Food & Travel

10 October 2012

~Wednesday WORD!~

Fake - Lembik
Ori - Manthopppp!

Kenapa ori?

Sebab..

Memang terbukti pd ku. Jln seharian/shopping 5-6jam terus menerus tumit or kaki tak sakit lansung2. Walaupon ketika mengandung 3bln. Sandal/selipar lain SAKIT tumit den! And makan tahun pon tapak tak haus. Tq FF

Ori - RM400 (rm269-399)
Fake - RM40 (RM28-RM50)
Terpulang....

Kalau nak tahu kat mana nak beli yang ori, atau pon untuk lebih berhati2 sila ke Official FF fb,
https://www.facebook.com/fitflopmalaysia
Jangan tak tahu fake2 yg jual dalam FB pon ada yang jual harga beratus2 ya. Beza dalam RM20-RM30 dari ori. Memang panas hati jer diaorang nih. Dah la menipu, mencekik plak lagi.. Heh! Hati2 uols. Ori tak ada jual on9!

**tapi siang2 ku pesan, sandals ni agak tak sesuai if dibawa jalan2 longkang, lopak or atas jalan batu2. Huhuhuhuhu.. Tapi dia tak kata, aku yg kata. Sbb nya 'kebanyakan' dr sandal ni diperbuat drp suede aka kain baldu(betol ke?) so tak sesuai if basah. Aku kalau basah aku boh jer. Gasak la kan? Huuhuhuhu. Tapi steady jer. Cuma kita la if kurang sesuai.

11 comments:

  1. okeh, ni soklan bersifat bz body...sapa yg mengandung 3 bulan & pakai selipar nih.. ;)

    ReplyDelete
  2. Weee thanks for sharing. Memang tak tau nak pakai kasut pe dah sebab selalu sangat sakit belakang dan pinggang bila berdiri lama atau berwindow shopping (nampak nau selalu window shop agaga) Cek Pertama Saya!

    ReplyDelete
  3. Memang jauh beza antara ori & Fake..tapi nak beli yg ori tak mampu.. :)

    ReplyDelete
  4. yup memang selesa... lagipun die tinggi kan.. bley tambah ketiggian i skit
    wakkakaakkaka

    ReplyDelete
  5. Kalau nak tau ori ke tak tengok harga dan kualiti kan. Mcm i pun bengang roxy berlambak tak ori tp bila try sakit haha. Kita punyala beli ori kan sekali tgk or pakai tak ori. Tp dh tau kualiti jauh beza kot hee :p

    ReplyDelete
  6. Ibu ct : lol.. Klu ko bz body aku x mrh.. ;p ketika itu aku mengandung 3bln.. Tpi keguguran.. Aku preggy n kguguran 2x. Smpi tahap degupan jantung je 'die' bersama aku.. Huhuhu.. Lain2 insyaAllah nnti aku rse, doa2 kan!

    Deeb : sandal ni dh bertahun guna n dh lunyai sepatutnya..tp alhmdulillah masih kuat! Mmg 1st beli cam mhl, tapi dpt elak kn dr mcm2 skt bdn.. Apa slhnye.. InsyaAllah.. Crocs plak x smpi setahun lunyai! Nk beli tiap2 tahun kopak!

    Lily : kalau di kl/pj sll ade warehouse sale. Jauh lebih murah.. Klu ddk lua kl sile2 kirim dgn kwn or sedare kt kl nun. Hehhehe.. Tp mmg mhl if xde skt ape2.. Klu sll skt kaki then only berbaloi sgt pkai ni :)

    Lidia : aku plak kalau pakai ni terus tggi melangit.. Dh la gedempol kn? Nak x nk ask hubby beli jgk for men. So xla ketinggalan sgt ke depan ;p

    Cha : mmg! Roxy lagi lahhhhh.. Sakit jiwe. But then u sll pakai ori u tau ori or fake dr jauh pon dh knal. Betol x?

    ReplyDelete
  7. beli yg ori tahan lama.... kekadang rege mahal sikit.... tapi keselesaan dan penjaga postur badan yg lebih penting.....
    sesuai utl ibu2 mengandung nie....he3

    ReplyDelete
  8. shopping hingga 5-6jam agak keterlaluan...hehe

    ReplyDelete
  9. Superb posting, I share the same views. I wonder why this particular world truly does not picture for a moment like me and also the blog site creator :D

    ReplyDelete
  10. Wow!So much difference in the price but that's what we have to pay for quality.

    ReplyDelete
  11. remy : utk para2 lelaki yg perut 'mengandung'i lemak pon ok. hubby ku pon pakai..

    jajas : ini +/- la bro. lepas gi mall nak plak g minum2, dah p minum2 singgah plak giant p beli groceries. aku cam tu la. huhuhuhuhu

    thomas : agree!

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D