Food & Travel

17 October 2014

Leha World Paroi Seremban


Haaaaaaaaaaaaaaa makan! Salam tengahari. Salam Jumahat uols.
Leha World ni dah lama dah nak cita. Tapi disebabkan dalam Seremban je so cam ah nanti2 lah. So skarang ni rajin plak nak snap gambar kat kedai ni. Itu pon sambil lewa.

Leha World ni penah masuk tv kot. Penah kua paper kot. Sebab spread lauk dia yang melampau luas. Sangat lah luas nye weh. Sekarang tatau la, tapi kalau 4-5tahun lepas kat kl pengalaman aku bekerja disana tak ada lagi yang membentang kan lauk sebanyak ini. ITU LA KELEBIHAN Leha World ni. Kot.

Bertempat di Paroi Jaya Seremban. Bukak setiap hari dari tengahari sampai petang je. Sebab kedai ni juai lauk je pon. 

(pic:google)

So lets.







Kedai ni memang jenis goreng2 zassss die susun 1 tempat. Melaut ok. Masak lemak kuning zass 1 tempat. Masak lemak putih pon. Sambal2 zass 1 tempat melaut. Rasa dia sedap. Tengok sendiri la masak lemak dia pekat cemana. Heheheheh. Tapi pada aku sedap2 dia ade lagi kedai sedap. Tapi kedai koboi je x jauh dari tempat dia nih. Tapi walaubagaimanapon(ceh ayat) Leha World ni masih kategori lauk2 sedap dimakan. 

Ikan bakar pon di bakar masa tuh jugak. Memang ada tempat dia membakar disitu.


Haaa ini yang paling special. AIR IS FREE! Yibbah! Baik hati dak bagi air free? Syukur alhamdulillah. Murah rejki si toke. Yerla kalau air bodo2 yang sedap gini klu kat restoren almost RM10 masuk tax woooo.. Panas je hati nih. Ahaks. 

So sapa2 yang ada nearest and bkan org Seremban, sila la cuba untuk makanan2 nogori ek?

Nanti akan ku blog pasal Nelayan Restaurant. InsyaAllah. Pegi ada tapi tu lah. Lupa nak snap. Apa yang special kedai makan Nelayan ni? Dia juai lauk tengahari yang exotic2 gituh. Landak poik. Aha.

3 comments:

  1. port lunch time keje nih..ni je pon yg dekat..haha

    ReplyDelete
  2. Kak.. Kedai koboi yg dkt dgn leha tu kedai apa? Share plisss. Kita br stay somban less than 1yr.. Susahnyaa cari kedai best.. T_T sbb stay s2 heights ni byk cina je .. Sobsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboih jauh nau ddk s2 nak mkn paroi.. akk ade gak rmh kat s2.. eh byk jugak s2 tuh makan sodap. ade pg oriental capital kat city park blakang petronas s2 tuh? tuh best gak.

      Delete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D