat. 



Tak banyak gambar food yang ku amik. Segan plak aku nak bangun and amik gambar dalam ramai2 orang tuh. Huhuhuhu. Cuma apa yang di serve lebih kurang sama dengan dinner buffet hotel2 yang lain, cuma lainnya kali ni ialah steamboat. 




Ikan stim ni gile fresh and sangat sedap. Aku je sental benda ni. Memang berbaloi.




Sehingga pukul 4am orang pon beransur2 pulang.

So saki baki yang masih di KL tu boleh la coba sahur di sini. Bermula jam 11pm and berakhir jam 4am.

8 comments:

  1. tak dinafikan..... concorde hotel punya meal memang marveless......
    melting pot tu memang terkenal kat seluruh concorde kat seantero malaysia.....he3

    ReplyDelete
  2. Klo i laaaa x ley nk sahur jauh2... Nk p dapur pun bercinta.. Pangilan mr katil lg kuat... Huhuhu

    ReplyDelete
  3. Menyelerakan sungguh makanan2 ni semua..yummeh..^^

    * Salam Aidilfitri..maaf jika ada terkasar bahasa & tersilap kata sepanjang perkenalan kita...

    ReplyDelete
  4. ingatkan i lg jauh tiap2 minggu kdg weekdays pg kl haha rupa u lg jauh kan

    i time sahur tak selera sgt mkn byk byk hee tp not bad la harga dia kan tak mahal sgt

    ReplyDelete
  5. pengalaman sahur ni mmg best tau! :)

    ReplyDelete
  6. Wahhh memang rajin giler gitu dr seremban masuk KL tengah pagi bute (pagi pun bute ke akaka).. Taim tu den sedang asek lena dibuai mimpi atas katil muahaha...
    My latest Entry :)
    JJCM: Day 26th Ramadhan 1433

    ReplyDelete
  7. salam

    alhamdulillah

    melting pot memang berbaloi hehe

    last few months, bapak menginap di sana

    laaa ni bapak sahur kat kedai mamak je pasal dapur kami mak itam dah tutup, esok pagi balik KL dan kemudian next week habiskan cuti kat penang hehehe

    pilihan kami Long Pine dan HRH Penang

    kesempatan ini bapak nak ucapkan selamat hari raya buat FM dan hubby

    moga ceria di hari raya

    insyallah

    ReplyDelete
  8. den tak ponah lg sahur kat hotel...huhu

    selamat hari raya beb...maaf zahir dan batin yer...:)

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D