Food & Travel

09 March 2014

Serik?


Serius cakap.. Memang tak jadi keje sejak dapat tahu kehilangan mh370 ni. Sangat lah menyayat hati. Aku pon tatau apsal. Sebab aku seorang manusia, salah sorang malaysian, salah sorang pengguna mas, salah sorang pengguna kapal terbang, dan salah sorang kaki jalan mungkin! 

Serius cakap, sejak korang travel, brapa kali tragedi menakotkan happened kat korang? Ye kat atas nuh! Mungkin la aku ni penakot kot. Tapi sapa je tak takot? Jalan2 kat atas tuh sebab cuaca x sesuai untuk landing dek hujan lebat, kilat sambung menyambung tgk kat tingkap. Penah jugak aku yg berat ni tergelincir kat seat sebelah sebab kapal terbang menjunam tah kemana dgn kuat sekali. Terhantuk tu tak yah cakap la sebab cuaca dan perjalanan tak lancar. Mahu tak takot? Mahu tak ingat mati? Itu la phobia setiap kali naik dan turun flight. Apa la yang mereka rasa? Siapa2 pon boleh menjadi mangsa. Termasuk kita. Nauzubillahiminzalikh. 


Aku betul2 masih mengharapkan ada yang terselamat.. Walaupon! 

Tapi sebagai manusia kita tak salah berharap dan berdoa. Selagi tiada khabar selagi tuh kita tak boleh berhenti berharap

Hanya padaMU ku bermohon ya ALLAH. 

pssssssst : tak payah nak serius sgt layan keledek2 ubi yg sengal menuduh tragedi2 ni berkait dgn politik. Nama pon cetek akal. Apehal la kita yg berakal ni nak layan.. Biarkan. Doa mereka diberi akal yg lebih. 

Ada traveler yang serik nak fly lepas nihhhhhhhhhhhh?

12 comments:

  1. mudah-mudahan diorang selamat la...janganlah serik beb, ada hikmah tu kes ni jadik.syok woo jalan-jalan :)

    ReplyDelete
  2. Baru je nk try ngan mas next month sblm ni ngan airasia je tp bila dgr tragedi begini takut tu mmg ada hanya allah sahaja yang. Apa2 pun masih mengharapkan yang terbaik buat mereka

    ReplyDelete
  3. Saya memang sangat takut kalau dok dalam flight tetiba berlaku air pocket...

    ReplyDelete
  4. Ade...aku la org nyer!balik ke Labuan last year kene air poket teruk...landing menggelongsor..menggeletar menggigil tuhan aje yg tahu!
    Huwaaaaa...serius aku mmg gayat naik flight & tempat tinggi termasuk kabel car!!

    ReplyDelete
  5. Nekcik ni mmg penakut naik belon...sblum pergi tu sbyg hajat..mintaklah cuaca elok elok..dijauhkan dari apa jua bahaya...da dalam kapal tu mcm mcm doalah baca....bila kapal dah berhenti betol tu baru boleh tarik nafas legaa..

    ReplyDelete
  6. Agenda tetap akan diteruskan Beb... Berbanyaklah berdoa dan bertawakkal kepada yang maha Esa di setiap perjalanan kita. Insya Allah selamat...

    ReplyDelete
  7. sedihhh kann..pray for MH370..hopefully terungkai tragedi ni cepat..aku nak doa yang baik-baik je..

    ReplyDelete
  8. Pray for MH370..sangat sedih..hopefully terungkai cepat la tragedi ni..tak sanggup dah menanti..hari-hari dok pikir..aku nak doa yang baik-baik je..

    ReplyDelete
  9. Trauma dengan tragedi MH370 tu tetap ada tapi bg kaki jalan... TAK SERIK!
    Apa2 tragedi berlaku kat mana2 sekalipun kannn?!

    ReplyDelete
  10. dah lama pun keledek. sesuai cicah kicap je. toksah dilayan huh.
    tidakkkk ku takkan pernah serikkk!

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum FM... hehehe... terus terang ckp saya klu every time kapal nk depart, mmg nervous tp bila dh sampai atas, ok dah... saya fikir gini ja, kita ni dh tertulis mcm mna cara kite pergi nanti, jd klu dh sampai masanya, takkan lewat atau lebih seminit pon. ..:) mati itu pasti...;) hehehe... ape khabar si kenit? Dh blh jln??

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D