Food & Travel

16 November 2012

Kg Lobak Thai Seafood & BBQ


Restaurant ni baru je aku jumpa dalam tahun ni. Padahal dah agak lama akak aku rekemen. Huhuhuhu.
Penyudahnya pada saat ni dah berbelas kali jugak aku dah melantak kat resto ni.

Bukan best sikit2 tapi memang BEST GILE. Memang ku rekemen sesapa yang nak pegi!

Cuisine apa? Terang lagi bersuluh dah nama kedai dia pon Thai Seafood and BBQ. Walaupon BBQ tuh aku belom penah cuba. Huhuhuhu. Macam tak dan jer nak order Thai food ngan BBQ plak. So aku tak berani nak cuba. Aku duk order Thai sajo.

Ape yang selalu aku order?


Ikan Siakap Bakar Sambal. 
RM30-RM50
(Sambal dia tuh siap ada petai and bendir. Memang sedap!)


Sayur Campur with oyster sauce
RM8


Kerang Rebus
RM10
(kerang rebus dia sangat besar and half cook.suka!)




Otak-otak
RM18
(otak2 yang sangat yummeh.siap ada sotong, udang and ketam fresh dalam tuh)


Seafood Green Curry (S)
RM15


Sambal/cili cecah dia pon sodap! MASAM


   

Tom Yam Seafood Putih and Sotong Goreng Tepung.

Selain menu2 di atas ada juga aku cuba menu2 lain. Contoh mcm Ikan Stim Lemon. Sayur2 goreng yang lain. Tapi overall memang tak mengecewakan. And ada lagi 1 yang aku belum penah cuba tapi teringin nak cuba, which is Ayam Pandan. Aku tengok setiap kali org datang sure order natang tuh. Ayam2 kecik di bungkos dengan daun pandan.

Makanan dia agak la mahal sikit if nak dibandingkan dengan kedai2 tomyam yang lain. Tapi tak la mahal sangat pada ku. Sebabnya segala seafood and food yang dihidang dalam portion yang besar. Kalau seafood dia dalam makanan tuh semuanya besar2. Sotong dipotong besar dan banyak. Udang pon udang yang besar. Bukan yang comel2 cam tomyam2 tepi jalan tu. Selain size nya, freshnya pon sangat terjamin.



Siakap Fresh 


Talapia Fresh


Ketam Nipah 
Sian dah tinggal sorang2

Kebanyakan menu memang di tangkap fresh depan mata. Tu sebab la harga dia sedikit mahal, selain kedai yang bersih, selesa and cantik la jugak. 









Ni gambar latest, kami berkampung di hospital sbab beliau demam terok. Alhamdulillah. Ok dah.

Kami selalu je datang lewat malam. Sebabnya kedai ni tutup pukul 12 malam. Lewat2 pon ramai je orang dtg makan. Akak aku kata kedai ni buka dari jam 12 tengahari. Wahh. Gile awal bukak. So nanti boleh la  makang tengahari plak.

Kemudahan yang ada is WiFi, parking lot sendiri yang sungguh besar dan landmark kedai ni PETRONAS Sek Men Puteri Seremban. Serembanese or sesapa yang nak cuba2 memang aku rekemen habis2an.Kalau tak sedap kat tekak korang mati akuh!

Kampung Lobak Thai Seafood & BBQ
(next to Petronas)
No. 2388, Jalan Manickavasagam,
Lobak,
70200 Seremban, N.S.
Tel : 06-7612184
**InsyaAllah kedai ni HALAL. Owner dia Melayu kita. 

28 comments:

  1. babe...lawa header!!!!

    errkkss..sumpah terliur tgk udang & ikan bakar tuh....sadis betul layan sambil telan air liur!

    ReplyDelete
  2. cantik la tempat ni... gamba pun cantik... rasa nak bermalam di situ..

    ReplyDelete
  3. beb.. omaii.. kenapakah kt seremban?! huhu.. tp mana laa taw if 1 day eita menghala ke sana.. wajib cari tmpt nie smpai lubang cacing ;p

    ReplyDelete
  4. igt kat kl..seremban..tunggu nak gie sana baru boleh try la kot...huhuhu
    sumer pic2 makanan tue sungguh menyelerakan....

    ReplyDelete
  5. tgk gmbr jek dh telan2 air liur..seremban???ok..xtau bile nk singgahnye..huhuhu

    ReplyDelete
  6. mak ai u dh buat i terliur ni tapi kenapa somban kenapa haha takpela padahal tak jauh pun poyo je i haha. nanti nak pegi i ajak u boleh? :D

    ReplyDelete
  7. superb lah weiiii lauk2 dia.. nape lah kat serremban sana nunnn... jauh bebenoo..

    ReplyDelete
  8. nampak menarik...... tak mampu nak mkn tapi mampu kenyang bila tgk kat sini....he3....
    best restaurant tu....

    ReplyDelete
  9. Uwaaaaa ni 80 kali gande marvellous dr durian crepe arghhhhh..uwaaaaaaa saje je ko

    ReplyDelete
  10. salam
    Siap alamat tu.jap nak salin dulu.nice
    Salam kenal.

    ReplyDelete
  11. thanks ain atas info ni..kalau dtg seremban mama nak open table kat sana..ha2x..terliur tgk pic makanan yg nampak sedap tu..

    ReplyDelete
  12. waduh ...
    sedap2 nya tengok makanannya ..
    kt latest aby,ada juga letak gamba makanan .. dah terikut ede ..
    hu..hu ..
    oh ya ..
    aby dah tau sapa petzilla tu ..
    pernah ada dalam satu Cat Show yg sama ..

    ReplyDelete
  13. Ingatkan kat lembah kelang tadi...tengah baca tu ada niat nak terjah...bila diberitakan kat seremban..punah cita2...ahaks

    ReplyDelete
  14. Jgn takut rekomen sebab kakak tengok pun dah terliur. Sah meamng sedaplah.

    ReplyDelete
  15. hmm...den kene cuba nih...nampak menarik...tak tau lak den pasal restoran nih...huhu

    ReplyDelete
  16. Tengok gambar pun dah tahu kesedapannya. Sebab perut pun sama ikut rasa lapar. Hehehe....

    ReplyDelete
  17. terliur akak tgk semua menu tu, sedappppppnyaaaa...rasa lapar la pulakkkkk

    ReplyDelete
  18. ikan siakap pon sekang dh mahal kann.. uuuHuuu, salamm

    ReplyDelete
  19. nampak mcm betul sedap... tapi jauhnya nak kena terjah Seremban

    ReplyDelete
  20. alah kat seremban ke...beshnye..ikan die fresh lgk...nak pg..nak g...:)

    ReplyDelete
  21. ohhhh my....!!! terbeliak mata.. tersedak tekak..

    ReplyDelete
  22. salam perkenalan..baru je follow blog u..
    btw,kat seremban?saya org seremban pon x tau..hehehh,,harus cuba nnti nih! ;D

    ReplyDelete
  23. hoittttt sedap sangat makanan2 korang neh. lenkali post laa lagi bagi aku terliur ye ahahaha :P

    ReplyDelete
  24. sini pun akak x pernah sampai lagi ni...

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D