Food & Travel

08 October 2014

KL Steamboat Station Kelana Jaya


Aku tau KLSS ni dari instagram. Tah cemana tah, tah sapa aku stalk tah sampai la aku teringin untuk follow ig KLSS ni. Agak lama jugak aku follow. Memang selalu update dorang ni. Membuatkan keinginan yang membuak2 untuk pergi n nilai kan sendiri. Dari bacaan aku sebelum ni di ig KLSS ni sendiri dorang ni owner bukan calang2 org. Doktor berbangsa melayu dan beragama Islam if tak silap. Doktor apa aku tak sure la plak. Itu pon dari bacaan aku di ig2 ni je. Tak plak aku nak amik serius dak? Yang penting Bumiputera dan dijamin halal kerana orang melayu kita. InsyaALLAH.

Apa yang selalu di update nye kat ig KLSS tu, is pengalaman orang2 yang datang ke KLSS ni. Memang nampak happening and aummmm sungguh tengok orang makan. Selalu ramai! And selalu cakap 'puas hati' di repost2 dorang. So mana aku tak membuak nak pi kan?

Jom cuba!

Beralamat di Kelana Jaya, shop lot belakang Paradigm. Sila waze sahaja.
Bermodalkan RM38/per head! Kids RM15


Decoration kedai yang cantik.


 Kemudahan yang disediakan. SURAU.


Bab pilihan makana, not bad TAPI ini je spread makanan yang ada. Secoet je kat tepi sudut nih, padahal kedai dia sangat lah besar. Ok tak chill! 


Pilihan air dan dessert. Ice cream scoop pon hado. 


Makana siap pon ada. Mee goreng, meehun goreng. Laksa penang. Laksa dia SEDAP!


Sos


 Grill and soup!


Choc fountain and buah yang hadoo.

Overall KOMEN AKU is hambar. Sebab terlalu mahal untuk RM38. Dengan parking berbayar. Tapi untuk pengalaman ok la. Kenyang la perut alhamdulillah. Repeat? Mungkin tidak. Hehehehe

Ini komen aku ye? Jangan nak sama kan dengan komen uols. 

2 comments:

  1. Senang kata kurang puas hatilah ye
    Tempat aje cantik tak memadai utk dijadikan tempat makan
    Good taste and varieties kena ada kalau nak buat steamboat ni.

    ReplyDelete
  2. u mmg suka steamboat eh...kitaorg kureng skit..but tgk menyelerakan pulak!

    ohh 1 more thing nak puji tempat ni sebab ade surau.

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D