Food & Travel

11 October 2012

Nuffnang X - untuk blogger tegar!!!

Aku baru tahu sebenarnya pasal NNX nih. Sangat ketinggalan. Pada uols yang tak tahu lagi tuh sila2 la amik tahu. Lagi2 blogger tegar diluar sana tuh. Aku ni separa tegar kot. Ahaks.

NNX ni aplikasi untuk para blogger mengetahui lebih cepat or senang cakap mudah untuk stalk ;p menerusi handphone masing2. Lagi2 pada pengguna iPhone and android. Tak perlu terhegeh2 bukak pc, laptop ataupon browse di handphone uols. LEMBAP! Ni ala2 social network untul blogger2 la.

Sebelum ni aku ada gak terfikir or berangan, tak ada ke application yang memudahkan kita. Orang komen jer masuk notification kat hp, orang update n3 baru je kita dapat bace or tgk terus mcm news feed fb tuh dan tak perlu terhegeh2 nak log in di blogger.com pakai browser kat hp or gadget masing2. Ala2 twitter and social network yang seangkatannya la uols.

So now dah ada! Lebih mudah. Cemana cara nya?

Uols perlu log in seperti biasa acc nuffnang uols di NNX, tapi mestilah log in dari pc/laptop terlebih dahulu. Dan layan jer la ape2 soklan yang diberi. Sesudah verified blog uols barulah amik application NNX kat hp masing2. Ada paham? X phm sila google. Heh.

So for those yang baru terhegeh2 cam aku tuh sila2 lah ye? And jom follow2 blog uols and iols.

9 comments:

  1. Tapi ramai yg kata leceh..ye ke..lily tak cuba lagi..

    ReplyDelete
  2. xde iphone xde android..adeehhh....

    ReplyDelete
  3. huwaa jakun pesal la baru tahu, thanks for da info beb!

    ReplyDelete
  4. Cehh yo o o kusangka ade tutor rupenya kena gugel akaka... tp kat pc mmg dh wat cume widget untuk kotak komen dalam blog rasa cam tak sesuai la.. haritu member pun komplen.
    My latest Entry :)
    Chill Cheese Cake with Mango Dice

    ReplyDelete
  5. alahai deeb, dah tua2 ni tak yah le tutor.. yg pntg log in kat web pc/lapy dlu then install app kat hp. x ssh pon

    btw ade buat tapi cam leceh. kt hp ade komen2 tapi bile kat pc komen2 tu x kua, komen lain yg kua.. poning.

    ReplyDelete
  6. huhu...den tak explore lagi bab2 ni, tunggu dah kayo sikit sok dan dapek sekotol gadget baru pikir nak buek camno...hehe

    ReplyDelete
  7. terima kasih suka ni~ http://weeyingkit91.blogspot.com/

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D