Food & Travel

06 February 2014

Dorsett Grand Subang 2014


Holla ols.. Bersiaran kembali selepas lama cuti. Cuti2 terus ada model sukarela buat blog nih. Huhuhuhu.. Alhamdulillah semua ok. Yang tak ok awal2 nak cakap, charger camera gue hiiiiilang. So redha dan terus kan dengan gambar hp. Hp apa? iphone4. Di ulang lagi sekali, iphone4 sajo! Sila tabah ye? 

Last month kami ado koje sikit seperti biasa. Last year kami laki bini banyak tangguh. Sebab aku pregnant ok lagi, tapi masa dah sarat tuh x lepas lah nak ke sana sini sangat. Lepas je tapi dikhuatiri. So bila dah tangguh, hah hamek la ko tahun ni berderet koje ostesen. Tapi ok jer. Seronok gak la kan. Walaupon dah ade model kecik dalam blog ni. Gigih bergilir2 jaga. Alhamdulillah. Semua macam dirancang. Even ni 1st time kami bawak Sarah keluar Seremban. Behave sangat. Thank u dotter! 

On January kami stay di hotel ni 6 malam. Termasuk sekali 2 malam leisure time kami. Means 3mlm tuh bekerja. Over kan? Mesti nak ade leisure time. Kalau tak rugi le. Alang2 dah pegi, apa salah nye spend sikit masa utk family. Alhamdulillah. 

Grand Dorsett ke Dorsett Grand? Gasak la mana2 pon. Yang penting aku under estimate hotel ni. Aku memang berkeras nak kan hotel Empire. Since shopping mall hanya beberapa langkah je dari bilik and penah ada pengalaman disana, so wat pe susah2 nak try yang lain kan? Tapi rezeki ke Empire tak menyebelahi kami, FULL! Pilihan yang diberi apa lagi?? Mesti la pyramid, holiday villa, and this hotel. So aku google2 aku pilih la hotel ni. Daripada yang lain. X syiok la. Oldskool sgt. Tapi perlu diingatkan, oldskool2 hotel ni layanan dan makan sure best. Ye dak? lets!


SUPERIOR ROOM
Actually kami baru je tukar bilik dalam gambar ni. 1st kami dapat smoking floor. Mana la ada pengalaman kan, terlupa plak ada baby. Before this pilih jugak non smoking tapi kalau lupa and dapat yang smoking room, redha je la. Tak la gigih nak tuko kan? Tapi kali ni sorry. Memang laki aku gigih tuko. Alhamdulillah semua ok. Service pon okay.





Bilik yang smoking roon tv nya flat and melekat kat dinding. Yang non smoking ada cabinet macam ni. Mana2 lah. Sama je dak? Janji tv.




Mak budak!


Sorry tak berkesempatan nak amik gambar 1 per 1 macam dulu2.. Tak menang tangan nak ke sana sini. Pagi2 hubby pergi keje, aku and anak berdua je yang tinggal. Itu yang gigih bawak stroller naik bilik. Banyak kegunaanya! Pasal makan, alhamdulillah breakfast dia pada aku sedap gila and baaaaaaaaaaaaanyak choice. Termasuk japanese rice and lauk fishnya. Malay cuisine tak yah cakap lah. Macam2. And sedap. Nasib bawak Sarah, limit sket pergerakan mami nak. Kalau tak tuuuuuu.. Supsapsupsap tgn aku dok melibas bfast free kan? Apa nak buat, dah beranak. Kene besaba sket. Ahaks

Lepas habih keje 3hari kami check out and check in plak kat Club Room. Club Room nye best gile. Kenapa? Sebab harga rate 1 malam murah(if dibandingkan dgn hotel lain) tapi benefit nya macam2. Tak ke best gitu?


CLUB ROOM.
Modern in design, the Club Room is fitted with an ultra-comfortable king-size bed, ergonomic work desk and modern amenities. Club Room guest will enjoy a complimentary access to the Premier Lounge. 



Club Room ada floor sendiri. So kena la kami packing keluar and pergi kat tower bulding. More privacy katenye. Gigih!



So bila masuk2 memang zasss la if nak dibandingkan dengan Superior before ni kan? Memang swonok la gue.



Lagi zass if ada anak ni. Memang kena gomoi sokmo deh.







Toilet hotel nowdays semua cenggini. Sexxay gituh. Bila dah ada anak ni main pandang2 malu je la kami, ye dak? HAHAHAHAH. Eh i love my hubby! InsyaALLAH. Tapi mesti la ada option kan. Bole je tutup blind nuh kalau taknak bukak. Malu haih kalu anak nengok. Anak tido ok gak la. Walaupon anak belum tau apa2 lagi, tapi SIKAP kita tuh. Ye dak? Kena honeymoon selalu la dgn bapak budak nih. Ahaks.




Ini sangat suka. Air purifier. Best en? Rasa segar gituh. Dah la floor ni wangi bau lemon grass. Ah suka!








Club Room ni memang se level lah dgn Premier Lounge. Ade macam2 benefit.
Meh habaq sket nah..

Located on the 16th floor, the Premier Lounge offers a panoramic view of Kuala Lumpur's breathtaking skyline. Opens daily: 6.00am to 10.00pm. Club Room and Executive Suite guest will enjoy a complimentary access to the Premier Lounge. 
Features:
  • Personalized check in and check out
  • Welcome fruit basket
  • Complimentary breakfast (6:30am -10:00am on weekdays & 6:30am - 10:30am on weekends/ public holidays)
  • Complimentary coffee, tea and juices throughout the day
  • Complimentary evening cocktails from 5:00pm - 7:30pm
  • Complimentary usage of desktop computer
  • Complimentary 2 hours daily usage of Premier Boardroom (advance booking is required)







Sentap bukannnnnnnnnnn? Aku dah la tengah teringinnnn sangat nak makan salmon raw tapi tak berkesempatan. Yummeh. Ye memang, semua ni FREE! Free untuk yang duduk di Club Room. Minum petang kate nyeh.

Bfast plak tak berapa sedap. Kami turun bawah jugak untuk makan macam biasa. Syiokkkkk! Unlimited.


Sambil2 bfast kami cuci mata tengok pool ni. Ermmm memang gile nak berendam. Tapi anak kecik lagi. So cuci mato sajo. Later Sarah besar sikit kite berendam togeder2 ye nak? InsyaALLAH.

Overall semua ok. Makan sedap. Semua sedap. Wifi YES 4G laju. Service laju walaupon hotel full house. Bell service pon laju. Dekat gila plak dengan kemudahan2 macam makan n shopping mall. U name it. Hotel ni betul2 blakang SJMC. So paham2 je la dekat cemana dgn Subang Parade, Empire, Pyramid etc kan? So apa lagi nak? Sonang! 
Betul2 depan hotel ni plak ada maplair, dominos pizza n bermacam2 lagik yg best. Jalan kaki jerh. 
Valet parking RM30 sehari. 

Adakah kami akan kesini lagi? Untuk Club Room ya PASTI kami akan kembali. InsyaALLAH. 


Sebab kenapa bawak stroller naik bilik. Satu2 nye tempat Sarah boleh duduk diam tegak tgk tv. 
Like a boss. Selagi bayi boss la ye nak? Sila2.. Dah besar sket, jaga awak!




Jalan SS 12/1

Bandar Sunway, 47500 Subang Jaya, Selangor, Malaysia
+60 3-5031 6060
4.1   7 reviews


View Larger Map

15 comments:

  1. tenganga baca entry nie..sambil perut berbunyi-bunyi...

    ReplyDelete
  2. kalo dpt bilik club room mmg best tp aritu dpt gk kt tawau tp hampeh time everning cokcktail tu cz katanye if tk rmi yg menginap kt club floor so die tk open..so die just send ke bilik..dpt ler sepinggan...kalo kt penang sunway best...tkpe sarah beso leh swim ngan mummy skali

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboih bole plak camtu. sakit jiwe dengor. tp alhamdulillah blom pnh kne lagik klu pilih club floor ni. tapi utk mesia ni 1st time. alhamdulillah tiptop gak cuma breakfast serving dia cenonit2.. x menahan.. sanggop ke cafe biasa sbb unlimited. aha..dasar kuat mkn kn!

      Delete
  3. comey tul anak uols
    geram iols tgk
    dah bape bulan tu beb
    beb!!!!!!!!lau ada free stay nite kat otel roger2 lah iols
    iols ni dah lama x stay kat otel n berholiday
    hahahah huluq2 lah kt iols ni hehehe

    ReplyDelete
  4. waaa...club room tu mcm memanggil2 je kan..omel2 la model blog ni..hehhe..

    ReplyDelete
  5. beb!! lu dah kurus la....betul2 memanfaatkan sepenuhnya rezeki yang ada nih..i is jeles...pastu, sarah sangat comel...gerammmm....arghh..nak seorang sarah jugak.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. x hadoo makno!!! selagi hidung aku menjambu tu babe means masih gomok lettew. sila2.. sarah nak kawan gak. ahaks

      Delete
  6. alalalala..si babam Sarah...model baby cilik tu...dah lama tak nengok...bulat dia skarang

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Itu je bro meng komen? Cet. Alhamdulillah. Baby ade ke yg x comei? Sume comei dak..

      Delete
    2. x leh komen banyak. terkesima rama tengok baby

      Delete
  8. sarah big gurl dh!! kejap je dh besar..

    ReplyDelete
  9. waaaaaa comelnya anak ko beb. agagagga gugugugu ggagagagaaga (konon2 di kat depan aku ni)

    ReplyDelete
  10. Hi babe :) lama tak jenguk, u already had a beautiful daughter? wow...alhamdulillah!

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D