Food & Travel

10 November 2012

Cuti Sekolah bermula - Berhati2 memilih tempat.

Setiap kali cuti sekolah bermula aku jadi tak keruan. Bukan apa, banyak sangat news tak diingini berlaku tiap2 tahun. So kepada kawan2 yang dapat pesanan ni sila berhati2 ya? Uwawawawa takot ada benda yang tak sedap berlaku. Bukan tak percaya pada qada dan qadar tapi sekurang2nya kita berusaha, ye dak?

Terutamanya tempat2 yang berkait rapat dengan air2 nih. Dengan cuaca yang tak berapa menentu ni. Jangan di sangka tenang tuh tak merbahaya. Tengok je la gambar ni. Sangat2 zasssssssssss! Tak ada hujan tak ada ribut memang dia akan datang lagu ni. Elakkan bercuti/mandi di air terjun mahupon laut yek?

Bismillahhirohmannirohhim.. Selamat bercuti :) Selamat pergi dan pulang. Selamat semuanya.
*jangan lupa kongsi percutian dan pengalaman uols nnti yek?

18 comments:

  1. Peringatan yg sungguh berguna. Memanglah takdir di tangan Allah, tapi kita kenalah berwaspada selalu....

    ReplyDelete
  2. Betul tu Bro Mie. InsyaAllah.. Kita sama2 elakkan.

    ReplyDelete
  3. betul fm... musim hujan dan laut gelora nie...elak2 lah kesana...... malang tak berbau kan.....

    ReplyDelete
  4. jangan kata budak-budak,yang tua-tua pun kena beringat jugak,hehe...gerun pulak rasa tengok gambar air datang tetiba tu,memang tak sempat rasa nak berlari...

    ReplyDelete
  5. INNALILAH... amat menakut kan.. sebab tu akak mmg jarang ke waterfall. i prefer lake.

    ReplyDelete
  6. assalam ain..betul ain.. banyak sgt kemalangan di kawasan air terjun skrg ni..bahaya kan !!..

    ReplyDelete
  7. takut pulak nak bawak pi bekelah tengok camni... :)

    ReplyDelete
  8. Waktu ujan ini jgn lah bawa anak ke air terjun dan pantai..sila lah dtg ke blog sy.http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Agak agak kalau pg pangkor bahaya tak u? :-/

    ReplyDelete
  10. Salam ziarah dari Kak Sham.
    Trima kasih atas peringatan, walaupun di sini tak pernah mengalami trajedi melibatkan "air" tapi ribut pasir sentiasa jadi igauan.
    We'll never know.. beringat sebelum kena.
    Barakah day ahead..

    ReplyDelete
  11. betol tu.. dah naik seriau nak ke waterfall... walopon ajak di tangan Tuhan tapi kita kena berhati2 sentiasa kan..

    ReplyDelete
  12. tu lah...musim tak menentu sekarang nih...buat masa nih byk beriadah dalam rumah jer...:)

    ReplyDelete
  13. yup betul tu, jangan seronok sangat nak cuti sampai abaikan keselamatan! :)

    ReplyDelete
  14. Chamang Waterfalls memang merbahaya walau tanpa 'kepala air'.

    ReplyDelete
  15. salam Beb..Nekcik macam Beb jugak..cukup risau bila bercuti cuti ni..Nekcik mmg tak gemar ke waterfall...bawak aje mereka ke hotel yg ada swimming pool..tapi bijik mata tercegil lah dok perhatikan depa tu...Apa apa pun..sebelum bercuti ke atau ke mana mana pun..buatlah sembahyang hajat mintak di mudahkan dan dillindungi dari segala yang tak diingini..insyaallah..tu lah yang Nekcik amalkan..walau pun dekat dekat jer!! insyaallah

    ReplyDelete
  16. salam Beb..Nekcik macam Beb jugak..cukup risau bila bercuti cuti ni..Nekcik mmg tak gemar ke waterfall...bawak aje mereka ke hotel yg ada swimming pool..tapi bijik mata tercegil lah dok perhatikan depa tu...Apa apa pun..sebelum bercuti ke atau ke mana mana pun..buatlah sembahyang hajat mintak di mudahkan dan dillindungi dari segala yang tak diingini..insyaallah..tu lah yang Nekcik amalkan..walau pun dekat dekat jer!! insyaallah

    ReplyDelete
  17. ish... betul tu, takutkan? Semoga berhati-hati :)

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D