Food & Travel

12 September 2014

Jibby & Co


Orang dah bertepek2 N3 pasal JnCo ni aku baru terhegeh2 nak try. Ini pon nasib stay nearest hotel, kalau tak gaask tak layan! Aku bkn pengikut trend sgt. Haru biru kelaut semua, terhegeh2. Huhuhu.

Since stay Subang seminggu kami pon menulor le tempat2 makan mana yang enak. Selalu gak ke Empire tapi duk intai2 je Jibby & Co ni. Tau dah famous hang out spot tapi tak de masa n keinginan untuk cuba. This time baru ade rerasa nak cuba sebab dah tatau nak makan kat mana. Aha.

This time kami p untuk lunch tapi kami p petang. Memang selalu lalu asik la Q manjang. Famous and sedap betul gamaknye ye? Meh cuba.

Sesampai je kat sana ada la 2-3 group yang still kena Q. While kami diberi duduk terus sebab tak kesah seat yang diberi. Which is share meja panjang dgn 2 orang ahmoi. Meja nya pjg gila. Hujung tuh ahmoi 2 org. Apa salahnya. Bukan nak main batu seremban bagai kan? Harung saja. Lansung tak kaco pon ahmoi tuh. 

Interior dia sangat rare untuk Malaysia. Tak penah lagi(kot) ada restaurant macam ni. So mungkin sebab tuh ramai. Chill out la tempat dia. Memang kalau still bujang n duduk kj sure selalu menepek kat situ. Sebab selesa and cantik. 



Ruang atas pon dipenuhi insan2 kl.


Rugi plak tak rasa cake dia. Haih.




Ye memang tak berapa nak berinfomasi dah blog aku ni. Gambar pon pemalas buntot nak snap. Ye la kooo.. Dah ada anak ni. Terabur2 semua. Ini dah cukop baik taw. Ahaks. Duduk 1 tempat duk snap tunggang terbalik HAHAHAHAHA bapak pemalas. Gasak kat stuh!

Apa yang kami order?


Complimentary hak ni. Tapi bila dia hidang lagu ni botoi tuh aku dah kembang tekak dah. Ye lah dah macam minyak geh(gas) dah rupanye. Pastu air suam2. Memang tak dan la aku nak layan. Ahaks. If sejuk bole lgik en? 


Cabonara Beef Bacon. Sedap la. Tapi sedap Bens and Italiannies lagik! Aha


Ultimate Burger apa tah nama dia. Laki aku punya. Bila aku tanya sedap x? Sedap la macam burger bakar abang burn katenya. LOL! Tapi harga dia tak macam2 k. RM35


This is our drinks. Teh tarik untuk hubby and mine coke botol kecik RM7.

Sebenarnya ada order lagik untuk Sarah tapi tak sampai2. Penyudahnya Sarah makan je cabonara mami tuh. Deal!

Overall? Bayar untuk pemandangan. Bukan rasa. Rasa dia sedap tapi banyak lagi tempat yang sedap, tapi pada tekak aku. Tekak uols im not sure. Tapi makanan lain aku tak sure. Maybe ada yang sedap?

Adakah aku akan kesini? Ye jika terdesak dah tatau nak makan mana. Untuk saje2? TIDAK.

Sekian.


7 comments:

  1. ada tgk rmi gk org p mkn cni tp biasa la rege mhl tp portion mcm skit je...mayb mhl rege sbb nk cover deco2 tu hehe...

    ReplyDelete
  2. Setuju. Eh? tibe2 setuju..hihi.
    Try Jibby & Co. Burger SoftShell Crab dia yg Fofular sgt tu. Biasa je. dgn Harga Rm 32.
    Berminyak. Makan pon tak habis. Takde lah failed sangat. Okey- okey je. Tp klu nak try lagi pon? pikir dulu kot? hewhew.

    Salam Perkenalan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha mmg! Berminyak2 burger tu pon! Yg bener..

      Holah! Salam kenal..

      Delete
  3. Mama tsya - gitu la gamaknye kak.. kasi rolling modal. ahaks

    ReplyDelete
  4. since kau dah pegi nanti aku boleh pegi. biasa nampak depan empire tapi x berani nak masuk .... carbonara kelihatan sangat seksi dan menghairahkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko dah knape tak berani???? try la n sila mengomen lebih sket. mana tau aku bole repeat blk bila baca review ko nnti. ahaks

      Delete
  5. selalu tgk kat IG org share psl makan kat sini...ntah bile la nak sampai makan kat sini..selalu kalau nk makan pasta saya cari italiannies je sbb confirm sedap..hehe

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D