Food & Travel

28 January 2012

Ayam Penyet AP


Last weekend tergerak hati laa nak coba ini menu. Ye kami outdated!
Aku pon tatau ape yang sedap sangat dengan ayam penyet ni sampai ramai yg terngiang2, tercarik2.. 
Makanya aku pon teringin la nak coba..

(click here)

Kalau uols perasan, Ayam Penyet AP ni ade dimane2 kot. So kalau belum coba, boleh kasi coba..
Kami pilih Ayam Penyet Cheras. Kalau nak p other branch, sila ke website utk dapatkan address..




No.55, Jalan Dwitasik 1,
Dataran Dwitasik,
Bandar Sri Permaisuri,
56000 Kuala Lumpur.
Contact : 03-92264662, 016-6186952




Menus

Senarai makanan dia memang banyak. Sampai mcm blur nak pilih. Huhuhuhu. Before ni selalu je tgk kawan2 makan, tengok blog2 cerita. Tak terpanggil nak terai. Until la last week baru cuba. So ape yang aku selalu tgk orang order aku pon order laaah :p

Ayam Penyet ayam

Nasi Daging

Sup Buntot | Sup ekor

Over all rase die okey2 je. Biase je la. Sambal die sedap2 biasa, ayam goreng biasa with nasi putih and ulam. Aku pon tatau ape yang luar biasanya. Ke aku salah order? Ke aku salah kedai? 
b.l.u.r
Lain tekak lain rase kan..

So pada aku, bukan la makanan yang boleh terbawak2 dalam mimpi. Biasa2 je.


Notes : org kater ayam penyet wong solo lagi best eh? nk try lah..

23 January 2012

Corus Hotel Kuala Lumpur

pic;google.tp terrltk watermark.sorry encik google.

Happy Holiday!!!!
Korang semua kemana je holiday kali ni. Macam biasa la aku.. Orang cuti aku duduk rumah. Tapi orang bekerja/duduk rumah, mase tuh la aku laki bini berjalan sakan. Sebabnye keje kami ni pelik sikit. Huhuhuhuhu.. Selagi rezeki yang halal, alhamdulillah..

Sana sini jem. Sane sini hujan. Hope sangat sape2 yang ke laut, bukit bukau hati2. Cuti2 ni tau2 la semua x  melepaskan peluang utk bawak family berjalan2. Setiap kali cuti mcm ni, setiap kali tuh la aku ngeri. Ya Allah jauhkan laa kami dari bencana yang tidak diingini. Especially pada kanak2 :( 
Hati2 ye kawan. Kemalangan tak berbau. Tapi insyaAllah boleh dielakkan.

Okey enoff bebel pasal cuti. Oh btw kawasan rumah aku dibanjiri tetamu, kereta, music, dan mercun. MERIAH ok uols. Mcm kita plak yang raya.. Huhhuhu..

Meh nk habaq mai

Corus KL. Hotel yang agak lama. Tapi disebabkan dia terletak di tengah2 kota KL memang aku rase port yang best. Especially Pelita KLCC. Yamcha! Selain tu hotel ni murah skit dr hotel2 yang lain. 

(click here)

Lokasi yang sesuai, hotel yang besar, makan yang sgt sedap, pool yang sangat dalam.
Recommended!

Perjalanan kami dari rumah yang seinci jauh tu agak tak ade masalah nak ke hotel ni. Saje gatal.
Terletak di Jalan Ampang, memang berhampiran dgn KLCC. 
Kami kemane2  hanya menaiki Lrt. Memang mudah n syiok.

Sampai agak awal so kene tunggu 3pm untuk check in. Sementara tuh as usual kami dijamu dgn welcome drink 

Hotel lame welcome drink best. Hotel baru n mahal air rase nk xnk je buat.

Tuh dia segala mak nenek aku bwk. 6hari jgk duduk sini. Perlu la titbitz

Bile dah dpt kunci, 

Jom naik bilik :)

Non smoking executive floor.

Not bad, walaupon lame. Tapi diperbaharui.






Bilik yang selesa and simple..

Activity hotel ni.. Mcm hotel2 yang lain.. Ade gym, pool, saloon etc

PERHATIAN !! Corus KL ni jauh lebih cantik and bagus dari Corus PD ye. X sama.


Danai Spa

Gym

Saloon

Saloon

Cafe yang dikelilingi activiti2 spt diatas. Sesiape dah sauna, gym, swiming,boleh terus ke sini. Xperlu ke lobi utk mnum.



Pool yang sgt dalam sampai x cecah kaki.LOL.Suke gile.





SUKE! Harmoni je rasa. Dgn konsep ala2 santai habis, memang sronok utk reading with cup of hot chocolate. Memang tuh je keje kami. Weekdays plak orang tak de sangat. Berendam reading berendam and reading!
Aku memang xtahan tgk swimming pool dalam n tiada orang. Grrrrr

View dari pangkin yang kami lepaks! KLCC yaw!

View dari bilik.

Makan die pon boleh tahan. Memang ade member yang ckp food kat sini memang besh. Brkfast die mee2, meehun2, kuih muih, nasi2 goreng, sambal nsi lemak, semua memang sedap2. 
Susah nak carik nasi lemak best kat otel2 ni. Selalu rase mcm hampeh. 
Tapi corus punya manthop!

Ini diantara yang aku sempat snap utk bfast. 





Selagi makan,bilik,pool dia sedap aku jalannnnnn je. 

Sekian, itu la kisah ku di Corus KL.

Sempat grab nasi ayam bkt bintang! MasyaAllah.. Heaven. Alhamdulillah. Terima kasih Allah. :)


In few days ni kami akan ke Equatorial Bangi utk kali ke2. Oh cant wait nak mengadap swimming pool yang dalam n santai habis and diantara bfast serving yang paling baaaaanyak pilihan if dibandingkan dgn hotel2 yg aku penah stay. Ingat nak try Japanese Buffet di Kampachi Equ Hotel. Hari tu tak sempat. InsyaAllah.

See Ya fellas :) 

20 January 2012

The Garden Hotel Kuala Lumpur



Assalammualaikum uols.. 

Teman ni dah mcm koje majalah plak kn? Majalah hotel :p
Idok le.. teman ngan suami koje2 biase je. Ini pon kami duduk 6 hari sebab ade koje/hal.

N3 ni plak nak cite keje sambil bersantai kami di 
Alhamdulillah.. Selesa sambil bekerja.

Sebenarnya hotel ni lame dah. Di awal perkahwinan kami lagi. Kalau tgk pon watak dlm gambar masing2 agak kurus dari sekarang :p

Meh tengok.


Mula2 kami enter parking The Garden Mall. And masuk hotel pon dari Mall la. Sebab baru 1st time, so tatau lagi parking hotel mana. So this is the entrance kalau uol dr Mall.
Dah check in baru tahu kat mana parking yang lebih dekat dan selesa utk Garden Hotel.
Jgn lupe tanya kat reception nnti :)




Sape tak tahu Midvalley Megamall kan? So tak payah la nak cerita cemane nak carik makanan or shop kat sini. Memang heaven! Dari yang mahal sampai la yang ke murah. Dah tentu la kami suke yang murah2 kan? So kat Midvalley uol tahu ape yang ade. Just name it. The Garden pon ade. Tapi tak la semeriah Midvalley kan kan kan?

The Garden Hotel mmg under 1 roof dgn mall2 ni. TAK PERLU DRIVE KELUAR.
 Sangat2 mudah. 

Sape2 luar Klang Valley tak hafal boutique2 or tak penah pergi atau baru je plan nak ke Midvalley n The Garden Mall,
Meh click sini tengok apa yang ada. 
atau
   Suai benor le ye sape yg jauh tuh nak shop and stay kat sini. 

Mai tengok bilik





Bilik die sangat2 besar utk normal room. Indah dan sangat selesa. If ada budak2 memang boleh berlari2.








Toilet die seksi sket :p terbukak mcm tuh. Tapi bole je tarik and tutup the sliding door. 
Memang fesyen skarang ni pintu or transparent toilet adalah option :p

Didepan muka pintu ada bar comel yg bole letak mknan2.


Internet broadband adalah FREE and SUPER LAJU! No wifi ye?

Sile abaikan kaki yg BESAR itu

Suami bersaiz L mase ni. Ye dlu S,now XL.
View dari bilik kami

View dari bilik kami 2
The Garden Hotel ni housekeeping akan bertugas 2x sehari. Selalu kan hotel sekali je sehari kan? Ha kat sini 2x sehari. Macam The Majestic Melaka. Dah tu pulak kalau tghri n ptg die tengok sign 'dont disturb' tergantung kat pintu bilik, dia akan tinggal kan note bwh pintu utk kita call iff nak kemas bilik. Kalau kita buat dek jugak, dia akan call pulak. Kalau dah 5-6hari duduk mau binget jugak. LOL. Sebabnya aku akan buat 2x sekali. Hari2 leceh le. Huhuhu..

Tu sikit sebanyak cite pasal bilik.

Jom cite pasal makan..(brkfast)
Disebabkan midvalley bawah je so x makan kt hotel la. Murah dah tentu ke Midvalley je. 
So kite cite bfast je eh? Sbb bfast FREE. Ngehngehngehngeh..



DimSum memang feveret. 

Bilik dah, makan dah. Jom tgk pool plak..




Pool die agak comel and biasa2 je. And ada bar disitu utk order ayaq.


Sekian untuk entry kali ini.. 

Shopping jgn sampai PENGSAN. 
:)