Food & Travel

12 October 2012

Koryowon Starhill


Last 2 weeks lepas je aku check out dari Golden Palm Tree kami terus ke Starhill untuk beriadah! Ngam2 plak tengahari, so try makan di kedai makan Korea yang agak femes di KL. Koryowon nama diberi. Memang nak rasa sangat BBQ serving nya. Nampak sedap. Aku kan suka ratah2 nih..




Table ni santai habis, sebab kaki kena masuk ke dlm nuh.


Terletak di floor paling bawah Starhill. Restaurant nya biasa2 jer tapi sungguh selesa dan santai. Memang nak lepak lama2 pon tak ada hal lah.






Menu nya agak mhl.. tapi SODAP!



Sesuai la mahal, dorang siap masak kan untuk kami. Kami amik 3 jenis beef dan 1 ayam. Semua siap dimasak depan kami baru la mamat korea tuh belah. Selagi tak siap masak dorang leka meng serve kami.


Kami order jugak pancake and kimchi sup. Pancake tuh biasa2 la rasa cekodok aku ptg2. Tapi kimchi sup tu sedap. PEDAS!



Termasuk sekali seafood fried rice untuk kami berdua. Tak ada nasi mne bole.


Some food yang di order comes with ciut miut yang bowl kecik2 tuh. Sebab itu atas meja nampak banyak! So kami sental je lah. Sedap! Terong sambal. Ikan bilis goreng. Salad dll.



And paling best they will grill menatang2 tuh semua untuk uols. So korang borak and hantam apa je and tanpa memperdulikkan mereka. Alih2 siap semua food di grill. Nice! Alhamdulillah. Tapi tak boleh selalu.. Sebab..


Tapi utk kami yang dah lama sgt tak keluar ni ok la kot. Hari2 makan sardin dgn telur dadar, skali keluar celebrate la sikit2... Itu pon x boleh selalu. Nanti tinggal spenda!

Settle makan kami pon merayau n shop apa yang patut..
Diantaranya..





H&M ramai gile manusia. Nasib baik lepas makan pergi tak berapa ramai and tak hujan. Tapi bila kami keluar mak oi orang berselang seli , ujan pon masih gigih Q. Tapi ok la.. Berbaloi sebab murah. Murah dari Dorothy Perkin etc. Tapi mahal la sikit dari H&M obersea.. But since we r in Msia, kita cite sal yang ada di Msia ye? Murah la for me pon. And ade plus size. Plus size dia besar meroyan punya. Terasa diri ku ini kecil, ahaks. Yeay another plus size brand masuk Msia. SUKE! Yang penting CHEAP2!

DAN





                                                    

A lil present for me. Beginner. Leica.

KORYO-WON KOREAN RESTAURANT.
Tel : +603 - 2143 2189. 
Unit LG6, Feast Village, 
StarHill Gallery 181 Jalan Bukit Bintang
Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
Opening hours : Monday - Sunday : 12pm - 1am

LOT10 Shopping Centre50, Jalan Sultan Ismail50250 Kuala LumpurMalaysia+603-21460360
Leica Starhill Kuala LumpurLot UG30A, Adorn Floor,Starhill Gallery,181, Jln Bkt Bintang55100 KL+603-21429633

20 comments:

  1. best nyer FM.... kalau remy pi mkn kat sini.... bukan dah Koryo-won... tapi keroyok...sebab tak mampu.....he3
    nampak sedap sangat... bertuah FM dapat merasa semua tu.... remy tumpang jamu mata jer....

    h&M tu remy dh pi last sunday... not bad...cuma cuci2 mata jer.....

    ReplyDelete
  2. alahai remy jgn le begitu. mhl 1st sbb order mcm menggile. org dh lame tak keluar la kte kan. lame sgt dah mkn sardine dgn telur dadar. skali outing mmg mcm ni. tp xle sll :)

    ReplyDelete
  3. Fuhh.. harganya mcm makan sepuluh orang...tapi sesekali manjakan diri apa salahnya...

    Kalau ikut tekak saya, telur dadar ngan sardin lagi sedap kot... :D

    ReplyDelete
  4. Fuh harganya... mcm makan sepuluh orang, tapi sesekali manjakan diri apa salahnya kan...

    Kalau ikut tekak saya, telur dadar ngan sardin lagi sedap... :D

    ReplyDelete
  5. wah..makanan yg mabeles...
    yg best tu diorg tlg masak & grill sekali..sesuailah dgn harga...~

    Hadiah tu best..^^

    ReplyDelete
  6. terliur jugak nengok makanan2 itu..and H&M ade plus size ehhhhh??boleh g try usha ni...hihihih..

    waaa...leica?picture pleassseee:)

    ReplyDelete
  7. nampak menariknye sis makanan2 tu..

    kimchi sup tu.. drooling betul la..

    ReplyDelete
  8. lawak la u ni beb... salu tergelak baca entry u, pancake cekodok haha... t balik u bawa kitaorg g makan tmpt best2 eh...

    ReplyDelete
  9. Alamak beb..dlm bnyk bnyk menu terus aku terliur dgn sardin dan telur dadar!!harus buat lunch niiii :)

    ReplyDelete
  10. wah FM....suke korean food eh..? pas ni leh p seoul..he..he.. i never try korean food be4...mcm x berapa gemor... but looking at yr photos, everything looks so tasty n appetizing..

    ReplyDelete
  11. dpt Leica is a lil present ke?
    hikhik..kalau I memang dah nikmat sgt tu..jeles ok..but then sila capture gmba cantik2

    ReplyDelete
  12. mie : telor dadar ngn sardin mmg terbaek! buat pedas2!

    lily : alhamdulillah. setelah sekian lama duk pakai ifon je kt dlm blog ni. ini pon xsure rajin ke tak bwk kulu kilir, awal2 rajin la mcm sony tuh. lelame tggl dlm lugage je sll.

    Ann : beginner je Ann, wannabe!

    Adik senget, mmg sup tuh satu2 nye yg boleh di bawa mimpi. lain tuh biasa2 jer

    hanis : errr tapi mmg sumpah x tipu, sbijik rase cekodok if di goreng nipis2.

    mrs eady : MEMANG!

    farikica : suka x suka la bru nk mencoba, tapi ok la lebih kurang mcm kita jgk, pedas! seoul garden steamboat tuh pon sll sental. ALAMAKK! nk kne pergi korea dah ke? waduh $$$$$$

    ReplyDelete
  13. wawayuni : beginner.. so mcm lil jugek la pon. xpandai!

    Ann : H&M ade plus size. banyakkk and terlalu besar. bile pegang plus2 size die terasa diri ku ini petite ;p jegging yg bunga2 tuh plus size le tuh. x beli sbb xde size, smua besar bapok gajah yg tggl. huhuhuhu

    ReplyDelete
  14. wohhoooo... jeles ooiiii diorang ni pi makan kt kedai korea tak ajak kita...!!!

    ReplyDelete
  15. salam ziarah beb ..
    tengok bill tu,klu bayar dgn kad tk rasa apa2 tp klu bagi cash .. menggigil juga tangan ..
    apapun memang nampak menyelerakan ..

    ReplyDelete
  16. terliur betul tengok..tapi agak menyayat hati bile tengok rege,uhuhu...setakat lalu tepi usha dari jauh bolehlah kot :)

    ReplyDelete
  17. assalam ain..bestnya makan2 sambil bershopping sakan.. :)

    ReplyDelete
  18. Salam...

    Giler mahai makan situ..fuhhh...kalo saya kesat peluh nk bayar...hahaha

    ReplyDelete
  19. sesekali makan mahal kan nak selalu kopak jugakla duit huhu btw nampak sedap tp i tak berapa suka sgt korean/japanese food kecuali teppan je huhu

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D