Food & Travel

20 November 2012

Burger Bakar, Seremban

"Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul"

Sekarang ni Seremban dibanjiri dengan segala Burger Bakar(baru nak start). Hampir semua kaki2 lima shop lot ada jual burger bakar. Aku ni dari dulu nakkkkkk pergi yang kl punya tapi tak pergi2. Rawang Burger Bakar. Dek lama sangat nak tunggu aku sampai tak sampai2.. Sampai dia plak yang datang kat aku. Huhuhuhu. Ye Burger Bakar Rawang tuh dah ade kat Seremban.

Tapi kat sini tak nak cita Buger Bakar Rawang jer. Nak cita burger bakar lain2 jugek. Punya la 'happy kids' aku dengan hubby sampai semua yang femes kami cuba. Memang sedap la. Tak dinafikan. Tapi diantara yang sedap2 tuh ada yang lagi sedap pada tekak kami. Daging yang juicy! Jom


Deqwan Burger Bakar






Burger deqwan ni aku order yang home made biasa punya je. Tapi daging nya tebal. Tebal gilo. 200gram with cheese RM11.50. Yang special nya Burger Deqwan ni siap letak bacon. Daging salai. Mungkin sebab tuh 200gram dia mahal sikit dengan yang lain2.
Overall? Aku rekemen.

Senawang No 244 Jalan Seri Pagi 7, Taman Seri Pagi 70450 Senawang. -Kedai
Seremban 2 Berhadapan BSN Garden Home, Seremban 2. -Stall
0192467059 (LINDA) 0196518441 (DEQWAN)
FB www.facebook.com/DEQWANBURGER
Tutup on Monday




Rawang Burger Bakar






Rawang Burger bakar ni agak lawak. Berpusing2 kami duk carik. Sabar je la. Punya la kelakar. Malam2 buta laki bini carik. Last2 depan mata. Padahal masa tuh kami dah berpusing ke senawang segala. Cet. So untuk burger bakar rawang ni kami order yang Burgembira. Kalau tengok dalam gambar pon Burgembira ni lain sikit sebab dia pepper. Tah apa kena malam tuh aku nak try pepper plak. Selalunya bab2 burger ni aku tak order pepper. Sbb pada ku nanti keaslian rasa daging tuh dicantas oleh rasa pepper. So memang iyye. Tak sedap! Tak la tak sedap lansung. Biase2 je. Perlu dicoba menu yang lain nanti. Oh Burgembira ni 200gram jugek. Daging tebal. Yumzy!

Lokasi  Bus stop JJ Seremban 2. (pelik tapi benar) -stall
FB  www.facebook.com/RawangBurgerBakar




Burger Bakar Senawang







Burger Bakar Senawang ni aku terrrrrcuba sebab carik burger bakar lain tak jumpa. So sental je la. Alhamdulillah sental2 sedap la plak. Rasanya lagi sedap dari yang sedap2 yang lain. Dengan stall yang biasa2 je tapi rasa dia sedap. Selamber laki aku order double. Ye daging 200gram and double. So mcm gambar atas ni dua2 daging nya tebal2. Selain sedap, harga dia pon berpatutan. RM10. Murah kan? Dah la daging tu tebal, sedap, double, cheese and paling best harga tuh. So ni pon aku rekemen.

Lokasi  Restoran Bundo Kanduang Dataran Senawang, Senawang. -stall
FB  www.facebook.com/BurgerBakarSenawang





Burger Bakar Seremban 2










Hah yang ni peberet. PADA AKU daging dia sangat juicy. Walaupon homemade and compang camping sikit, tapi tatap dihati ku. Memang sodap lah. And bila dah cuba banyak2 kedai, kami terpegun dengan yang ini. 200gram jugak. Nama yang ku suka ni Double Trouble Super. Yang tak tahan depa letak sekali parmason cheese. Korang bole hagak la kot cemana rasa dia. Memang sangat yummy. Kalau datang lambat habis. Aku selalu jer bernasib baik, orang lepas aku datang memang habih dah. Huhuhuhu. Alhamdulillah. Oops harga untuk 200gram homemade burger ni RM8.50. Ni pon aku rekemen.

Lokasi Garden Homes Seremban 2 (belakang family store) -stall
Tutup on Tuesday
Overall semuanya sedap. Apa yang aku kongsikan ni berdasarkan 1st visit. So tak la tepat. And kalau tepat pon lidah kita lain2 rasa, lain2 keinginan. Ye dak? Kalau tak, takkan beratur siap amik number orang2 datang semua kedai2 ni. Ya amik num ok? Alhamdulillah, rezeki anak2 melayu. 

For those yang google, or nak mencuba. Cuba la semua. Ahaks. Tak cuba tak tahu. Tapi pada aku, aku memang dah setia pada yang 1 tu lah. Burger Bakar Seremban 2. 

Selamat mencuba semua. 

30 comments:

  1. aduhaiii....dah lama tak pekene burger bakar nih!jadiiii harus cari la hjg minggu nih!

    ReplyDelete
  2. Huwaaaa tak penah rase lagi mane2 burger bakar pon. Waduh2 buat gue terliur nih..

    ReplyDelete
  3. wah....rajinnyer pegi cube semue...terliur tengok...

    ReplyDelete
  4. hari ni aje dah 2 n3 akak baca pasal burger bakar ni. kat kedah ni akak belum jumpa lagilahhh....teringin dan terliur akak tgk burger bakar tu

    ReplyDelete
  5. Mrs eady : pg jgn tak pg!

    Alwanez K Sile coba

    kyong : rajin jgk sbb memalam sll kua tgk lampu suami bwk. so alang2 tgk2 lampu singgah2 la. tp dlm masa pjg tau bkn 2-3mlm cuba smua ni.

    ReplyDelete
  6. MS : kene tunggguuu.. Nnti sure ade tuh. Seremban pon baru ni je ada :)

    ReplyDelete
  7. aduhhh memang dah berat sangat dah ni mata aku memandang, terus rasa tak nak diet hari ni ahahah

    ReplyDelete
  8. Mak aihhh... banyak betul burger bakar dekat Seremban ni eh? Burger bakar yang dekat KL ni pun, kita baru je sempat rasa satu tempat je - Kaw Kaw Burger Bakar :)

    ReplyDelete
  9. jeles la tengok burger tu coz kat perlis enggak ada...

    ReplyDelete
  10. Bilalah nak sampai JB pulak ye. Kakak pun nak rasa juga.

    ReplyDelete
  11. antara makanan famous amos yang belum saya makan..hihihi..

    ReplyDelete
  12. ZZ : klu perantin xle mkn ni ;p

    reena : hahaha mcm2 kn

    MA : nnti sure sampai tuh. tungguuu..

    KZ : mesti smpi lah. xpon dh smpi tapi KZ x pasan kot. JB tuuuu..

    ReplyDelete
  13. wah byk giler try beger bakar ye..skarang ni dh byk dhorg jual beger bakar kn...kalo dlu kt kl yg start tk silap...pastu bila dh msk JJCM tu yg lg rmi...kita dh try rawang beger bakar 3x tksilap cz aritu ada menang mkn free dpt 5biji...kita suka bergumbira tp kdg2 bila dh francais ni kdg2 rsnye tk sama yg hq...nanti nk try beger bakar kaw2 katanye uicy jugak tp ntah bila nk try...hehehe

    ReplyDelete
  14. huwaa....juicy..mst sodap..kat sini takde lagi adik beradik burger bakor ni..

    ReplyDelete
  15. mamatisya : itu la. nk kne repeat jgk ni..

    ReplyDelete
  16. I cadangkan u cuba notbadlaa grill. Much better than kaw kaw burger yg femes tu. sbb i pnh rasa both. And rawang burger bakar tu memang tak sedap haha

    Sila baca entry i kt sini

    http://whitewallsofhermind.blogspot.com/2012/03/notbadlaagrill-burger-much-better-than.html?m=1
    http://whitewallsofhermind.blogspot.com/2012/06/new-menu-at-norbadlaa-grill-grill.html?m=1

    ReplyDelete
  17. arghh...dah terliur dah nih, malam ni jugak aku nak cari burger bakar...

    ReplyDelete
  18. Sedap sangat ke Beb..?? kalau nak banding ngan burger KFC

    ReplyDelete
  19. sis : nnti sure smpi. tungguuuuuu

    cha : tq for the link. serranggggg!

    orga : sile2

    MP : ala ssh nye nk banding2 kn. sbb die lain2 sedara. kekekeke. klu burger2 kg menang la burger bakar ni. tp klu burger mat saleh, sukar nk ckp. hihihi

    ReplyDelete
  20. ohhh..meleleh ayaq liuq dah ni..tak pernah lagi cuba berger bakar..
    baru nak survey kat utara ni, kat mana..

    ReplyDelete
  21. wah....kat jj s2 dah ada burger bakar ye....leh pi try nanti...kalau kat nilai burger bakar abg burn jer.... ok lah lah..... tapi sedap lagi burger bakar wangsa maju tu..... bila dah byk sangat BB...tak tahu dah yg mana yg paling best!!!! nak kena try dulu....

    ReplyDelete
  22. selalu blogwalking sini semata-mata nak refer tempat makan best..

    belum pernah lagi cuba burger bakar... meleleh2 air liur dibuatnya

    ReplyDelete
  23. wahh ...
    kene bukak mulut habis besar utk makan berger tu ...
    cantik header baru beb ...

    ReplyDelete
  24. wahh ...
    kene bukak mulut habis besar utk makan berger tu ...
    cantik header baru beb ...

    ReplyDelete
  25. oh belakang family store dah ada burger bakar yer...kene terjah satu hari nanti...thx for the info beb...:)

    ReplyDelete
  26. I love u more for the post..terima kasih daun keladi.I duduk belakang kat Deq Wan Senawang tu.Tapi memang lembab macam tu eh?Nak try yang Rawang punya la!

    ReplyDelete
  27. akak org somban pun x terjah lagi nih...

    ReplyDelete
  28. Ada lg ke burger bakar kat seremban 2??

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D