Food & Travel

18 March 2013

Tata Jakarta

Hollah2.. Assalammualaikum uols!

Alhamdulillah masih bernafas hari ni.. Dan diberi peluang melihat dan 'merasa' 1 lagi angka umur ku berganjak.. Dah tentu meningkat, halusinasi lah kalau nak menurun!!! Tapi alhamdulillah syukur, aku masih disini. Sihat walafiat dan diberi rezeki yang tak dapat diucapkan dengan kata2. MasyaAllah, alhamdulillah.

Cuma apa yang nak dikongsikan hari ni adalah pasalnyeeeee kami laki bini telah meng kenselkan 1 lagi perjalanan AA kami ke Jakarta. Jakarta je pon. Tapi je je pon aku suka akan Jakarta. Tak tau apsal. Selain itu, itu je yang aku mampu (cukup bersyukur dah) nak berangan jejauh tak mampu ;p

Walaupon verangan tak hingat nak celebrate birthday ku disana berdua.. Macam2 yang nak dirancang. Tapi dah tertulis kan? ALLAH maha perancang. Kun Fa Ya Kun. So kami redha! Malah aku tahu ALLAH merancang yang lebih baik untuk kami... InsyaALLAH. (Drama sangat ayat, padahal Jakarta je pon. Hahahahahaha...)

Ade lagi beberapa destinasi sebelum June 2013. We'll see! Lagi sekali aku redha. I follow, hanya ALLAH yang maha mengetahui, ye dak?

Sebut pasal ticket ni, tak la  mahal. RM180 je for 2 pax. NASIB. lol.

Sehingga kita berjumpa lagik yek..?

**kami dinner lamb chop RM14.90 je di kedai sebelah rumah bagi memeriahkan lagi peningkatan umur ku. Alhamdulillah. Kalau karipap sadin sekali pon, aku bersyukur malah terharu asalkan ada suami di sebelah. Terima kasih ya ALLAH :))
-: humble nye kauu kali nih. hek.

19 comments:

  1. hoo aloh.... tak dapat shopping kat Tanah Abang n Mangga Dua. Tapiii takpe la kalau keadaan tak mengizinkan, pergi lain kali jer

    ReplyDelete
  2. Loh kenapa cancel?
    Apa2 pun epy belated besday beb :-)
    Ceria2 selalu tau

    ReplyDelete
  3. Kenapakah tak jadi gi nih?
    Nyatakan sebab-sebabnya?

    Takpe-takpe.. seperti iols jugak... cancelkan 1trip tahun ni.. tahun lepas ada, 2tahun lepas pun ada ahahaah biasa lah kan? :P

    ReplyDelete
  4. 180?murah!

    anyway, selamat hari lahir yg ke..??hihiih..smg sihat bahagia murah rezeki...amin
    betul..asal dpt celebrate same2 pun dh ckp kan

    eh..ko xsht ke beb?

    ReplyDelete
  5. huhu takpe u ada rezeki lain annti. tak boleh kasik pada org lain and tambah duit ke tiket tu?

    ReplyDelete
  6. lor..nape tak g? klu tak, mesti terserempak kt mana2..huhuhu..I pun bru blk ni drp jakarta..weee

    ReplyDelete
  7. salam, beb!

    giler punye murah arge ticket yg u dapat.. Nanges mak jemah dgr..!! haahhaaaaa...
    rogerlah kalau dapat yg murah2 yer.. Anyway, Happy Birthday beb!!
    Insyallah, adalah rejeki yang lebey baik yang menanti tu....

    ReplyDelete
  8. Happy birthday beb.. semoga sentiasa murah rezeki + happy selalu di samping family tersyg.. huhu

    ReplyDelete
  9. nape beb kansel kan....sob sob...
    takpe,mesti ada hikmah nya kan...iolls pun kena kanselkan 1 trip nanti..hik hik

    neway..hepi belated birthday!!

    ReplyDelete
  10. HAPPY BIRTHDAY...!!! HAPPY N HEALTHY ALWAYS...!!

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah beb, happy besday jugak...betul tu, tak kisah apa-apapun, yang penting orang tersayang ada dekat sebelah kan. takpa, tak dapat pergi jakarta, ada destinasi lain kan, tunggu sajo, hehe...

    ReplyDelete
  12. Happy bday.
    Update ler jjcm nismilan lagi.
    Sangap dah ni tak tau nak makan kat mana lg yg agak best & otentik.

    ReplyDelete
  13. Selamat Hari Lahir yer Beb...semoga panjang umur dan dimurahkan lagi rezeki...amin...

    ReplyDelete
  14. eh happy birthday baru pasan heee

    ReplyDelete
  15. hai hai, lama tak berkunjung. jalan ke Jakarta lak dia. enjoy!

    ReplyDelete
  16. btw,,,happy birthday dari remy....... takde rezeki nak ke jakarta...takpe...byk lagi tempat yg boleh fm dan hubby pi....

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D