Food & Travel

31 March 2013

FREE SEATS LAGIKKKKKKKKKKKKKKKKK!


Dah amik MC? Dah plan nak reka sakit ape utk MC? Kekekekkeke.. Ala sanggup je la untuk dapat kan FREE SEATS ni.. Berbaloi! Bukan penat mana pon, sejam dua je bertarung. Lepas tuh pasti tersengih...

TAPI!

Kalau tak nak and tak sanggup tulun diam2 ok?! Jangan buntot pemalas nak stay late night lepas tuh duk tanya aku soklan2 lazim

  'murahnyeeeeeeeeee flight tix u.. cemane dapat?'

  'eeeeiiii untong la selalu fly, bestnye hidup ko.. asik jalan je. x mampu aku' 
   (padahal flight aku lagi murah dr bill telepon ko.)

  'tipu la dapat tiket murah2 cenggitu, i try purchase tak dapat pon, MAHAL!' 
  (ko tido sedap2 tak hengat dunia, bangun tengahari ko p on9 dapat harga TAK promo nak bising 
   maki  AA. Nothing is FREE la macha! Kene la bersengkang mate sikit.)


So sape nak merasa ke Bali, Phuket, Krabi, Jakarta, Bandung dengan harga NETT RM80-RM150(return) seorang sila la bersengkang mate sikit ye? Bukan senang nak senang.. Tapi pada aku AA buat camni walaupon sistem slow ke apa ke orang complain, aku tetap tak nampak salah nye AA. Standard la benda lelong. Nak lebih2 keluar la duit lebih. Nak selesa byr la lebih. Apa yang AA bagi memang amat2 berbaloi pada aku..

Cuma

Net line korang kena la yang super laju. Kalau broadband terkial2, jap2 mati pon payah gak. Salah kan diri dan line tuh, bukan salah AA.

AKU? Aku cuti berjalan kot untuk beberapa bulan. So tak perlu la berebut FREE SEATS kali ni. Kena berehat. Kalau ada kesempatan nanti jalan la lagi ye dak? Rezeki ada dimana2. InsyaALLAH. Bulan 6 nak ke OZ ni pon tak sure lepas ke tak. Or kene babai je. Uwaaaaa... Nangis. Tapi nangis gumbira kot. InsyaALLAH apa pon kn? Allah maha mengetahui.

Adios!

30 comments:

  1. Beb, memang terbaik ko punya kenen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaha gelak gue bace ini post. kenen la ape lagikk.. bro Mie ni sure la cuti pjg nihh.. kmne la agknye tuh.. die pg diam2 je, alih2 dh kelik je!

      Delete
  2. ehem betul ain..promo AA keluar tgh2 mlm buta@pagibuta..ha2x..maklumlah mama pun jadi burung hantu !!..tahun ni mama pun tak bolih fly..due cik n akhir april@awal mei..hu2x..nampaknya tahun depan baru dpt fly..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyyy mama dpt cucu... nenek vogue!

      Delete
  3. Tiket mmang murah ...
    Tp blanja mase prcutian pun tk mati 4 angka juga kan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu terpulang. ble dh bli tix 2-3bln akn dtg tgk la rezki mcmne. lgpon sy duk pusing2 asia je. sbb x mampu. so ukur bju bdn sndri la gamaknye. dh nk dekat datenye nnti bru la plan dgn duit yg diperoleh, sma ada nak stay hotel rm80 smlm or rm280. semua terpulang.. yg penting x sesak kn mse dpan, insyaALLAH. tp ape2 pon pd beb tix tuh. PENTING. hotel murah x penting n xkesah mne2..

      Delete
  4. AA buat promo lagiiiiiiiii..... aku pun buat gak Beb... aku buat bodo jeee uhukkkk... ini tahun terpaksa mendiamkan diri dari enjoy dulu.... sedeyyy sungguh. terpaksa memberi komitmen dalam kewangan.... In sya allah tahu depan ada rezeki baru boleh buka langkah balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. bleh caya ke ni? tup2 sampai je nnti di awan biru ;p

      Delete
  5. Hehehehe yela... Agree... Semua benda takkan datang dengan mudah.. But sometime miracle can happen.. Tetiba senang je nak beli tiket AA..

    Cuti berjalan ke? Kenapa..? Ada berita baik? Share la..(^-')

    ReplyDelete
  6. setuju ngn ko... aku bersengkang.. kengkawan aku yang nak join, kene sengkang mata sama.. hik3... tapi inshaAllah.. aku hunting tarikh tak ada orang nak cuti~!!! hopefully dapat~!!! doakan aku!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol.siap doa2 nih.. ok2 aku doakan kalian sume.. klu aku pkul 00;00 tuh sukar sket, tp klu 1am lbih dpt dah, tp stock bkk smua window.. explorer, firefox, chrome, safari. hahhahaa.. usaha tgga kejayaan. chaiyok anak muda!

      Delete
  7. ada bali, krabi ke? aku nampak macam medan...okay, aku nak tdo skang, jap lagi bangun berperang!!! hahaa..btw, banyak stop pegi jalan2 plus speku ckp pg OZ xtau lepas ke tak, apakah beritanya? adakah? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHHAHAHAHAHA entah. aku main boh je.. tp x silap aku la eh, ikot pgalaman b4, klu ade negara2 jiran tuh ade lah yg best2 gak.. tak smua yg kite nak ade, ade la 2-3 pilihan lain yg bole kite suke. selalunye la..

      adakah apanya ibusiti ui!

      Delete
    2. ada isi ke? huhuu...selalu lau tak lepas nek flight ni de berita gembira... :)

      Delete
  8. Salam Beb

    tegelak Yong baca N3 ni, sendiri bg komen sendiri bagi jawapan...
    setia sungguh miker ngan AA ni yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam yong,

      tu la die.. huhuhuhuhu..
      setia la kak yong, nak mngembara jejauh cam kak yong x mampu.

      Delete
  9. ok...sy antr yg terlepas promo kot..eh..tp xtry masuk lg ni..

    anyway, ade bau2 good news di sini..mommy to be??nk congrats in advance la..blh??hihih
    take care beb:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha pepandai je,, kalau iyye alhamdulillah, ye dak? insyaALLAH

      Delete
  10. aku pun sama beb, kalini terpaksa skip, tengok jelah orang lain dok beli tiket bagai. tiket yang dok ada ni pun tak tentu lagi dapat pergi ke tidak, tawau dah burn dah, perang punya kes...setiap kali aku baca entry ko rasa macam ada yang tak kena jer, ko sihat ker beb? ker dah...ehem~ ehem~... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahah concern kwn aku sorang nih.. mmg tak kene la jwb nye.. x mengena bajet weh! hahahahahah..

      ah ko skip2! japg gi melbourne plak.. tuih!

      Delete
  11. Sementara waktu ni, sepanjang 2013 ni mmg tak boleh jenguk website AA...:)
    Next year, Insya Allah kita qada vacation :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhah qada ye dak? itu nak kene p jejauh sket tuh.. sbb klu qada oliday maknanya qada duit skali tuh.. mau berganda ;p

      Delete
  12. hahaha.. aku setuju kau amok.

    ramai yg x bersyukur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bedeghau aku ingat ko panggil aku gemok..tuih! mengamok rupe nye HAHAHAHAHAHAH

      Delete
  13. mmg pernah dapat tapi kena babai jgk sbb boss punya kelija punya hal...

    jom sengkang mata cari tiket... best ni..

    ps: preg kaaa?

    ReplyDelete
  14. wah...fm gigih tapi memang berbaloi2.... nak pi mana pulak lepas nie.......?

    ReplyDelete
  15. Tak dan nak jenguk lagi.. kalu sempat.. sempat le.. kalu tak sempat.. pasrah je la hehe.

    Errrmmm biasa je dengar ayat2 gitu.
    Ada kwn2 pernah ckp "banyak gile duit ko.. sekali jalan mesti bawak kurang2 RM3000".
    Huk aloh takkan la setakat gi kemboja / indon @ yg dekat2 kena bawak banyak tu.. adoiiyaii!

    ReplyDelete
  16. Betul tu, kalau nak kena gigih...kena rajin bersengkang mata dengan AA promo nie. Sy dah bertahun dok bersengkang mata bila AA buat promo. Tahun depan cuma book satu tiket je pi Medan....lain destinasi tunggu promo lain plak. Sbb promo kali nie penerbangan sampai 4/2014 je....

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D