Food & Travel

21 December 2012

Big Bad Wolf Book.2012


Punya la nak berlagak tak hengat, semua beli buku travel. TIPU! Ade la sikit2 buku Jamie Oliver and buku laki ku yang tak tersenarai dalam ni. Bukan la nak sangat title 'orang ada aku pon nak ada'. Ahaks. Aku tak la mcm tu sangat, TIPU kalau nak kata tak da rasa tu lansung. Sila mengaku! Aku kesini sebab mungkin tahun 2013 ni nak pergi lagi jauh untuk travel, insyaAllah. Lagipon boleh dikatakan kesemua buku yang aku pilih ni betul2 worth. Ye beli2 siap baca malam tadi. Jadi ulat buku laki bini, bole? Berangannnnn.. Eh hidup mesti ada cita2. Kalau tak ada, jadi gelap la dunia. Ye dak? Jika diizinkan ALLAH. Who knows.. InsyaAllah.

Semalam gerak dalam pukul 4 lebih. Dari Seremban ke The Mines tak la jauh mana. Dah tentu jalan pon kami tak tahu. Last aku jejak kan kaki kat The Mines ada la masa zaman sekolah dulu. 12-15tahun lepas. Waduh! Lama kan? So agak terkial2 la nak pergi. Tapi cam biasa, google map kan hado! Tanpa sesat kami pon sampey Mines Convention Center.

Alhamdulillah. Orang tak ramai sangat. Mungkin waktu tu orang baru habis korje.


Sampai2 entrance je kena plak fill up form luckry draw. Nak menang Lamborghini kato kauuu.. Ahaks


Gaye kena ada.
Orang ramai la gak tapi tak menganggu pon. Sebab kawasan dia maha luas.


Memula masuk dah rasa nak pitam! Sebab aku ni si bekas penggemar buku. Tak la nerd! Tapi suka membaca. Kena gaya penulisannya jadik je aku. Lately ni pon masih la ada collection tapi buku agama. LOL! (Pecaya je, tak yah pertikaikan.LOL)


Bila tengok buku budak2 rasa histeria plak. Cantik2. Hard cover plak tuh. Geram je. Yang paling geram bila tengok harga. Buku branded2 bernilai RM6-RM15. Hai pengsan laki bini! Laki aku suruh amik je, nanti2 ada anak ok la. Ermmm aku plak jawab, nanti2 tu nanti2 la syg. InsyaAllah ada rezeki nanti, beli la nanti.. ye dak? Kalau tak de tujuan buat sepah rumah plak. Tak kuasa! Memang murah. Tapi dah berlebih jadi pembaziran. No! No! No!



Ni la aku carik. Ala2 percutian impian gitew! Tapi banyak dah habis. Start from RM5! Ye RM5. Murah kan? Tapi berbaloi la dengan nilai yang ditawarkan, RM5 tapi kurang la info dalam buku tu. Dia tarbiah salah siah je. Kalau beli mahal sikit RM12, complete sikit aku rasa. So nak pilih pon biar lah yang berbaloi. I go for RM12. Macam2 point kat dalam tu. Tak dapat apa yang kita nak, tak guna jugak. Biar lah rak rumah tuh cantik dipenuhi buku yang berisi. Membantu.

Most buku ni buku lama, no wonder la murah. Tapi tak la lama mana.



Ni la hasil tangkapan kami. Si bini tak ingat punya impian. Hahahahaaha. Eh mana tahu? Tul tak? Ngehngehngehngeh.. Tapi Japan tak ada! Dah habis. Jemmmmmmmmm je aku.. Blogger2 lain dah kebas la tuw! Ahaks


Ni hard cover Beijing ni memang buta2 suruh buat koleksi rak je ni. Point dia salah silah sikit, gambar je lebih. RM8 yang ni kalau tak silap. Aku tak amik lah. Tak kuasa aku benda2 sejarah yang boleh di google. Baik google. Ye dak? Tapi untuk koleksi rak anda, perfect!
**sumpah One hot chick tu bukan aku punya!



Ini plak barisan2 cashier nya. Banyak dan mudah. Kalau korang nak tahu chinese ramai bawak troli pasar and hand luggage. Memula aku tengok sakan betul depa ni. Last2 aku plak lenguh2 tangan bwk hasil rembatan aku tuh. Kalau tau bawak cam depa. Huhuhuhu TIP!


Ni la dia ropa hall time kami nak beredar. Orang semakin penuh. Katanya pon minggu ni minggu terakhir, sure ramai yang tak nak lepas kan peluang. So semua last minute cam aku.


After cashier ada la deretan2 kedai yang jual2 baju. Kedai amal barangkali. Ahaks.


Masa kami nak beredar, ujan punya la lebat. Ramai plak layan coffee ni. Kami tak peduliks. Nak pulang, buku yang kami bawak banyak dan berattttttttt. Helpp


Ni plak di luar2 hall. Ada jual luggage. Murah weh! Kalau la tak ada target apa2 dalam masa terdekat ni forsure aku dah rembat dah. Beg merah depan hujung tuh lepas less RM240. Agak murah la. 4 roda plak tuh and plastic. Aku nak rembat camtu 1. InsyaAllah nanti. Bajet larikkkkkkkkkkkk poik!



Ramai la yang duk bergambar kat sini. Biarkan..


Geek habis!!!!
Total damage : RM150

For more info meh ke FB ku, Wonderfulretreat

Happy weekends!!

50 comments:

  1. wah byk jugak hasil rembatan..tp berat nk bw..hehehe..tk pegi pn kn meroyan...nk2 anak dara kecik tu kn tgk buku bdk byk plak di angkut..letih umh dh byk buku sepah..hehehe

    ReplyDelete
  2. bookfare yg dekat miecc mall sri kembangan tu ye. Pg td kuar kt rncangan MHI tu3, plan nk gi juga dgn anak2. Sbb depa nk buka 24jam lps ni. Blh gi lewat2 sket. Nk carik bulus. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg mse beb n hubby pg tuh ade TV3 buat pgambaran kt sane. Ait dah last min baru depa nak buat ka? This weekends last.

      Delete
  3. Kalau kakak suka novel dan buku motivasi Beb. Buku travel sebab duit tak cukup nak travel. Kalau dekat nak juga kakak pergi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah buku motivasi sgt byk. sila2.. kakZ, travel pon pegi dekat2 n murah je kakZ.

      Delete
  4. waaa..makin meriah pulak tgk kt depan tu..kami pergi minggu2 terawal dl ade kete hitam tu jek...neway, cik b jek yg shopping time ni..N tgk je...huhuhu...tp mmg sgt berbaloi, tempat pun selesa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempat selese tuh yang best tuh. bile crowd xla seksa rasanya.

      Delete
  5. Tu dia!!!

    Borong buku travel...berbaloi la semua tu RM150...
    Tak tahu la sempat ke tidak saya nak ke sini...

    ps: dah censored muka ke sekarang dlm gambar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha tgk mood nk censored. klu muka spetletlet blur le. ahaks

      Delete
  6. buku buku masakan ada tak? huhu eh u over plak nampak buku bebudak kan. tp i pun suka tgk. knp u tak beli simpan utk future anak nanti ewaah :p

    ni kira minggu ni dh takde la ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup last ahad. tp depa buat 24hrs utk hari minggu!

      Delete
  7. aku ni jarang lah lau nk sggh tmpt2 buku2 cam ni..ntah sejak beranak ni minat bc xde..hahahaha
    tp lau buku mskan hiburan mmg suka kahhhhhhhhhh

    wei psl ko blur gambar ko eh...rindu nak tatap muka ko beb huh

    ReplyDelete
    Replies
    1. paham aku tu beb. dh ade anak ni kne tggu bsr sket dorg bru aku rse ko mnt blk mmbace kot.

      Delete
  8. Uwaaaaawa nak itotttt!! Memang murah gile eh buku2? Whyla aku sgguh ketinggalan ketapi. Hukhuk

    ReplyDelete
  9. Lepas rembat tiket, rembat buku travel pulak.. memang ngam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHA komen ni klaka! Bro Mie, berangan tuh penting! Cam over kan? Kikikikikkiki geli plak hati ku. Bukan tak le nak google. Saje nak aura tuh melambong2 gamaknye. ;p

      Delete
  10. waaaaaaaaaaaaa.. me so jelly..

    ReplyDelete
  11. wah banyaknyer buku travel.. i pergi masa hari terawal so buku travel dia tak kasi keluar habis.. so tak ada lah collection.. tapiii.. i dapat banyak buku masak memasak (bajet rajin ke dapur)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHHHAHAH ni pon klaka. Same la kite. Ade gak rembat buku masak. Bile tahnye nak masak cam dlm buku tuh. Ahaks. Eh serius buku travel x kuo awal2 sebanyak gini? Oh ok bru tahu. Kire bernasib baik la kami ni?

      Delete
  12. walaupun bukan kaki baca buku...tapi im jeles.... hahahahhaha ok nak pergi gak...

    ReplyDelete
  13. Saya pon pengsan dkt bahagian travel tu..pengsan dihempap buku2..ha..ha.. sampai hubby call bila nak balik...dia dah lama surrender dn melepak dh... tp saya p pon dh lambat gak..so, mesti bnyk buku2 travel yg dh habis.. tp dapat jugakla cekau dlm 10 bijik kot....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuh dia! banyak jugak.. tapi tu la dah terhad, padan la. ni farikica yg punya kirja. habis buku2 tuh. especially japan. lansung xda!

      Delete
  14. wah banyaknya beli ain..tapi best kalo baca buku travel ni buatkan kita semangat je nak ke tempat tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya Allah. terima kasih kerana memahami. ahaks. even sll on9 pon asik membaca pasal negeri org. x dpt pg tak pe la.. bace review pon dah rase kat sana. ceria hari kuh klu dpt tgk negeri2 org walaupon dgn hanya membaca!

      Delete
  15. tak moh pi dah lah sebab buku dah abis banyak...ko sorang jer dah rembat banyak tu, belum masuk makcik-makcik yang ko cakap bawak troli tu lagi (mode:majuk)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA ni pon komen mintak penampar. weh byk lagi la. ade sis komen kat atas ni siap ckp dr awal2 buku travel x banyak. time aku pg ni last minute byk plak die letak buku travel. mne nak habis! pg weh. sbijik rm5 ko nak berkire?????????????? rentikan!!

      Delete
  16. Pg tu mase kt mhi, organiser tu kata paling tinggi nilai belian org yg dtg ialah rm 2O ribu. Kebnyak kan yg dtg beli brkotak kotax. Yg best nya ally iskandar tnjuk satu buku dulu dia beli rm 9O lebih, tp kt situ cume brjual rm 12 jer. Menarik tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow! Gile la 20k. Itu mau hall tu licin seketika!

      Bro Aby dah p ka? Stay klang valley kn?

      Delete
  17. Beb.....

    Saya tak sempat nak pergi la... memula dah janji ngan kak pB hari selasa lepas... tapi tak jadi sebab ada hal emergency... langsung tak jadi

    ReplyDelete
  18. ok..i memang mampu tgk u pegi jek..uwawaa

    ReplyDelete
  19. byk nya buku...mana tau kot2 lebih menang keta tu :)

    ReplyDelete
  20. Salam Beb,
    huh kena bawak keta sorong nih!

    Akak tak sempat nak ronda-ronda ni, asyik ke pejabat pos!

    ReplyDelete
  21. meriah pesta buku tu FM....... murah2 pulak tu...tak rugi berhabisan demi buku dan ilmu........
    nanti boleh dikongsi........
    harap2 sangat dpt lambogini tu....... amin!!!

    ReplyDelete
  22. hu...nampak sangat ah aku nih tak ilmiah. aku tak pernah beli buku since 2008.

    pst: nanti kalau aku nak pegi Milan aku pinjam buku ko tu eh ( which is tah bila)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahampes malu aku. tah bile aku nak meraba ke Milan tu weh! #berangan please...

      Delete
  23. 2 miggu berturut2 p ( walhal 2 hari je p..huhu) .. i mmg bwk bag troli, sbb last year mmg org suruh bwk..hewww2..

    ReplyDelete
  24. wow bestnya. masa murah camni le kena beli

    ReplyDelete
  25. аlwaуѕ і used to read smalleг ροsts
    that as well clear theiг motіѵe, and that is
    аlso hаppening ωith thіs pіеce of wrіting whісh I аm
    readіng nοw.
    Here is my web blog ... buy cheap netbook online

    ReplyDelete
  26. Murah juga buku2 disini,saya takut nak pergi
    sebab banyak lagi buku yg belum habis baca di rumah.

    ReplyDelete
  27. yezzaaa.. sampai jugak akhirnya...!!! tak terduduk ke kat situ mencari buku2..??? hehehe kami anak beranak memang terduduk geram mencari & membelek2 buku, rasa nak hangkut je semua kan kan...

    ReplyDelete
  28. wow!!!
    lelong sakan buku tu..
    nanti bleh la pinjam..
    ahahahaha

    ReplyDelete
  29. Meriahnye..kalaulah dekat kat tempat ktorg..pasti dah terjah...

    ReplyDelete
  30. ehem banyaknya tapau..sempat ke nak membaca buku2 tu ain?..ain kat sibuk berhoney..honey je !!..he2x..

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D