Food & Travel

06 October 2013

Kini kembali..

Tidak kembali sepenuhnya, mayb kembali perlahan2.. Kerana apa? Kerana xda masa, dan tiada 'bahan' sangat. Sebab dah lama x memetik kamera.

Mana menghilang?

Kesah ke? Dulik laaa.. Buat2 la statement mcm ada yang kesah. And dalam sepi menyepi ni pon ada la 5-6 org dr uols yang masih komen kat n3 tanya mana menghilang. Hola2.. Saya tak hilang. Ada ni. Cuma menceburi bidang lain sebentar selama 9 bulan hari tu.

Alhamdulillah. Ku panjat kesyukuran yang tak terhingga pada si Maha Pencipta di atas pemberian ini. Ingat tak n3 aku ke Hong Kong awal tahun hari tuh? Ada la seminggu b4 kami laki bini berangkat ke HK, aku dapat good news yang menandakan aku berbadan dua. Alhamdulillah. Setelah berbincang laki bini, kami mengambil keputusan untuk pergi jugak ke HK/Macau sebab dah dekat sangat date nya. Dan kami decide untuk cancel kan percutian kami yang lain. Iaitu ke Jakarta, Msia dan Sydney. Flight return semua cancel, and ada yg hotel purchased pon kami terpaksa cancel kan. Tak berani lah nak merayau sakan. Memang semua nya kuasa Allah, kalau nak jadi, jadik jugek. Kalau tak kemana pon kalau benda dah nak jadi (gugur) dia akan jadi jugak. Tapi pada aku yang ada pengalaman lebih dari sekali gugur ni biar lah aku decide dgn cara begini. Alhamdulillah keputusan yang kami ambik berbaloi2.


Abaikan idung yang membawang



Diam2 aku bawak perut yang comel nih. Tak ramai yang tahu. Betul2 aku umumkan di IG pon pada waktu aku 32-34weeks. 

September 02.
Akhirnya penantian kami suami isteri berakhir. Perit manis waktu mengandung pon berakhir. Dan pemberian digantikan dengan hamba Allah yg bersih dari Syurga ini. Kami nama kan anak ini Sarah, sempena nama isteri Nabi Ibrahim.


Fresh dari oven


1 bulan. Pergi check up.

**Ok tata.. Sarah dah ukk ekk ukk ekk nk susu mummy dia.. 
Doa dan mintak yang baik2 yek..?

Sarah dah  besar sikit kami sambung merayau.. Or mungkin bulan depan ke? Penat wooo berpantang. 
KBYE!



27 comments:

  1. tahniah beb...wah, comel je sarah, macam mak dia jugak...ke macam ayah dia, hehe...mudah-mudahan semua sihat la yer :)

    ReplyDelete
  2. Wah....congrats..congrats... to both daddy n mummy... comel sngt..:) patot la lama menyepi....rupanya ada projek lg bsr... lps ni blhla jln2 bwa baby sarah plaks...k, take care!!

    ReplyDelete
  3. Assalam Beb

    Tahniah dengan kurniaan IIahi buat kalian.

    ReplyDelete
  4. kakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk........
    congrats...

    sarah comellll..nanti lagi meriah kalau g vacation bawak baby kan??

    patutla lama menyepiiii...

    alhamdulillahhh

    ReplyDelete
  5. Salam

    Alhamdulillah

    dulu berdua, sekarang bertiga , lepas ni kena bawak sekali si kecik pi tengok dunia hehehe

    doa bapak agar FM seisi sekeluarga sentiasa bahagia dalam perlindungan dan kerahmatan Allah

    Insyallah

    ReplyDelete
  6. beebbbbbbbbbbb...rinduuunyeee...aku dh agk dh mesti ko preggy ni..alhamdulillah..selamat semuanye..happy for you..sarah sangat comel!
    doakan turn kami pulak menyusul yea..

    tc dear..

    *bile boleh jmp sarah ni

    ReplyDelete
  7. aiyak...komen yg ats ni komen aku tau...xperasan gn accnt lain, xcited bc entry ni smp xnyempat nk komen..hehehe

    ReplyDelete
  8. salam beb ..
    tahniah dan syukur atas pemberian illahi tu ..
    bukan saja satu anugerah tp satu amanah utk kita dalam mencoraknya bila pemberian tu besar kelak ..
    bagus nama Sarah tu .. apatah lg menjelang ibadah Haji ni ..
    mengikut riwayat, Sarah ni wanita tercantik selepas Hawa .. sehingga kini tiada wanita yg dapat menandingi kecantikan Sarah ..
    kekacakan nabi yusuf juga dikata menumpang keayuan moyangnya, sarah ni ..

    ReplyDelete
  9. woooo.......... tahniah tahniah...... comelnya sarah. Patutlah lama sungguh menyepi, tapi memang berbaloi2 pada yang menunggu pemberian berharga dari Allah.

    ReplyDelete
  10. Tahnaih Beb..patut lah menghilang....Alhamdulillah..nampak sihat si Sarah tu...tomeeei mcm ibu nyer...bulat :-)

    ReplyDelete
  11. Wahhhh ini permata hatinya.. congrats eaaa?
    Ye better beringat sebelum kena (utk diri snd gak.. kebetulan masa me 7months nanti.. AA cancel flite.. apa lagi.. refund le, taknak tukar route hehe).

    Ada geng travel tambahan la pasni hehe.

    ReplyDelete
  12. waaaaa.......comelnya sarah tido kemain nyenyak...siang mengantuk malam berjaga ye nak...hehee..mummy dah slim la nih sebab berpantang kemain penat..hahaa...tetiba rindu nak ada baby macam sarah.. :)

    ReplyDelete
  13. congrats ain n hubby..ur sarah is very adorable..semoga mummy and baby sihat sejahtera selalu..pasni blh g jalan2 bawak sarah..

    ReplyDelete
  14. patutlah dah lama menyepi...
    anyway congrats..comey sangat baby sarah tu!

    ReplyDelete
  15. Ptt la lama menyepi.. Congrats! comey baby u.. =)

    ReplyDelete
  16. Congratulation.. wah best dapat kawan dapur annti.. heheheh

    ReplyDelete
  17. tahniah beb...

    dari silent reader..

    ReplyDelete
  18. Patutlah lame menyepi,,tahniah dari cik-anne

    ReplyDelete
  19. Masyaallah Beb...senyap senyap ada projek ropernya...syukur lah alhamdulilah dengan rezeki Allah..ada lah geng travel buddy kan
    Comey sarah..semuga sihat dan bertambah seri kedua ayah bonda..aamiin

    ReplyDelete
  20. Lorr! Patut ah lama gila hilang. Congrats beb. Aku gila happy tuk ko. Welcome to motherhood.

    ReplyDelete
  21. Comelnye baby...Tahniah2..happy for you..

    ReplyDelete
  22. Comelnya baby Sarah. TAHNIAHHHH dari Uncle Khairul :)

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D