Food & Travel

25 November 2012

Chatz Brasserie, Park Royal KL


Dari Seremban nak ke KL tak la jauh mana. Tepat 45minit sampai la. So if ada special2/promo2 di KL aku ON saje. Nak2 lagi bab2 makan nih. This time Park Royal KL ada buat promo 1 for 1. (apa natang 1 for 1 tu? Sat lagi aku cita). Pada awalnya aku tak la seserius mana nak pergi. Cuma fill up the form few minutes tru net and dapat confirmation dari pihak hotel dalam masa terdekat tu jugak. EAZE!

Dah sampai waktu nya baru la kami laki bini decide nak pergi atau x! Huhhuhu. Reserve dulu yang penting, pergi tak pergi belakang cita. Ye x? So jumaat lepas orang jem balik kerja, kami heboh nak keluar dari Seremban. Ngam2 dalam 745pm kami sampai. Alhamdulillah jalan yang kami tuju tak jem. Dari Seremban ke plus highway masuk ke Smart Tunnel, terus ke Park Royal. Kan senang tuh? Sbab tu lah kami berdua ON je nak pergi. Kalau leceh, for sure kami cancel.

PROMO dan hindangan






Chatz Basserie yang terletak di tingkat bawah hotel Park Royal. As usual, any buffet PROMO dari hotel 5 bintang memang kita semua harap maklumlah, ramai yang takkan lepas kan peluang. Lagi2 PROMO ni khas untuk hujung minggu je. Ye hujung minggu. Jumaat malam dan sabtu malam. So warga kl dan warga terdekat. Lets!











Kambing!

Cuisine yang dihidangkan adalah macam2. Ye lah, semua ada. Sushi, indian food, grill, chinese, dimsum, eh semua lah ada. Kalau korang pakar bab2 hotel buffet ni korang tahu la buffet yang paling syiok sekali adalah waktu dinner. Sebab dia serve banyak jenis. And now adalah Promo untuk dinner. Jadi, paham2 aje la sedap ke tidak. Berbaloi ke tidak. Murah ke tidak!

Dessert!





Aku agak kureng sikit dessert kecuali aiskrim la. 


Ni yang aku sentap. Umur meningkat ni kurang dah la nak angkut semua benda. Suami ku blasah nasi!
Kalau sapa2 rasa ni banyak, dulu kami melantak lagi banyak dari ni. Tapi sekarang, 1 pinggan je! 



Muke ade senyum. Senyum kekenyangan. 

Ngam 830pm kami pon menapak ke H&M. Lagi2 H&M kan? Mana lagi aku nak pergi kalau dah Park Royal tuh sbelah pintu je dengan Lot10? Ok2 jom ke Pavilion. Memula fikir cam tak sempat nak berjalan sakan. Lagipon dah pukul berapakan? Tapi bila si suami dah ngajak. Ok jom menapak ke Pavi. Bukan aku ajakkkk.. Tapi dia yang ajakkk.. ~


Ha! Kan dah berkenan. Tatau tatau.. Tangkap!

 
Pompuan ni kalau berkenan lagi dasyat.
Coral or Meteorite Blue


Mesti la Meteorite Blue. Sebab belum penah ada beg blue lagik! 
Nasib baik ada stock baru! Last piece yg bukan display.

Kesudahannya? Sapa yang salah?! Encik suami yang salah. Aku taknak pergi, dia yang ajak! Ha kan! Bahaya kan? Apakan daya. Tertangkap lagi 1. Selesai tangkap 1 sorang, kami pon belahhh. Sebabnya dah nak tutup pon mase tuh. Nasib baik MBMJ yang paling hampir kt entrance. Kalau lain2? Meraban trip aku esok!

Pulang ke Seremban dengan jaya nya. Alhamdulillah. Tapi yang tak best nya aku dah kene AES. Hampeh! Memang hampeh. Tekejut kalah beruk aku duk ngadap flash dia yang terang babi bute tuh. Aku pon tak pasti lah benda tuh betol2 bagus ke tidak. Utk ku kalau drive slow lagi ngantuk. Lagi bahaya. Bukan laju nak mati pon. Keta pon keta tah apa2 nak racing pejadahnye la hai. Ramai je orang Mesia ni sedar diri cam aku. Slow bikin lembab la. Bertindih2 bus dengan kereta emergency brake. Jalan makin penuh dek kenderaan. Nak suruh bawak slow. Semoga target uols berjaya la govt oi. Aku bukan ngundi pon! Ko saman, aku byr! Ko ask ngundi aku wat pekak. Lalallalalalalala..


PROMO!

Total untuk makan malam kami berdua ialah RM88+. Murahkan?! Sepatutnya seorang RM88+ tapi disebabkan promo tuh, kami dapat la murah. For those yang nak deting2 or hang out dengan BFFs sila lah jangan lepaskan peluang! Kiranya by 1 free 1 la. Bayar untuk seorang je. Memang berbaloi2. Dinner buffet plak tuh. Nowdays dinner buffet di 5star hotel je dah berapa RM 1 kepala? So sila..!

IKLAN! 

And kalau nak tau promo2 terkini pasal makan, hotel or apa2 je sila lah ke fb page ku. 
Akan ku share pada uols.


Click gambar utk direct ke FB ku.

Tujuan sebenar buat page ni adalah untuk bertanya apa2 je kat aku. Lebih mudah! Tak semua benda and details aku huraikan di n3. Daripada kita berreply2 komen di blog yang kadang2 aku reply dlm masa 2min, kadang 2jam, kadang2 2hari, lembab kan? So kat FB insyaAllah aku akn jawab dengan tuntas dan pantas. Kok iyyo! Kalau sudi.. Sila2kan lah. **jgn lupe tggl kan link korang plak. Bak mai aku link. Leh borak2 pjg.


Sampai rumah terus packing untuk esok hari. Dan2 pakai beg baru yang tak ada dalam list. Nasib ko la beg! Beli2 terus kena bermandi peluh dengan aku nanti. Menyelam sambil minum ayaq 8 malam di sekitar ni jah. 4malam kerja, dan 4malam bercuti. Adios!

**semoga ketemu kembali selepas 8hari.

Jaga diri uols. 

26 comments:

  1. dulu wak penah gak stay kat Park Royal KL ni depan Starhill je kann.. ehHHee

    ReplyDelete
  2. aku pon dah kena AES..tapi husband aku yg drive...kat putrajaya ada sebijik tapi xde flash...tup2 surat saman sampai rumah muka husband tgh stress dlm kete...mujo gambo sorang2 kalau tetiba dlm kete berdua, aku yang stress...hahaa...

    ReplyDelete
  3. rm88 je untuk 2 orang?5star plak tu...memang berbaloi-baloi sangat!

    ReplyDelete
  4. WG : dekat jgk la tuh

    IS : wuiiiiiiiiiii! mtk2 jauh le. itu bkn byr dah, siap melingkop sat lagik. hahaha

    orga : sila2..

    ReplyDelete
  5. Waduh3...tak tahan tang dimsum tuuu..teringat2 dimsum buffet ramadhan dlu. Sodap oih..amboi handbag, kemain meletop lagi! Awat tak beli dua, bg aku satu hehehehe

    ReplyDelete
  6. Tak pernah lagi pergi makan kat tompek2 mcm tuh..nampak mcm best, satu hari kene terjah nih;-)

    ReplyDelete
  7. Makanan best2 belaka,tapi kenalah semak kat mana ada camera AES ni,
    tak ada ke apa2 apps yg boleh bagitahu?

    ReplyDelete
  8. salam

    selamat bertugas dan selamat bekerja hehehe
    jangan lupa pukul gong kat tg jara tu hehe
    anyway area situ kalau nak cari makan , kena pegi kat area pekan berhampiran tapi tak tahulah kalau kena dengan selera beb berdua

    sori lambat reply pertanyaan beb pasal tmpt makan area tg jara tu .bapak kebelakangan ini jarang bukak blog kerana kerja melambak sangat kena siapkan sebelum bapak bercuti panjang bulan depan

    happy honey moon hehehe


    ReplyDelete
  9. salam

    selamat bertugas dan selamat bekerja hehehe
    jangan lupa pukul gong kat tg jara tu hehe
    anyway area situ kalau nak cari makan , kena pegi kat area pekan berhampiran tapi tak tahulah kalau kena dengan selera beb berdua

    sori lambat reply pertanyaan beb pasal tmpt makan area tg jara tu .bapak kebelakangan ini jarang bukak blog kerana kerja melambak sangat kena siapkan sebelum bapak bercuti panjang bulan depan

    happy honey moon hehehe


    ReplyDelete
  10. senyum aby tengok tiram tu ..
    teringat aksi lucu mr Bean ketika mkn tiram tu ..
    syok juga tengok pokok coklat ..
    dapat kt anak aby pasti dia celur mcm2 kt coklat cair tu ..

    ReplyDelete
  11. akak penah stay kat park royal penang je, tapi makanan kat situ pun sedap2 gak. tapi serius, mmg terliur tgk semua menu2 tu

    ReplyDelete
  12. Alwanez : 'Appakau!' laa.. Apelagi? Eh aku takde ank lgi. lol

    PM : org rmh bru xle mkn hotel. sbb rmh dh mcm otel ;p

    bapak : thank u so much bapak. kasi gegarrr!

    bro aby : hahahahha itu bapak lawak. and pengotor jugek sibendol tuh. btw fm x brape suke coklet.xle geng la ank bro aby

    MS : ala stay belom pnh lgik sis. sure best kn!

    ReplyDelete
  13. slmt berkerja + bercuti beb.. cun seh the MBMJ tu.. blueee gitu ;)

    ReplyDelete
  14. Wow!:)

    I love the pink Hush Puppies.Eh tetiba..

    ReplyDelete
  15. wah2 menu smua lazat2 belaka...mmg ebrbaloi2 la rege tu tp sbb kitorang mmg kt kl so tkde la nk pegi..hehehe..hah siap sedia tgu surat cinta dr AES..heheh..nk cuti2 ke mana tu

    ReplyDelete
  16. RR : tq dear

    mrs eady : tu la pasal

    NF : lol.. love pink pon

    MT : ala rugi nye.. spatut ddk kl la lagi sakan.dlu ddk kl mmg tiap2 weekend ade je kojenye mencekik..

    ReplyDelete
  17. wah murahnya u tp klau i dgn husband ni mmg x brp bole mkn byk2 ni huhu. mlm td mkn pn dh tongkat dagu kt meja hahah

    wah dh ada fb utk blog ni senang nk tnya pape. tp kn lg bagus i dpt no u senang nk whatsapp haha sebab u mcm2 temmpat dh try ni haa

    email i klau u free love_kazaa@yahoo.com heee

    ReplyDelete
  18. salmonnnnnn!!!! sedapnya buffettt!!!! argh stresssssss tgk gambar2 kat blog u nih

    ReplyDelete
  19. syoknyer,,, makan2x shopping2x.. cantiklah beg pink tu... ngidam jer nak beli..

    ReplyDelete
  20. Uols : Pink HP tuh beli kat vivocity tangs spore. RM160 sajo!

    ReplyDelete
  21. FM dgn godaannya.... makan tak ajak remy pun.... sayes pren...terliur tgk brasserie tu... ohsem...

    Dah FB pages baru tu.......mesti bertambah2 meriah dunia FM lepas nie..... Gud luck dari remy tau.....

    ReplyDelete
  22. wah... Beb... bestnya makan-makan shopping-shopping dan jalan-jalan... gi mana tuuuu

    ReplyDelete
  23. lahai cam tak caya harga offer tu kan..besssst giler!!!

    ReplyDelete
  24. nak jugaaakkkk makan rm88 berdua tu..!!!!

    ReplyDelete
  25. yg tak menahan travel bag color pink tu..hikk2x..samalah ngan TB cik n..pink jugak..

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D