Food & Travel

05 January 2013

Sekadar Berkongsi


Sekadar Kongsi 1


Sekadar kongsi 2


Sekadar Kongsi 3



Sekadar Kongsi 4

Berikut beberapa printscreen dari soklan2 yang diaju kan kepada UAI. 3 daripadanya memang ada kena mengena dengan travel. Saje nak share dengan kaki travel yang lain. Mana la tau berguna buat blogger lain, insyaAllah. 

Yang McD tuh tak de kene mengena, tapi mendalam maksud nya. 

HAPPY WEEKEND

19 comments:

  1. Kakak salute dgn penduduk Kelantan istiqamah mereka amat tinggi. Free pun mereka tak layan bagus... Moga kakak boleh kuat macam mereka tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tuh kakZ, sy stuju. Sbb nya mekdi ni salur kan lurus terus kpd yahudi. Jgn ditnya fb, gmail semua ni, sma jgk.. Tp mne yg kite mampu lah. X byk, skit kne la ade sensitivity. Tapi rmi je org heboh pasal gaza, die heboh bwk anak2 mkn mekdi. Eh xde perasaan ke pe? **XBYKSIKIT**

      Delete
  2. thanks for sharing FM......
    byk info dan ilmu dlm nie....

    ReplyDelete
  3. I tak boleh blah yg nk boikot mcd tp hina org yg keje mcd dgn tak boikot. Mcmla yg boikot ni paling mulia yg tak boikot paling hina. Entah entah org tu lg mulia kt sisi tuhan.

    ReplyDelete
  4. bab pekerja tuh kesian la.. hina lagi. sbb mekdi ni tak haram. die pon x mtk nak kje mekdi.. tp ade video org bjak pandai ni ckp, pkerja tu perlahan2 la kene carik kje lain. initiative sndri kne ade. gituh! kazen i pon ade kje mekdi b4. brenti gak jdi manager famous amos skrg.

    ReplyDelete
  5. UAI ni bagus sebenarnya, aku suka cara dia.macam mana dia boleh tarik golongan muda ke arah majlis ilmu, memang respectlah. ingat senang ke nak ajak orang pergi majlis cam gini...pasal mcD tu tak boleh cakap apalah, banyak lagi pilihan yang kita ada, burger bakar kaw kaw lagi sedap rasanya :)

    ReplyDelete
  6. senjata lawan dengan senjata ..
    tangan lawan dengan tangan ..
    ilmu lawan dengan ilmu ..
    makanan lawan dengan makanan ..
    klu sesuatu berlawan dgn kuasa ..
    pasti sesuatu tu kalah ..

    berbalik pd mcD tu ..
    masuk dan makanla ..
    ambik ilmu masak nya dan belajar menyaingi nye ..
    tu baru ilmu lawan ilmu ..
    tp klu lawan dgn boikot ..
    tu mcm lawan dgn kuasa ..

    boikot mcD ..
    mat salleh tu tk la rugi sangat sbb outlet depa banyak, bukan saja diMalaysia ..
    yg pasti .. anak2 melayu yg berkerja disitu akan kehilangan kerja ..
    belanja utk anak tk boleh miss ..
    klu yg boikot tu boleh buat tabung sementara utk depa tu ..
    aby alu alukan pemboikotan tu ...
    cuma pendapat peribadi ..

    ReplyDelete
  7. follow sini...nice blog...gambar cantik2..

    ReplyDelete
  8. bagus entry nih...ringkas tapi penuh dengan ilmu...thanks beb...

    ReplyDelete
  9. uai ni byk fb ke..lain2 plak foto dia..suka tukau2 ke..takut klon
    tp papepun uai mmg terbaikkk...peminat ni hahaha
    sharing is caring :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah die suke tukau2 gmbr. xla sll tp ikot peredaran zaman. ade page official die and die begitu xtiv jgk la di fb. die paling xtiv die suke share photo2 osem dslr die. aku biase2 je. x la suka sgt. ade byk jgk aku rase x stuju dgn dia. haha. tp sbagai manusia yg kerdil ni, aku akur pd ajaran die sbgi org bijak pandai. die ade kepandaian. ape salah aku amik yang elok. aku tak suke ade kdg2 ayat die terlalu slamber, cth 'kawin je..soal paras rupa nanti tutup lampu' risau plak aku ramai yang ngikut and pasrah sbb ayat tuh. buat nye try tutup lampu pon x le belah. x ke sasau jdi rmh tgga org? hahahahha..

      Delete
  10. tp masih ada lagi yg mkn mekdi..selamba badak je mkn..depa ni xtahu lgsg ke psl ni
    musykil aku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak salah kan jugak sape masih mkn tuh. sbb benda bukan haram. slagi bole,mkn la kat dorang. ye dak? sendiri2 nye initiative la kot kan? kte rse senang nk tggl kan mekdi, snang la pd kite. ade yang ssh tu yang ssh nk tggl. balun la dek korang. kuikuikuikui..

      Delete
  11. saya memang UAI ni punya jawapan pada setiap soalan.... pendek jer jawapan tapi tepat

    ReplyDelete
  12. thanks ain atas perkongsian.. :)

    ReplyDelete
  13. bagus kongsi kat sini at least dapat jugak sis baca jdkan pedoman

    ReplyDelete
  14. thanx atas info ni.. yg no1 tu sgt berguna utk kami yg mmg suke travel dan kumpul fm ni..

    ReplyDelete
  15. alahaiii..ko tak bagitau aku awal-awal pasal fridge magnet nihhh..camne nihhh

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D