Food & Travel

30 November 2014

Jaya Grocer Empire Gallery Subang

                 

Tahukah korang food court Jaya Grocer? Especially kat Empire Subang. (Ada yg kata ada kat lain jgk. Klia2?)
Pernahkah korang mencuba nya? 

Rugi jika tidakkkk! 

Sebab ianya cosy, meleTOP dan yang penting MURAH! 

Sapa tak suka murah? Kalau yg di Empire ni YA dalam market bawah tu. Siap boleh amik apa nak dari market itself and they can cook utk kita. Sempoi dak? Dengan bermodalkan berbelas ringgit or RM25 sahaja 1 plate. Murah bukan? Hehehehe. 

Dah la murah siap boleh pilih2 plak side dish dia tuh apa endak. Ala2 nandos. Or tony romas. Gituh.

                   

Meatballs tu aku lupa brapa bijk die taruk, 6 ke 8 tah. Harga pon lupa. Tapi belas2 lah. Yang salmon nih RM25 kot. Gitu lah. Yg side dia tuh dah la boleh pilih pastu banyak gila dia letak. Se'eh aku nak bg habis. Pasta dia pon not bad. Sedap laka2 lah. 

Ade jugak beef raw n bole tengok dorg prepare utk uols. Ayam ala2 dave deli pon hada. Mmg selesa habih la. Sila cuba pd sesapa yg berdekatan or x de plan nk kuo mne hari ni. 

Aku laki bini makan :-

Salmon sepinggan. 
Meatballs sepinggan. 
Penne Pasta sepinggan. 
Rut Bir 2 tin. 

RM60. Murah gils dak? 

**aku p counter die b4 order. 
-'Dik, halal x?'
-'Kak, kami Islam. Kami yg masak. Takkan tak halal. If tak halal takkan kami keje sini' 
-'maaf kalau salah. Akak nak kena tanya jugak bagi hilang was2. Alhamdulillah and thanks'

Bongkah2! P mandi. P bwk anak bini makan. Dasarrr..

4 comments:

  1. sedapnye ....lama tk mkn meatball

    ReplyDelete
  2. Salam dr Hong Kong beb,
    Giliran aby di HK skrang.
    Letih berjalan kt sini sbb bnyak main train..
    Apapun.. Mesti sedap meatball tu

    ReplyDelete
  3. loohhh sedap nya... tapi jauh looo yang ooii.. kalo ke KL jarang benor ke area tu..

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D