Food & Travel

24 September 2014

The Loaf Empire Shopping Gallery

(pic ehsan dr web The Loaf)

Masa stay kat Empire Hotel hari tuh kan kami tak amik room with bfast. Kami amik room saja. Bila hubby p koje aku ok je tak bfast. Since aku ni memang bkn type yang wajib breakfast punya orang. So tak kesah sgt. Tapi few days yang terakhir tuh kami extend saja2 stay, so hubby ada la pepagi. Kalau tak tu pepagi dah kuo p koje. Bila hubby ada kua la kami. Aku cadangkan kua p Pelita. Kakakakakakaka.. Eh ade rasa rindu2 kucing kat situ. Zaman muda mudi bfast kat Pelita 15 nuh. Hehehe. Hubby tak da jawapan plak. Eleh tak nak lettew. Ok2.. Jom turun ESG tengok apa ada. Apa yang dah bukak kat mall nuh. Before tuh aku ada call hotel n tanya, banyak x kat ESG ni serve bfast, yes dorang kata. Banyak! So lets turun n tengok.

Turun2 je terus nampak The Loaf ni. If tak silap La Bodega pon ada. CBTL pon bukak. Eh banyak la bukak.. Teh Tarik tu pon bukak. Kami choose the loaf.

Apa yang kami order?


Mee Kari for Mami
Tak kena pada tekak


Laksa for Papa
Biasa2 aje


For Sarah.
 (percaya pada omelette nya yang baru masak n fresh)


For Us
Biasa2 aje.


And apply member RM10. Whole life kalau ada yang tanya. 

Ayaq kami order Teh Tarik and Hot Choc.

Tanya la total untuk semua ni berapa? RM139. 

Ok separa gila. Terjojoi bijik mata breakfast saja Almost RM150. Rasa? Tak sedap. Tak semeriah harga. Maybe aku tak peminat bun ke bread ke segala ni. So silap aku la p choose bfast kat sini. Next time kalau nak beli reroti insyaALLAH dtg lagik, sebab tuh buat card. Sebab tau sedap. Tapi untuk having meals yang berat2 macam diatas tentu tidak lagik. Taste bud kite berbeda lah Tun. Ampun Tun. But we love u Tun. Moga Tun di panjang kan usia. Amin.

9 comments:

  1. beb .. the loaf memang sejak dulu sampai kini.. harga mcm harrrrr............. tak sedap mana pung except pastry dia je

    ReplyDelete
  2. sbenar nye bro an, pastry dia pon x sdap! har har har.. asal creamy je sume bau n rasa sama.. wlaupon lain2 bun. ke aku je tekak kg.com? ahaks. gasak

    ReplyDelete
  3. Bila dah tahu ada kureng pada rasa itu yg mula membanding nilai yg dibayar. Kalau sedap lebih dari itu pun mesti tak kisah kan...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum, mee kari ke tu? Adeeiii tu yg paling sedap! Pe kabor Babe?

    ReplyDelete
  5. awat mi kari x...? x sedah eh...?

    ReplyDelete
  6. aku suka kalau stay ada bfast..hahaha

    ReplyDelete
  7. Aminnnnn. eh tapi pada aku roti dia pun biasa2 juga. mungkin kena masuk oven dulu baru sedap balik kot. hmm. ampun jugak tun kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku duk tekejot tgk ko ber amin kt sni. eh aku ade mintak nak kurus ke kat n3 ni? ahaks. utk keshtn tun rupanya. kekekeke.. le ramai rupanya tak brapa nak suka.. i tot iols je

      Delete
  8. The loaf mmg mahal la bagi aku..sekali sekali nak mkn roti dia bleh la..

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D